Denk aan heerlijk tropisch fruit en het eerste dat in ons opkomt is een Guava! Deze aromatische vrucht is algemeen verkrijgbaar in landen als India, waar hij wordt gegeten als heel fruit, sap en smoothies. Niet veel van ons weten echter dat guavebladeren eetbaar zijn en een verrassende hoeveelheid medicinale waarde voor ons lichaam hebben. Van het beheersen van de bloedsuikerspiegel tot het behandelen van diarree en zelfs het ondersteunen van gewichtsverlies, de voordelen van guavebladeren voor de gezondheid zijn ongelooflijk! Lees verder om ze allemaal in detail te leren kennen!

Guave Bladeren 2

Hoe Guave Leaf-thee te bereiden??

Rauwe guavebladeren zijn erg bitter en laten een onaangename smaak achter in je mond. Dus de beste manier om ze te krijgen is in de vorm van guavebladthee, die kan worden bereid door rauwe guavebladeren te koken.

Hier is het recept om guavebladthee te bereiden:

Ingrediënten:

 • Verse guavebladeren – 8 tot 10
 • Water – 2 kopjes

Methode:

 • Was en reinig de guavebladeren grondig.
 • Snijd ze in grote stukken en voeg ze toe aan kokend water.
 • Zodra het water groen wordt, zeef je de vloeistof.
 • Schenk in een glas en consumeer het warm.

Serveersuggestie: Voeg wat honing en citroensap toe voor een betere smaak en gezondheidsvoordelen

Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van guavebladeren:

Guave bladeren ook wel Amroodkepatte of Amrood bladeren genoemd. Hier zijn onze 10 beste voordelen van guavebladeren voor huid, haar en gezondheid. Laten we ze eens bekijken.

gezondheidsvoordelen van Guave Leaves

1. Kan de bloedsuikerspiegel verlagen:

Guavebladeren worden in veel Aziatische landen gebruikt als een traditioneel medicijn voor de behandeling van diabetes. Een studie bewijst ook de werkzaamheid van deze bladeren bij het beheersen van deze aandoening. Het is bekend dat guavebladextract veel antioxidanten en fenolische verbindingen bevat die bij ratten een antidiabetische activiteit vertonen (1). Deze middelen werken door de activiteit van vrije radicalen te verminderen die de insulineproductie in het lichaam verstoort. Het effect van guavebladeren bij mensen wordt echter nog bestudeerd!

2. Kan diarree behandelen:

Guavebladeren kunnen nuttig zijn bij de behandeling van veel gastro-intestinale problemen zoals diarree, dysenterie en indigestie. Een onderzoek toont aan dat guavebladthee in een concentratie van 5% en 10% effectief was in het bestrijden van vele soorten diarreepathogenen, waaronder bacteriën en virussen (2). Bovendien was bekend dat een verbinding genaamd quercetine diarree snel vermindert om vochtverlies in het lichaam te voorkomen.

3. Kan het aantal bloedplaatjes verhogen:

Een studie uit 2010 suggereert dat guavebladextract het aantal bloedplaatjes bij Dengue-patiënten effectief zou kunnen verhogen (3). Daarom worden guavebladeren gebruikt als een veilige, natuurlijke remedie om de ernst van dengue hemorragische gevallen te voorkomen en de sterftecijfers te verminderen. Voor de beste resultaten kan een guavebladthee driemaal per dag aan Dengue-patiënten worden gegeven totdat verbetering wordt opgemerkt.

4. Kan het cholesterolgehalte verlagen:

Guavebladeren kunnen ook veel hartgerelateerde problemen voorkomen, zoals beroertes, blokkades in slagaders, enz. Met zijn antioxidanten- en flavonoïde-rijke profiel. Een onderzoek bevestigt dat extract van guaveblad effectief de LDL (slechte) cholesterolspiegels en verhoogde HDL-cholesterolspiegels verlaagde (4). Quercetine, een type flavonoïde geïsoleerd uit dit extract, werkte als een hypolipidemisch of cholesterolverlagend middel.

5. Kan de immuniteit verhogen:

Guava Leaf-thee kan het lichaam beschermen tegen verschillende ziekten met zijn antimicrobiële eigenschappen. De hoge concentratie antioxidanten in deze thee kan een beschermende rol spelen bij het voorkomen van infecties door bacteriële en virale invasies.

6. Kan de mondgezondheid verbeteren:

Guavebladeren bevatten veel antibacteriële middelen die ziekteverwekkers in je mond kunnen bestrijden. Een studie schrijft dit voordeel toe aan bepaalde verbindingen zoals flavonoïden, quercetine, guaijaverin die in deze bladeren aanwezig zijn (5). Deze middelen kunnen een sleutelrol spelen bij de behandeling van parodontale problemen zoals tandplak, gingivitis, tandvleesontsteking en slechte adem. Je kunt guavebladthee gebruiken als mondspoeling, samen met reguliere mondhygiënepraktijken om tandvlees- en tandgerelateerde problemen te voorkomen.

7. Beschikken over eigenschappen tegen kanker:

Studies tonen aan dat guavebladextract van de rode guavevariëteit werkt als een krachtig medicijn om borstkanker te behandelen (6). Guavebladeren bevatten veel verbindingen die een oestrogeenachtige activiteit hebben om kankercellen in de borst te behandelen en het sterftecijfer te verminderen.

8. Guava Leaves-voordelen voor diabetespatiënten:

Een verhoogde bloedsuikerspiegel of Diabetes Mellitus wordt voornamelijk veroorzaakt door de interferentie van vrije radicalen in het insulineproductieproces. Guave Leaf-extracten bevatten krachtige antioxidanten die het schadelijke effect van vrije radicalen onderdrukken om diabetische complicaties zoals glucose-intolerantie, gebrekkige insulineproductie enz. te voorkomen (7). Er werd ook geconcludeerd dat guavebladextract de pancreas-, lever- en nierweefsels kan beschermen tegen beschadiging door oxidatieve stress en daardoor het risico op diabetes kan verlagen..

9. Guave Leaves Voordelen voor haargroei:

Guavebladthee werkt als een elixer voor haar en hoofdhuid. Het bevat antioxidanten, mineralen en vitamines die je haarzakjes kunnen versterken en voorkomen dat ze eraf vallen. De ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen van guavebladeren kunnen hoofdhuidaandoeningen zoals roos behandelen om een ​​gezonde haargroei te geven.

10. Kan de huid beschermen tegen fotoveroudering:

Een onderzoek uit 2016 bevestigt dat guavebladextract een anti-melanogeen effect op de huid heeft. Het was bekend dat het extract gunstig was voor het verminderen van het melaninegehalte dat wordt veroorzaakt door UV-B-straling (8). Guavebladextract was ook effectief in het verminderen van de schadelijke effecten van fotoveroudering, zoals voortijdige rimpels, hyperpigmentatie, donkere vlekken enz..

Bijwerkingen van guavebladeren:

Hoewel thee of extract van guaveblad als grotendeels veilig wordt beschouwd, zelfs in hoge doses, zijn er mogelijke bijwerkingen die in bepaalde gevallen kunnen optreden, zoals:

 • Brandend gevoel in maag
 • Verlies van eetlust
 • Misselijkheid
 • Buikpijn
 • Indigestie
 • Verergering van bepaalde huidaandoeningen zoals eczeem

Nu je hebt geleerd over de voordelen van Guava-bladeren voor gezondheid, haar en huid, vind je het misschien moeilijk om ze de volgende keer te negeren! Als je het geluk hebt om een ​​guaveboom in huis te hebben, maak dan gebruik van de verse bladeren en geniet van de vruchten. Heb je ooit geprobeerd guavebladeren te eten? Waar smaken ze naar? Deel je ervaringen met ons!