Onder de zetmeelrijke groenten die onder de grond groeien, zijn raapstelen er één. In feite behoren de rapen, wetenschappelijk bekend als Brassica Rapa of witte rapen, tot dezelfde familie als kool, spruitjes en boerenkool.

Samen met rapen zijn de groenten van de groente ook zeer voedzaam en heilzaam. Je moet echt begrijpen wat hun gezondheid in petto heeft in deze groente om het daadwerkelijk in de dagelijkse voeding op te nemen. De groenten worden meestal gebruikt in soepen en stoofschotels, terwijl de wortels en de hoofdgroente worden gebruikt voor salades en curries, evenals voor augurken. Behalve dat het erg lekker is, draagt ​​de zoete smaak van rapen alleen maar bij aan de redenen waarom je het zou moeten eten.

Voordelen voor gezondheid en schoonheid van raapstelen

Voedingswaarde:

De wortel van Raap is rijk aan mineralen, voedingsvezels en anti-oxidanten. Een portie van 100 gram Rapen heeft niet meer dan 28 calorieën en is daarom een ​​van de caloriearme groenten. De greens zijn buitengewoon goed in het versterken van de immuniteit en zijn rijk aan vitamine C.

Laten we nu eens kijken naar de verschillende gezondheidsvoordelen van raapstelen.

De onderstaande lijst bevat enkele van de gezondheidsvoordelen van raap die direct verband houden met het eten ervan en hun groenten. Het enige wat u hoeft te doen is ze te bekijken voordat u daadwerkelijk in deze groente investeert. U zult nooit spijt krijgen van uw beslissing om ze te kopen.

1. Preventie van kanker:

Het eten van rapen helpt bij het voorkomen van zoiets dodelijks als kanker. Het heeft fytochemicaliën en antioxidanten die helpen dit doel te bereiken. Glucosinolaten in de groente helpen ook bij het voorkomen van kanker. Ze helpen bij het bestrijden van kankerverwekkende stoffen en verwijderen ook de gifstoffen in het lichaam, met name de lever. Het remt ook de groei van de kankercellen. Dit houdt kanker weg, waaronder darm- en borstkanker en rectale tumoren.

2. Raapvoordelen bij diabetes:

Studies hebben aangetoond dat voedingsvezels helpen bij het verbeteren van het immuunsysteem en het reguleren van ontstekingen. Zo helpt het het risico op ontstekingsgerelateerde aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, diabetes, kanker en obesitas te verminderen.

3. Helpt bij de spijsvertering:

De vezels in de rapen zijn een perfecte manier om het spijsverteringsstelsel en de stoelgang te reguleren. De glucosinolaten helpen de maag ook bij het verwerken van de bacteriën en het op afstand houden van spijsverteringsproblemen.

4. Gewichtsverlies:

De lage calorieën en veel vezels in rapen helpt bij het helpen bij het afvallen. De rapen helpen ook bij het verbeteren van de stofwisseling en houden zo het gewicht onder controle en het opgehoopte vet en calorieën kwijt te raken.

5. Astmabehandeling:

Er zijn enkele ontstekingsremmende eigenschappen in rapen die kunnen helpen bij het genezen van astma. De hoge niveaus van antioxidanten helpen ook bij de behandeling van astma. Het helpt ook bij het werken aan een aantal goede resultaten op de symptomen van astma.

6. Houdt lichaamsgeur weg:

Rapen zijn een van de natuurlijke manieren om de gênante problemen van lichaamsgeur weg te houden. Voor hetzelfde doel kan men een glas vers raapsap drinken.

7. Behandelt bloedarmoede:

Het groen van de rapen is zeer rijk aan ijzer en helpt dus bij het verbeteren van de niveaus van rode bloedcellen en hemoglobine, wat leidt tot een effectieve behandeling van problemen zoals bloedarmoede.

8. Ooggezondheid:

De raapstelen zijn zeer rijk aan vitamine A-gehalte. Dit helpt bij het verbeteren van het gezichtsvermogen en het op een goed niveau houden, evenals bij het voorkomen van maculaire degeneratie en cataracten. Deze groente is perfect voor diegenen die leeftijdsgerelateerde oogproblemen willen vermijden.

9. Evenwichtige voeding:

Eiwit, magnesium, calcium, ijzer en veel van dergelijke voedingsstoffen zijn aanwezig in raapstelen, waardoor het een perfect voedsel is voor een uitgebalanceerde voeding die het lichaam elke dag nodig heeft. Dit zorgt voor een algehele goede gezondheid en welzijn van het lichaam.

Mogelijke bijwerkingen:

Rapen zijn rijk aan nitraat en wanneer u voedsel consumeert met een grote hoeveelheid nitraat, bestaat de kans dat het bepaalde medicijnen verstoort. Rapen staan ​​bekend om het verlagen van de bloeddruk. Rapen interfereren ook met schildklierhormonen als u er al last van heeft, omdat de verbindingen van de groente reageren met schildkliermedicijnen en het werk van de klier verstoren.

Nu kent u de gezondheidsvoordelen en risico’s van raap die het kan veroorzaken. Als u medicijnen gebruikt voor bloeddruk, schildklier of een andere hormonale onbalans, heroverweeg dan gewoon voordat u deze groente koopt. Rapen zijn groenten die het goed doen als ze in kleinere hoeveelheden worden geconsumeerd en net als al het andere veroorzaken deze ook bepaalde gezondheidsproblemen als ze in grotere hoeveelheden worden ingenomen. Afgezien daarvan zijn ze buitengewoon gunstig voor de gezondheid en smaken ze echt goed! Dus, de volgende keer dat je rapen ziet, pluk ze dan bewust en geniet van hun geweldige smaak!

Afbeeldingsbron: Shutterstock