Is het je opgevallen dat minstens 6 van de 10 schoonheidsproducten die je gebruikt Aloë vera als hoofdingrediënt bevat? Deze bescheiden ogende, stekelige plant in uw tuin wordt geprezen als een beste kruidengeneesmiddel in zowel ayurvedische als moderne medicijnen. Met meer dan 200 voedingsstoffen kunnen de geweldige effecten die dit superfood op je lichaam heeft zelfs de duurste medicijnen en cosmetische producten overtreffen. Laat ons meer te weten komen over 10 geweldige gezondheidsvoordelen van aloë vera voor algeheel welzijn.

Gezondheidsvoordelen van Aloë Vera

Aloë vera, in het Sanskriet ook wel Ghritkumari genoemd, is een woestijnplant die op een cactus lijkt. Het behoort tot de familie van lelies en is ook een van de oudst bekende planten die voor medicinale doeleinden worden gebruikt. De geschiedenis vertelt ook dat Aloë vera op grote schaal werd gebruikt door de oude Egyptenaren zoals Cleopatra om hun fysieke schoonheid te verbeteren!

Nu weet je waarom Aloë vera tegenwoordig zo’n grote vraag op de markt heeft! Laten we nu een korte samenvatting maken van de top 10 voordelen van aloë vera voor gezondheid, haar en huid, die ook is bewezen door de moderne wetenschap!

Voedingsvoordelen van Aloë Vera:

Hier is een opsplitsing op hoog niveau van het voedingsprofiel van Aloë vera-sap (100 g)*:

*Verpakt sap verrijkt met vitamine C

 • Totaal aantal calorieën – 15
 • Vet – 0 g
 • Eiwit – 0 gm
 • Koolhydraten – 3,75 gm
 • Suikers – 3,75 gm
 • Water – 96 g
 • Vitamine C – 3,8 mg
 • Calcium – 8 mg
 • IJzer – 0,15 mg

Voordelen van Aloë Vera (Ghritkumari) voor gezondheid, haar en huid:

Hier zijn onze 10 op onderzoek gebaseerde toepassingen van aloë vera voor huid, haar en gezondheid. Laten we ze eens bekijken.

Voordelen van Aloë Vera

1. Behandelt spijsverteringsstoornissen:

Aloë vera-sap wordt gebruikt als een traditioneel huismiddeltje om spijsverteringsproblemen zoals indigestie, constipatie, winderigheid enz. te behandelen. Aloë-sap bevat veel enzymen die de spijsvertering kunnen ondersteunen door de vetten en suikers in voedsel af te breken. Een studie toont ook aan dat Aloë een verbinding bevat die Aloïne wordt genoemd en die werkt als een krachtig laxeermiddel voor een soepelere en consistente stoelgang (1). Dit maakt het ideaal om gifstoffen in de maag kwijt te raken en je spijsverteringskanaal vrij te maken.

2. Geneest brandwonden, snijwonden en wonden:

Een van de beste voordelen van Aloë vera is dat het helende eigenschappen heeft! Volgens een onderzoek behandelt Aloë vera effectief wonden veroorzaakt door eerste-, tweedegraads brandwonden en operaties (2). Dit wordt toegeschreven aan de ontstekingsremmende middelen van Aloë, die ontstekingen en pijn kunnen verminderen en het wondgenezingsproces kunnen versnellen. Met meer dan 99% watergehalte in de gel, kan Aloë ook snelle verlichting bieden van irritatie en jeuk voor snellere verlichting.

3. Kan pre-diabetische aandoeningen herstellen:

Een studie toont aan dat Aloë vera abnormale bloedsuikerspiegels bij prediabetische patiënten kon herstellen na orale inname van het extract gedurende 4 weken (3). Wetenschappers suggereren dat deze hypocalcemische activiteit van aloë vera te wijten is aan een stof genaamd Acemannan die effectief is in het verlagen van de bloedglucose. Bovendien resulteerde een langdurige inname van Aloë vera ook in een verhoogde insulinegevoeligheid en correctie van de abnormale lipidenprofielniveaus in het lichaam.

4. Kan u helpen gewicht te verliezen:

Veel mensen Aloë vera kunnen gewichtsverlies ondersteunen door de stofwisseling te verhogen en het algehele verteringsproces te versnellen. Een studie toont ook aan dat Aloë de ophoping van visceraal vet effectief kan verminderen bij muizen die een vetrijk dieet krijgen (4). Een andere studie toont aan dat Aloë anti-obesitas effecten heeft op het lichaam door het verhogen van het calorieverbruik bij vetrijke, dieetgevoede ratten te stimuleren (5). Dit effect is echter niet volledig bewezen bij mensen.

5. Heeft eigenschappen tegen kanker:

Aloë vera kan ons lichaam ook beschermen tegen vele soorten kanker. Een onderzoek uit 2014 bij ratten suggereert dat de chemo-beschermende effecten van Aloë worden toegeschreven aan een verbinding genaamd Aloin (6). Dit middel werkt door de groei van kankercellen te remmen en te voorkomen dat ze in grote tumoren veranderen. De rol ervan bij de behandeling van bepaalde soorten kanker bij mensen staat echter grotendeels ter discussie zonder sterk ondersteunend bewijs.

6. Kan de immuniteit verbeteren:

Veel onderzoeken tonen aan dat Aloë kan helpen bij het versterken van ons natuurlijke immuunsysteem. De sterke antimicrobiële eigenschappen van dit middel dat het lichaam kan beschermen tegen vele soorten infecties. Eén onderzoek toont ook aan dat de antivirale activiteit van Aloë vera kan voorkomen dat het virus zich hecht en een nieuwe gastheercel binnendringt (7). Dit toont aan dat Aloë vera kan worden gebruikt als een middel tegen griep dat het lichaam beschermt tegen seizoensgriep.

7. Bevordert een goede mondgezondheid:

De voordelen van Aloë vera voor de mondgezondheid zijn talrijk. Een onderzoek toont aan dat de antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen van Aloë vera-gel effectief zijn gebleken bij de behandeling van gingivitis en parodontitis (8). Het is ook bekend dat mondwater gemaakt met Aloë vera een significante vermindering van ontsteking en pijn in verband met orale problemen heeft laten zien. Ook hielpen de schimmelwerende eigenschappen van Aloë om zweren in de mond, zweren enz.

8. Hydrateert Huid:

Aloë vera bevat 99% water, aminozuren, lipiden, sterolen en vitamines die de huid kunnen hydrateren en soepelheid kunnen geven. Een Braziliaans onderzoek bevestigt dat een plaatselijke toepassing van gevriesdroogd aloë-extract op de huid de droge huid effectief behandelde met zijn bevochtigende eigenschappen (9). Dit is een van de belangrijkste schoonheidsvoordelen van Aloë vera.

9. Vertraagt ​​verouderingstekenen:

Naast het gebruik van aloë vera-gel als actuele lotion, kan het ook als supplement worden geconsumeerd om een ​​gezonde huid te krijgen. Een onderzoek uit 2009 toont aan dat patiënten ouder dan 45 jaar die een orale dosis Aloë vera kregen, een significante verbetering lieten zien van rimpels in het gezicht en andere tekenen van veroudering (10). Aloë bleek effectief te zijn in het stimuleren van het collageengehalte in de huid voor verbeterde elasticiteit.

10. Kan haarverlies voorkomen:

Aloë vera kan je haar op verschillende manieren ten goede komen! Het kan je haar hydrateren en voeden met zijn voedingsrijke profiel. Een studie toont ook aan dat Aloë vera kan werken als een natuurlijke behandeling tegen haaruitval met de vele haarverrijkende enzymen die erin aanwezig zijn (11). In dit experiment werd waargenomen dat een hoofdhuidtoepassing gemaakt met aloë vera-sap, kokosmelk en tarwekiemolie de haargroei heeft gestimuleerd, samen met aloë vera die hoofdhuidproblemen zoals roos geneest..

Hoe Aloë Vera te gebruiken??

Aloë vera is een veelzijdig ingrediënt dat op talloze manieren kan worden gebruikt om specifieke problemen en gezondheidsproblemen te behandelen. Hier zijn de 3 belangrijkste vormen waarin het in de volksmond wordt gebruikt:

 • Aloë Vera-gel: Aloë-gel is een dikke, gelachtige substantie die wordt gewonnen uit de bladeren van de plant. Het heeft een bittere smaak en is geschikt voor plaatselijke toepassingen.
 • Aloë Vera-sap: Aloë-sap is een kleverige vloeistof die wordt bereid door de Aloë-gel in een mixer of sapcentrifuge te mengen, samen met een kleine hoeveelheid water. Dit geconcentreerde sap kan worden toegevoegd aan fruit- of groentesappen om de bittere smaak te camoufleren en de gezondheidsvoordelen te vergroten.
 • Aloë Vera capsules/pillen: Aloë vera-capsules of -pillen worden bereid uit Aloë-extracten. Het zijn zeer krachtige geneesmiddelen die moeten worden gebruikt als door artsen voorgeschreven supplementen.

Aanbevolen dosering van Aloë Vera per dag:

De veilige dagelijkse limiet van Aloë vera hangt af van het probleem, de leeftijd en de gezondheidstoestand van een persoon. Een gemiddelde volwassene kan ongeveer 1-2 eetlepels geconcentreerd Aloë vera-sap verdund in 1 glas water of sap per dag consumeren. Als u het in de vorm van tabletten gebruikt, kunt u 1-2 pillen nemen of zoals voorgeschreven door de arts.

Industriële toepassing van Aloë Vera:

De jaarlijkse wereldwijde markt van Aloë vera wordt geschat op ongeveer 1,6 miljoen USD in 2018. Dit cijfer toont de groeiende marktvraag naar deze plant, die naar verwachting jaarlijks met 7,6% zal groeien!

Laten we nu eens kijken naar de belangrijkste industriële toepassingen van Aloë vera:

Farmaceutisch:

 • Natuurlijke geneesmiddelen zoals supplementen, huidcrèmes, haarserums enz.
 • Medicijnen tegen kanker
 • Orale medicatie
 • Producten voor gewichtsverlies
 • Immuniteitsverhogende producten

Cosmetica:

 • Lippenstiften, Crèmes, Lotions etc.
 • Producten voor persoonlijke verzorging zoals zeep, shampoo enz.

Voedsel:

 • Energiedrankjes, sappen, smoothies, squash etc.

Bijwerkingen van Aloë Vera:

Tot nu toe hebben we de vele gezondheidsvoordelen van Aloë vera gezien. Laten we nu eens kijken naar de bijwerkingen of gezondheidsrisico’s van Aloë Vera:

 • Huidirritatie en branderig gevoel op de gevoelige huid
 • Diarree door het laxerende effect van Aloë vera
 • Elektrolytenonbalans door dunne ontlasting (ook door de laxerende eigenschappen)
 • Kramp en maagpijn
 • Interacties met geneesmiddelen die verband houden met diabetes, hartproblemen, steroïden enz..
 • Zwangere vrouwen kunnen vroege samentrekkingen van de baarmoeder ervaren door orale consumptie

Heb je na het lezen van deze geweldige voordelen van Aloë vera of Ghritkumari geen zin om een ​​plant voor in huis te kopen? Naast het ondersteunen van een goede gezondheid en welzijn, dient Aloë vera ook decoratieve doeleinden. We zijn benieuwd naar de manieren waarop je Aloë in je dagelijks leven gebruikt. Laat het ons weten en we horen graag van je!