Wat is saptherapie??

Saptherapie is in feite een methode om verschillende ziekten te behandelen door de inname van verschillende verse sappen in uw dieet. Met andere woorden, het wordt ook sapvasten genoemd. Sappen zijn magische kogels voor het lichaam. Het ontgift het lichaam van al het onnodige en ongewenste vuil en reinigt het systeem waardoor een gezond lichaam en een stralende huid achterblijven.

Saptherapieproces en voordelen 3

Proces:

Men moet verschillende alkalische sappen in het systeem opnemen. Alkalisch sap verhoogt de stofwisseling en verbetert ook de spijsvertering in het lichaam. Een blikje bevat verschillende soorten sap in een dieet.

Voor ontbijt: Een glas vers aloë vera sap met een snufje citroen is ideaal in de ochtend.

Daarnaast kan men een vers gesneden appel consumeren

Voor de lunch kan men een mengsel van sinaasappel-, wortel-/komkommersap nemen omdat het de maag vult.

Voor de avond kan men bananensap of granaatappelsap consumeren.

Voor het avondeten moeten lichtere sappen worden geconsumeerd, samen met wat noten naar smaak.

Voordelen:

i) Een van de beste manieren om de gezondheid te herstellen:

Door verschillende sappen in het dieet te consumeren, kan men de gezondheid zeker herstellen van een slechtere.

ii) Verbetert het herstelproces van een lichaam:

Omdat vers en rauw sap veel voedingsstoffen bevat, bevordert het het genezingsproces van een lichaam. Met andere woorden, we kunnen zeggen dat het het immuunsysteem van een lichaam versterkt. Het reinigt, regenereert de weefsels van een lichaam en bereikt zo een gezond leven.

iii) Normaliseert de zuur-alkalische balans in het bloed:

Rauwe sappen zijn zeer rijk aan alkalische elementen. Het verbetert de zuurgraad van het lichaam en behandelt verschillende maagproblemen van de maag.

iv) Rauwe sappen gewonnen uit vers fruit bevatten calcium, kalium en siliconen:

Omdat sappen zeer rijk zijn aan voedingsstoffen, helpt het bij het voorkomen van vroegtijdige veroudering van cellen en rimpels. Het helpt bij het voorkomen van degeneratieve ziekten waardoor je voor altijd jong blijft.

v) Sappen vereisen geen vertering door het spijsverteringsstelsel van het lichaam en daarom stromen alle voedingsstoffen die in het sap aanwezig zijn rechtstreeks naar de bloedbaan.

vi) Krachtig wapen tegen verschillende ziekten:

Het helpt bij het omgaan met maagzweren en het bestrijden van verschillende infecties van het lichaam. Het is een optimale oplossing om de helende kracht van een lichaam te vergroten.

vii) Verhoog de levendigheid van het systeem:

Omdat sappen rijk zijn aan vitamine, antioxidant, verjongt het het lichaam van binnenuit en verhoogt het de vibratie van een bepaald systeem.

viii) Helpt bij gewichtsverlies:

Als iemand voor een langere periode op een sapdieet gaat, helpt het zeker bij het afvallen.

ix) Het verhoogt het reinigend vermogen van lichaamsorganen:

Het verhoogt de reinigende capaciteit van lichaamsorganen zoals longen, nieren en lever, en vooral de huid. Sappen geven een stralende gloed aan de huid en verwijderen afvalstoffen en gifstoffen uit het lichaam.

Enkele tips en voorzorgsmaatregelen:

  • Sap moet vers worden geconsumeerd, omdat oud sap bijna alle voedingsstoffen mist in vergelijking met vers sap.
  • Verwijder alle zaden en schil voordat je het fruit in een mixermolen doet. Zaden kunnen een bittere smaak veroorzaken.
  • Was het fruit goed voordat u het direct consumeert of er een sap van maakt.

Als een persoon lijdt aan ernstige medische aandoeningen, moet men zich niet alleen aan deze therapie houden. Sappen moeten worden geconsumeerd, maar daarnaast moeten ook andere voedingsmiddelen zoals granen, granen en de juiste hoeveelheid eiwitten en koolhydraten door elk individu worden geconsumeerd.

Het wordt niet aanbevolen om volledige saptherapie te ondergaan tijdens zwangerschap en borstvoeding, omdat het niet gunstig is voor zuigelingen en jonge kinderen.

Bepaalde mensen hebben de neiging om een ​​bepaalde allergie te ontwikkelen wanneer een bepaald fruit wordt geconsumeerd. Dus doe voldoende onderzoek voordat je je volledig overgeeft aan een fruitdieet.