Negen redenen om kokoswater te drinken als je diabetes hebt

Kokoswater is echt een drankje uit de hemel. Deze natuurlijke drank zit boordevol goedheid en voordelen. De verfrissende drank is rijk aan mineralen en vezels. Het helpt bij snelle rehydratatie en is een goede vervanging voor kunstmatige en bewerkte dranken. Kokoswater is gunstig voor de behandeling van verschillende kwalen. Het heeft antivirale, antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Het is ook een rijke bron van vitamine B-complex.

Is kokoswater goed voor diabetes?

Kokoswater bevat geen schadelijke vetten of cholesterol. Het bevat weinig calorieën en ondanks dat het een van nature zoete drank is; het is zeer gunstig voor mensen met diabetes. Kijk eens waarom,

Kokoswater voor diabetes:

Verhoogt het metabolisme:

Consumptie van kokoswater helpt overmatige honger te beteugelen, wat ook helpt om de voedselinname beperkt te houden. Verhoogd metabolisme betekent dat het lichaam sneller calorieën en suiker verbrandt, waardoor er meer energie in het lichaam vrijkomt.

Vitale voedingsstoffen:

Kokoswater is rijk aan mineralen zoals kalium, natrium, zink en ijzer. Het heeft ook anti-oxidanten, noodzakelijke aminozuren en omega-3 vetzuren. Deze zijn nodig om de bloedsuikerspiegel op peil te houden. Het helpt ook om de zuurproducerende stoffen in het lichaam aan te pakken en vermindert ook het risico op kanker. Het is het beste om vers kokoswater te consumeren, omdat langdurige blootstelling aan lucht en stof de voedingswaarde ervan zal vernietigen.

Betere bloedcirculatie:

Mensen met diabetes hebben vaak last van een slechte bloedcirculatie, wat leidt tot problemen met het gezichtsvermogen, pijn, krampen, gevoelloosheid in de voeten, ook atherosclerose. Het consumeren van kokoswater helpt de bloedvaten te verwijden en verwijdert de beperking of blokkade in de normale bloedstroom. Dit verlicht de persoon van ongemak en verhoogt het zuurstofgehalte in het bloed.

Controles Gewicht:

Het verzadigt de honger, waardoor je niet te veel eet. Voor elke diabetespatiënt wordt het gewicht een groot probleem. Kokoswater is een voedzaam tussendoortje als je erg honger hebt en het is ook de ideale drank tijdens een hete zomermiddag. Het voegt geen vet toe, maar geeft je alle essentiële voedingsstoffen.

Laag suiker:

Dit is het belangrijkste voordeel. Kokoswater bevat een zeer laag gehalte aan natuurlijke suikers, waardoor het de perfecte drank is voor diabetici, voor wie cola een strikt ‘nee’ is. Maar het moet met mate worden geconsumeerd, omdat het drinken van grote hoeveelheden nadelige effecten op het lichaam kan hebben.

Rijk aan vezels:

De binnenste laag die doorschijnend is, is het vlees. Dit kokosvlees is zeer vezelrijk en een ideale snack. Van vezels is bekend dat ze het proces vertragen waardoor glucose in het lichaam vrijkomt, waardoor er minder insuline nodig is om de vrijgekomen glucose te absorberen.

Voorkomt hartproblemen:

Hoge bloeddruk is een primair risico dat wordt geassocieerd met hartaandoeningen en beroertes. Kalium en Magnesium helpen bij het verlagen van de bloeddruk. Kokoswater is effectief in het verlagen van hoge bloeddruk en helpt bij een normale bloedcirculatie. Het vermindert ook het risico op hartfalen.

Vermindert nier- en urinewegproblemen:

Aanwezigheid van mineralen zoals kalium en magnesium vermindert het risico op nierstenen en vergemakkelijkt de nierfunctie. Het werkt als een natuurlijke reiniger en vermindert ook de steengrootte, waardoor het gemakkelijker uit het lichaam te verwijderen is. Kokoswater verhoogt ook de urineproductie en helpt giftige afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Anti-verouderingseigenschappen:

Kokoswater is de beste natuurlijke bron van cytokinines. Cytokinines zijn hormonen die groei en veroudering reguleren. Het is ook een zeer goede bron van antioxidanten en reinigt het systeem. Het drinken van kokoswater houdt de huid vrij van giftige stoffen en helpt de gezichtsspieren aan te spannen, waardoor hun elasticiteit toeneemt.

Dus ga je gang en geniet van deze natuurlijke gezondheidsdrank!

Is kokoswater goed voor diabetes?