Boerderijen worden niet langer behandeld als alleen rustieke, landelijke huizen zonder esthetische schoonheid. De stadsbewoners beschouwen het als een “tweede” huis en een toevluchtsoord in de natuur, weg van de drukte van het stadsleven. Natuurlijk is het logisch dat mensen investeren in de structurele aspecten om er ‘huiselijker’ en comfortabeler uit te zien voor een weekendverblijf met het gezin.

Als je een stuk land ver weg van de stad hebt en hebt besloten om dat om te bouwen tot een vakantiehuis, bekijk dan deze 15 nieuwste boerderijontwerpen die je de broodnodige inspiratie geven om je droomproject een kickstart te geven!

15 nieuwste boerderijontwerpen, 2021:

Lees verder om de top 15 ideeën voor boerderijontwerp te ontdekken die dit jaar trending zijn:

1. Eenvoudig boerderijontwerp:

Eenvoudig boerderijontwerp

Dit eenvoudige boerderijontwerp van 2 BHK geeft een knus en warm gevoel vanaf de ingang. Het verhoogde huismodel is toegankelijk via een paar treden die naar de veranda leiden. Afhankelijk van het aantal slaapkamers dat u plant, kunt u kiezen voor een enkele of dubbele woning. De houten richel, glazen ramen en het slordige dak geven ons de typische landelijke sfeer en dat is precies wat je zoekt!

2. Modern boerderijontwerp:

Modern boerderijontwerp

Nu, hier is een 3BHK-boerderijontwerp dat er modern en ook heel stijlvol uitziet! Dit plan is ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar een toevluchtsoord om een ​​groot gezin voor een paar dagen te huisvesten. Het twee verdiepingen tellende plan heeft een veranda en grote ronde pilaren. Een uitgebouwde kamer op de benedenverdieping kan dienst doen als garage-ingang aan de zijkant. Op basis van uw behoeften kunt u de extra ruimte op de bovenste verdieping ombouwen tot studeerkamer, slaapkamer of zelfs als gamezone.

3. Ontwerp van een kleine boerderij:

Ontwerp voor een kleine boerderij

Bekijk dit 1 BHK boerderijontwerp dat ideaal is voor een klein gezin. Het eenvoudige en traditionele ontwerp omvat alle essentiële elementen van een boerderij om uw verblijf comfortabel te maken. De veranda aan de voorzijde doet dienst als zithoek. De grote hal is opgedeeld in een salon en een keuken om de ruimte optimaal te benutten. Trappen leiden naar een slaapkamer op de bovenste verdieping die kan worden ontworpen als een multifunctionele ruimte.

4. Luxe boerderijontwerp:

Luxe boerderijontwerp

Kijk eens naar dit indrukwekkende boerderijontwerp dat plaats biedt aan een groot gezin en gasten. Met luxe elementen in elke hoek kan de boerderij worden omgetoverd tot een perfecte hangplek voor feestbeesten. Het grote huis kan dienen als verblijfplaats, terwijl het kleinere voor extra gasten kan zorgen. Verander de lege ruimte in een zwembad om de menigte te vermaken en ook om te ontspannen op een warme zomerdag!

5. Rustiek boerderijontwerp:

Rustiek boerderijontwerp

Bekijk deze prachtige boerderij met een ouderwetse charme die een vervlogen tijdperk naar je toe brengt. De natuurlijk gebeitste houten tegels en het klassieke gebogen dak geven het huis een rustiek tintje. De ingang is ontworpen met ongepolijste stenen en ruw afgewerkte muren die meer aan het drama toevoegen. Deze boerderij met twee verdiepingen geeft een oud gevoel, maar doet geen concessies aan de functionaliteit. Om het rustieke thema te behouden, kun je kiezen voor houten interieurs en stoffen meubels die niet te modern zijn.

6. Ontwerp van een dorpsboerderij:

Ontwerp van een dorpsboerderij

Hier is een eenvoudig en conventioneel boerderijontwerp dat we normaal gesproken in dorpen tegenkomen. De versleten pannen op het slordige dak met meerdere verdiepingen geven de woning een kenmerkend landelijk gevoel. De extra brede voorporch is op de begane grond gehouden voor gemakkelijke toegang. Het fungeert als een zitgedeelte en het belangrijkste toegangspunt tot het huis, dat leidt naar een hal, slaapkamer, keuken en een trap om toegang te krijgen tot de bovenste verdieping. Deze goedkope buitenstijl van een boerderij biedt een betere isolatie voor het huis en maakt het weerbestendig.

7. Ontwerp strandboerderij:

Ontwerp van een strandboerderij

Bekijk dit vakantiehuis aan het strand met een minimalistisch, maar zeer functioneel ontwerp. Het huis kan twee ingangen hebben, een aan het strand en de andere aan de weg. Door de structuur in een geheel wit thema te houden met zwarte ramen, voegt u een ingetogen elegantie toe aan het huis. De begane grond heeft een hal en een keuken, terwijl de bovenste verdieping een slaapkamer heeft met een prachtig uitzicht op het strand.

8. Vintage boerderijontwerp:

Vintage boerderijontwerp

Exterieurkleuren kunnen het hele uiterlijk van het huis veranderen. De boerderij krijgt een vintage uitstraling door het klassieke wit of grijs te vervangen door deze periodekleuren zoals groen en blauw. De verhoogde woonboerderij heeft een grote veranda die toegang geeft tot meerdere vertrekken van de woning, wat typerend is voor de oude bouwstijl. De raamkozijnen zijn uitgevoerd in blauw en het dak in een gedempt grijs dat een “oud” gevoel aan het huis toevoegt. Van een afstand lijkt de structuur een deel van het groen eromheen!

9. Houten boerderijontwerp:

Houten boerderij ontwerp

Mee eens of niet! Maar geen enkele betonnen constructie kan de elegantie en warmte van een houten huis helemaal evenaren. Hout geeft een rustiek en “huiselijk” gevoel, en is bovendien zuinig. Deze kleine boerderij is ideaal voor een weekendje weg om te genieten van een BBQ-avond met uw familie en vrienden. De veranda kan gebruikt worden als zitje en de grote ramen ventileren de woning goed genoeg. De eenpersoonskamer met vensterbank op de bovenste verdieping biedt vrij uitzicht op de omgeving.

10. Eigentijds boerderijontwerp:

Eigentijds boerderijontwerp

Deze charmante buitenkant van de boerderij straalt een eigentijdse sfeer uit in zijn structurele ontwerp en de keuze van decoratieve elementen. De structuur combineert de schoonheid van hout en de kracht van beton op een innovatieve manier. Met een grootse entree en een verhoogde muur aan de zijkant ziet de boerderij er heel uitnodigend en boeiend uit. Grote glazen ramen bieden compromisloze ventilatie aan het interieur en geven een luchtig gevoel aan het hele gebouw.

11. Trendy boerderijontwerp:

Trendy boerderijontwerp

Dit chique ogende boerderijontwerp heeft een soort onuitgesproken elegantie en verfijning! Het edgy, gelaagde ontwerp creëert een dramatisch effect op de esthetiek van het exterieur met een verbluffende uitstraling. Elementen als steen, hout en tegels worden op een creatieve manier gecombineerd om dit bouwwerk om te toveren tot een meesterwerk. De donkere bekleding en cederaccenten en de uitnodigende veranda zorgen ervoor dat je deze plek nooit meer wilt verlaten!

12. Boerderijontwerp in Scandinavische stijl:

Boerderijontwerp in Scandinavische stijl

Bekijk dit boerderijidee dat een echt architectonisch wonder van de moderne tijd is. Het eenvoudige, maar doordachte ontwerp combineert het rustieke beeld van een boerderij met de chicheid van een luxe, stedelijke woning. De structuur heeft aan de ene kant een boxy-vorm en aan de andere kant een schuin dak als een perfect contrast. Minimalisme is het belangrijkste thema, wat blijkt uit de “minder muren, meer ruimte” binnenin. Met strakke lijnen en aandacht voor detaillering is het interieur net zo verbluffend als de esthetiek van het exterieur.

13. Japans boerderijontwerp:

Japans boerderijontwerp

Bij traditionele Japanse daken draait alles om houten elementen, stenen muren en schuine daken. Dit boerderijontwerp is geen uitzondering, behalve het gebruik van eigentijdse details. De grote stenen veranda kan dienst doen als entree en parkeerplaats. Hellende daken omvatten het grootste deel van de structuur om extreem bergweer aan te kunnen en een warm, rustiek gevoel uit te stralen. De kamers in open stijl zijn verdeeld in aparte ruimtes zodat familieleden kunnen genieten van hun privacy!

14. Spaans boerderijontwerp:

Spaans boerderijontwerp

Het centrale thema van een boerderij in Spaanse stijl is verfijnd minimalisme. Hier is zo’n ontwerp dat een perfect voorbeeld is van dit concept. Het artistieke exterieur ziet er heel uitnodigend en gezellig uit. Een groot, gebogen raam zorgt voor veel licht en lucht in de woonkamer. De oude kleitegels bedekken het dak om wat traditionele Spaanse landelijke sfeer te creëren. Een grote voortuin met een kleine fontein zorgt ervoor dat u heerlijk buiten kunt genieten.

15. Italiaans boerderijontwerp:

Italiaans boerderijontwerp

Bekijk dit prachtige boerderijontwerp in Toscaanse stijl dat je zeker zal inspireren. De indrukwekkende stenen buitenkanten vormen een aanvulling op de aangrenzende groene omgeving. Een grote entree met baksteenaccenten nodigt u uit om te genieten van de grootsheid van dit huis. Naast de deuren en ramen op de begane grond leidt een trap aan de zijkant u naar het bovendek waar u kunt genieten van het adembenemende uitzicht over de omgeving.

Dat zijn enkele van de beste boerderijontwerpen waarvan we dachten dat je ze leuk zou vinden! Dus, in welke stijl ben je geïnteresseerd? Italiaans, Modern of Rustiek? Laat ons weten wat u van deze ontwerpen vindt en hoe u van plan bent ze om te zetten in uw eigen ruimtes!