We zijn allemaal bang voor het woord ‘kanker’ en als jij ook een van ons bent, begin dan vanaf vandaag met het eten van artisjokken. Dit komt omdat, in tegenstelling tot andere groenten waar we het over hebben of kennen, de bescheiden artisjok de kracht en krachten zou hebben om gevreesde kanker te bestrijden. Vandaag willen we u helpen het belang van het eten van artisjokken te begrijpen, lees daarom verder en laat u goed informeren.

Gezondheidsvoordelen van artisjok

Voordelen van artisjok:

 • Artisjokken zijn krachtige bronnen en bevatten veel antioxidanten. Daarom vragen we je om artisjokken minstens één keer per week te eten, zodat de antioxidanten in de groente je systeem kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen, de boosdoeners die tumoren en kankers in ons systeem veroorzaken. Ook de oxidatieve niveaus zouden worden verlaagd, en dit geldt vooral voor rokers, wat ook de reden is waarom vrije radicalen ons lichaam binnendringen. Zelfs de verontreinigende stoffen uit de omgeving en ook de UV-stralen van de zon kunnen bijdragen aan de groei van kankerverwekkende cellen in ons lichaam. Om je lichaam te beschermen is het verstandig om Artisjokken te hebben, zodat de rijke en krachtige antioxidanten je lichaam kunnen binnendringen en in goede handen houden.
 • Artisjokken helpen het lichaam om ziekten van kritieke aard te bestrijden, zoals kanker van de dikke darm, de longen, de hersenen en de prostaat. Omdat de artisjok rijk is aan flavonoïden en antioxidanten, is het nuttig bij het verslaan van borst- en prostaatkanker bij vrouwen en mannen. Daarom moeten degenen die vatbaar zijn voor kanker van deze twee typen hun diëtisten vragen om een ​​dieet met artisjokken aan te bevelen
 • De spijsvertering kan worden verbeterd wanneer artisjokken worden gegeten, wat een cruciaal proces is. Dit proces zou glycerol en vetzuren helpen om te zetten in energie, en de lever zou ook goed kunnen functioneren. De lever moet elke dag voldoende gal maken, wat helpt om lipiden af ​​te breken tot vetzuren en zelfs tot glycerol om te helpen bij de opnameroutine, zeggen experts. Artisjokken bevatten polyfenolen-antioxidanten die de galblaas kunnen helpen voldoende gal te produceren voor de behoeften van het lichaam.
 • De lever heeft cellen die dagelijks afsterven en nieuwe cellen moeten daarvoor in de plaats komen. De nederige artisjok is een vriend van de lever, zoals door experts wordt genoemd. De veggie speelt een belangrijke rol wanneer levercellen moeten worden geregenereerd, zeggen experts.
 • Artisjokken zijn een goed diureticum omdat het de vorming van urine in de nieren kan helpen. Het helpt en helpt ook bij perfectie als het om urinelozing gaat, en als het afval eruit is, ook de gifstoffen. Dit betekent dat de binnenkant schoon zou zijn en dat de buitenkant dan geen problemen zou hebben.
 • Het hart zou het meest gelukkig zijn wanneer artisjokken worden geconsumeerd, omdat het het hart zou beschermen tegen risico’s en kwalen. De antioxidanten helpen bij de zorg voor het hart, het verlaagt het LDL- of slechte cholesterolgehalte in het bloed en bevordert HDL wat goed is voor het lichaam. Met te veel LDL in het lichaam hebben mensen de neiging om ten prooi te vallen aan ziekten zoals hartaanvallen, beroertes, nierfalen en trombose.
 • De veggie bevat veel vitamines en foliumzuur, die belangrijk zijn voor het lichaam om bijvoorbeeld experts te hebben. Dit zijn enzymen die het DNA in een goede vorm houden en het folaat helpt vooral vrouwen tijdens de bevalling of tijdens de zwangerschap en in sommige gevallen voorkomt het ook buis- of geboorteafwijkingen, zeggen experts.
 • Artisjokken bevatten veel vitamine K, wat belangrijk is omdat het helpt bij de botvormingsactiviteit. Na de leeftijd van dertig hebben mannen en vrouwen vaak een lage botdichtheid, en naarmate we ouder worden, worden de botten ook zwak en broos. Met een goede hoeveelheid vitamine K in het lichaam, en dat vanaf nu ook van Artisjokken, kunnen we genoeg hulp krijgen. Vitamine K is in feite ook goed voor patiënten die lijden aan de ziekte van Alzheimer, omdat het ook helpt bij neurotransmissie.
 • Artisjokken zijn rijk aan mineralen, vitamines en enzymen. Het lichaam heeft alles nodig om normaal en op een goede manier te kunnen functioneren, dus zorg ervoor dat je vanaf vandaag minstens één keer per week artisjokken gaat eten.

Er zijn verschillende vormen van artisjokken:

 • De grote exemplaren zouden groen van kleur zijn
 • De middelgrote zouden ook groen zijn
 • Purple Artisjokken zouden groot of medium zijn

Bij aankoop van:

Artisjokken moeten op het juiste moment in het jaar worden gekocht en dan worden ze vers geoogst. Op dit moment zou de veggie toppen hebben die klein en erg onvolwassen zijn, het lijkt alsof ze uit de baarmoeder van de natuur zijn geplukt. Deskundigen zijn echter van mening dat artisjokken het beste in de lente kunnen worden geoogst.

Wanneer u naar winkels of lokale markten gaat om artisjokken te kopen, moet u controleren op de zwaarte en de grootte. De artisjokken moeten beschikbaar zijn zonder kneuzingen en snijwonden, en de bladeren moeten stevig aan elkaar worden vastgebonden. De artisjokken moeten donkergroen zijn en als je erin knijpt, komt er een piepend geluid door. Kies niet voor de grote artisjokken, die zijn het niet waard.

Kijk online voor recepten over artisjokken en breng vandaag een heleboel goeds naar je lichaam!!

Dit waren de negen beste redenen waarom we van artisjok houden. Als u enkele van uw tips en ideeën met ons wilt delen, aarzel dan niet om hieronder te schrijven of commentaar te geven. We horen graag van je, net zoals we graag met je delen.