Wat is ricinusolie??

Ricinusolie is een plantaardige olie die wordt verkregen uit de zaden van de ricinusolieplant. Ricinusolie is een zeer lichtgele vloeistof met een uitgesproken smaak en geur zodra deze voor het eerst wordt ingenomen.

Ricinusolie biedt ons veel voordelen, zoals haar- en hoofdhuidbehandeling, kalmeert de ogen, smeert gereedschap enz. Maar het kan ook een soort van agressieve effecten hebben! Ricinusolie staat bekend om zijn uitstekende voordelen voor huid- en haarverzorging! Voor zijn vermogen om constipatie te behandelen. Men moet echter de bijwerkingen kennen voordat u een beslissing neemt om ricinusolie te gebruiken. Sommigen van hen worden hieronder besproken:

Bijwerkingen van ricinusolie:

Ricinusolie bijwerkingen

1. Ricinusolie veroorzaakt veel spijsverteringsstoornissen:

Ricinusolie wordt als veilig voor gebruik beschouwd. Sommige mensen voelen zich er echter totaal tegengesteld over, ze voelen misselijkheid, diarree, braken, maagklachten en flauwvallen na het gebruik van de olie of het nemen van een hoeveelheid door te drinken. Als je zoiets voelt! Dan moet men stoppen met het nemen van ricinusolie. De bijwerkingen kunnen verergeren bij langdurig gebruik. Ook dient men een apotheker te raadplegen alvorens een normale dosis in te nemen.

2. Allergie:

Ricinusolie veroorzaakt ook bijwerkingen zoals allergische reacties! Veel mensen hebben last van allergieën na het aanbrengen ervan. Een ernstige allergie voor ricinusolie is echter zeldzaam. Als u een van de volgende symptomen heeft gehad, moet u medische hulp inroepen en stoppen met het gebruik van de olie: jeuk, huiduitslag, zwelling (zwelling van gezicht/keel/tong is zeer gevaarlijk), duizeligheid, prikkeling en roodheid, moeite met ademhalen.

Het wordt aanbevolen om te controleren of u gevoelig bent voor ricinusolie of niet! Voer een patch-plaag uit. Je hoeft alleen maar een kleine hoeveelheid olie op je onderarm te doen en 24 uur te wachten. Als het je lukt en ervoor zorgt dat je geen reactie op de olie krijgt, kun je verder gaan om het te gebruiken. Als je een reactie voelt, of zelfs een lichte jeuk of roodheid, dan moet je het gebruik van de olie tegenspreken.

3. Nutriëntenverlies:

In de lijst met bijwerkingen van ricinusolie is een daarvan dat de inname van de olie gedurende een periode van meer dan een week kalium- en vochtverlies kan veroorzaken! Als u een dagelijkse dosis van 15-60 ml inneemt, is het mogelijk dat u de vertering van sommige waardevolle voedingsstoffen niet kunt of lijkt te voorkomen en dat dit kan leiden tot uitdroging. Raadpleeg een goede apotheker en volg strikt de instructies van uw arts of apotheker of die op het etiket staan ​​vermeld.

4. Gevaar voor zwangere vrouwen:

Ricinusolie voor zwangere vrouwen is een grote NEE van artsen. Ricinusolie staat bekend om zijn effect om de bevalling bij vrouwen op te wekken. het wordt aanbevolen dat zwangere vrouwen de olie kunnen nemen om te bevallen wanneer de vervaldatum van hun bevalling voorbij is. Het ricinolzuur van de olie stimuleert de samentrekking van de darmspieren en veroorzaakt daardoor de bevalling. Zwangere vrouwen mogen echter geen ricinusolie gebruiken zonder toezicht van een arts. Het is ook gevaarlijk om ricinusolie te nemen voor vrouwen met een zwangerschapsduur van minder dan 40 weken

5. Ricine:

Ricinusolie is meestal veilig voor gebruik, maar als u de aanbevelingen van uw arts opvolgt, is het onwaarschijnlijk dat u bijwerkingen van castorolie krijgt. Castorbonen bevatten echter ricine, een toxine! Wat erg gevaarlijk is voor consumptie, eet daarom nooit de ricinusbonen en pers zelf geen ricinusolie. Ricine kan ook diarree, misselijkheid, braken, shock, lever-, pancreas- en leverschade, uitdroging, vernietiging van bloedcellen en shock veroorzaken. Door slechts 2-6 hele zaden van ricinusolie te eten, kan een volwassene doden!

6. Voor kinderen:

Ricinusolie is waarschijnlijk veilig wanneer het via de mond wordt ingenomen in kleine en geschikte doses voor een korte termijn, bijvoorbeeld minder dan een week. Ricinusolie is waarschijnlijk onveilig bij orale inname gedurende meer dan een week of bij een hoge dosis dan dat. Als u meer dan de gebruikelijke kinderdosis van 1-15 ml per dag inneemt, kan dit, afhankelijk van de leeftijd, een chemische onbalans in uw lichaam veroorzaken. Castorzaden zijn niet veilig als het hele zaad via de mond wordt ingenomen.