Of het nu uw keuken, woonkamer of zelfs uw badkamer is, het is onmogelijk om een ​​kamer in uw huis voor te stellen zonder goede planken! Het opbergen van de muren is om vele redenen essentieel. Ze geven u voldoende ruimte om al uw goederen op te slaan zonder het huis vol te rommelen. Dat is niet alles! Wanneer ze op de juiste manier zijn ontworpen, kunnen wandplanken ook de esthetiek van uw interieur verbeteren en uw persoonlijkheid laten zien.

In dit artikel zullen we 15 beste wandplankontwerpen met afbeeldingen en beschrijvingen verkennen om u te helpen enkele unieke ideeën voor uw droomhuis te kiezen!

Top 15 nieuwste wandplankontwerpen, 2021:

Dit zijn onze 15 favoriete ontwerpideeën voor wandplanken voor dit jaar:

1. Eenvoudig wandplankontwerp:

Eenvoudig wandplankontwerp

Een eenvoudig wandplankontwerp is ideaal om al je spullen te ordenen om je kamer er netjes uit te laten zien. Hier is zo’n idee dat voor bijna elke kamer van uw huis werkt. De effen witte planken dienen als nette vakken om je boeken, schrijfwaren of zelfs je verzameling planten en potten te tonen. Afhankelijk van de behoefte kun je meer van deze houten planken gebruiken en ze aan de muur bevestigen om een ​​grotere plank te creëren.

2. Modern wandplankontwerp:

Modern wandplankontwerp

Zie hoe je woonkamer tot leven komt met dit moderne vitrinekastontwerp! Het zwart-bruine thema vormt een perfect contrast met de lichtgekleurde muren en vloeren. De verzonken planken zijn ontworpen als een mix van verborgen en open stijlen om een ​​interessant patroon te creëren. Het toevoegen van LED-verlichting is een zekere manier om de ruimte op te fleuren en het een eigentijdse uitstraling te geven. De grootte van de dozen kan op maat worden gemaakt volgens de constructie van de kamer.

3. Drijvend wandplankontwerp:

Ontwerp met zwevende wandplank

Drijvende planken zijn een innovatieve oplossing voor huiseigenaren die een hekel hebben aan het idee van permanente armaturen aan hun muren! Deze verwijderbare planken worden geleverd als kant-en-klare sets in verschillende vormen en maten. Je kunt ze gewoon aan de muren hangen om een ​​rommelige kamer om te toveren in een schone en mooie ruimte. Het plaatsen van deze lichtgewicht planken in decoratieve patronen geeft het huis ook een unieke uitstraling en vereist geen speciale vaardigheden of apparatuur!

4. Ontwerp van glazen wandplanken voor badkamer:

Ontwerp van glazen wandplanken voor badkamer

Het installeren van glazen wandplanken in de badkamer voegt een modern tintje toe aan deze vaak verwaarloosde ruimte! Glazen planken geven uw badkamer een artistieke uitstraling en transformeren deze in een prachtige spa-achtige ruimte. In plaats van grote, vaste planken, kun je kiezen voor dit briljante zwevende plankidee dat veel ruimte bespaart en al je favoriete persoonlijke verzorgingsartikelen op één plek bewaart. Bedek de muur achter de plank met een mooi behang of decoratieve tegels voor een charmante uitstraling.

5. Hoekwandplankontwerp:

Hoekwandplankontwerp

Hoekplanken worden steeds populairder als moderne woonaccessoires vanwege hun functionaliteit en esthetische aantrekkingskracht. De uniek ontworpen planken maken gebruik van de ongebruikte hoeken van een kamer en transformeren deze in een artistieke ruimte. Hier is zo’n idee voor een wandplank voor woonkamers en slaapkamers met een houten wanddecoratie met functionele houten zwevende planken. De compacte planken zijn ideaal voor het uitstallen van kaarsen, potpourri en zelfs kleine vetplanten.

6. Wandplankontwerp voor woonkamer:

Wandplankontwerp voor woonkamer

Bekijk dit unieke ronde wandplankontwerp dat een trendy look aan je kamer geeft. De handgemaakte houten zwevende plank is ontworpen in een creatief “golf” -patroon dat aansluit bij de feng-shui-principes. Behalve dat het je voldoende opbergruimte geeft, draagt ​​het schapdesign ook bij aan een high-end uitstraling van de kamer. Van boeken tot planten en zelfs je mokken, je kunt gemakkelijk je favoriete items op dit artistieke stuk laten zien.

7. Idee voor het decor van een bakstenen muurplank:

Idee voor het decor van een bakstenen muurplank

Bakstenen muren geven een warme en gezellige uitstraling aan je kamer. Hoewel deze muren zelfs in moderne huizen populair zijn, kan het een hele opgave zijn om ze in te richten! Gelukkig kun je dit idee van het gebruik van verzonken houten planken en een verborgen kast binnen de bakstenen muren stelen die naadloos opgaan in de constructie. Ze geven je niet alleen veel ruimte, maar voegen ook een nette en opgeruimde look toe aan de kamer.

8. Bar wandplank ontwerp:

Bar wandplank ontwerp

Ontspan een zware dag in uw eigen minibar door te investeren in een wandplankontwerp voor een bar. De slanke en compacte plank biedt voldoende ruimte voor vier tot vijf grote wijnflessen, samen met slimme sleuven voor glazen en bargereedschap. Het prachtige filigrane werk op de houten plank geeft de kamer een decoratieve uitstraling. Afhankelijk van je behoeften, kun je kiezen voor grotere ontwerpen of een combinatie van twee tot drie stands gebruiken voor een opstelling voor een borrel!

9. Keuken Open wandplankontwerp:

Ontwerp keuken open wandplank

Hier is een eenvoudige en praktische oplossing voor uw probleem van een rommelige en chaotische keuken! Het open wandplankontwerp is een geweldig idee om al je essentiële items op één plek op te bergen en jezelf een rommelvrije keuken cadeau te doen! Je kunt de zijwanden gebruiken om deze zwevende houten planken op te hangen met behulp van sterke muurbeugels. Koop een paar glazen flessen van gelijke grootte en rangschik ze netjes om indruk te maken op uw gasten over uw organisatievaardigheden!

10. Hedendaags wandplankontwerp:

Hedendaags wandplankontwerp

Als je een stijlvol en compact wandplankontwerp wilt dat past bij het eigentijdse thema van je interieur, dan is hier een idee om te stelen! De witte houten planken worden gecombineerd met strakke metalen staven om een ​​uniek patroon te creëren. Behalve een opvallend edgy uiterlijk, is het design van de wandplank ook zeer functioneel. De lange en brede houten planken bieden voldoende ruimte om al je souvenirs van je favoriete vakanties uit te stallen!

11. Wandplanken voor kinderkamer:

Wandplanken voor de kinderkamer

Kinderen houden van felle kleuren in hun kamer die passen bij hun innerlijke energieën. In plaats van vast te houden aan neutrale kleuren, ga je voor een veelkleurig wandplankontwerp voor deze kamer om een ​​vleugje drama toe te voegen. Het unieke zigzagontwerp creëert een interessante vorm om de nieuwsgierige geesten van uw kinderen te prikkelen. De planken kunnen op maat worden gerangschikt in verschillende patronen om aan de opslagbehoeften te voldoen. Van boeken tot speelgoed en briefpapier, al je essentiële spullen kunnen op één plek worden opgeborgen!

12. Hangend wandplankidee voor kantoor:

Idee voor hangende wandplanken voor op kantoor

Werk je vanuit huis, dan verdient je thuiskantoor zeker wat aandacht. Geef jezelf dit innovatieve hangende wandplankontwerp cadeau om een ​​rommelige kantoorruimte om te toveren in een opgeruimde en professionele ruimte. De kleine, maar stijlvolle plank is ideaal voor het bewaren van je boeken, pennen, enkele inspirerende citaten en andere snuisterijen. Pronk met deze bescheiden ogende wandplank aan uw collega’s tijdens Zoom-vergaderingen om een ​​blijvende indruk op hen te maken!

13. Zeshoekige wandplanken voor salon:

Zeshoekige wandplanken voor salon

Hexagon Shelves zijn een van de trending wandplankontwerpen die looks combineren met functionaliteit. Deze planken met geometrisch patroon geven je kamer een interessante look. Deze planken worden meestal geleverd als een set van 3 of meer in verschillende maten en vereisen geen grote installatie-inspanning. Deze planken in de vorm van een bijenkorf zijn ideaal voor het weergeven van enkele planten, apothekers en kleine pronkstukken in ruimtes zoals woonkamer, slaapkamer enz..

14. TV-wandplankontwerp:

Ontwerp van tv-wandplank

Versier de tv met een combinatie van meervormige zwevende planken. Als je het tv-meubel in het midden van de muur plaatst, gebruik dan de zijkanten om deze houten planken te monteren voor decoratieve en praktische doeleinden. De planken werken als compacte vitrines om je schatten te tonen zonder veel ruimte in beslag te nemen. De kast annex plank kan een omvangrijke tv-standaard vervangen en fungeert als opbergeenheid en een slimme manier om de lelijke draden te verbergen.

15. Pooja kamergemonteerd wandplankontwerp:

Pooja kamergemonteerd wandplankontwerp

Voeg een goddelijk tintje toe aan je Pooja-kamer door te investeren in een decoratief gemonteerde wandplank zoals dit stuk! De prachtig uitgevoerde houten Mandir is een geweldige ruimtebesparende oplossing voor kleine huizen en appartementen. Het ontwerp in tempelstijl nodigt uit tot een positieve sfeer in je huis en biedt voldoende ruimte om al je heilige spullen te plaatsen. Deze lichtgewicht plank in mandirstijl kan aan de muur worden bevestigd met behulp van zijbeugels.

Dat zijn enkele van de beste wandplankontwerpen om op te letten dit seizoen! Er zijn nog veel meer van zulke interessante patronen en vormen die een creatief tintje geven aan je mooie huis. Blijf de catalogi verkennen en visualiseer hoe ze eruit zouden zien in uw kamer. Geef ook belang aan de opslagruimte, het onderhoud en de algehele functionaliteit voordat u ze aan de muur bevestigt!