известен фотограф Ралф Гибсън момиче

Ралф Гибсън и работата на известни фотографи

Ако искате да се запознаете с работата на съвременните фотографи, то определено не пропускайте Ралф Гибсън. Той се характеризира с много успешна, междувременно 60-годишна кариера. Изглежда, че изобщо не е свършил с това, което може да даде на света.

С фотографи като Ралф Гибсън На първо място, човек не трябва да се изкушава да гледа на всичко през призмите на стереотипите. Какво означава това в неговия случай? Не бързайте да го наричате фотограф за изящни изкуства. Тъй като в неговите произведения няма нищо неразбираемо, абстрактно или елитарно, то не е предназначено само за хора, които „наистина разбират нещо“. Мотивите и идеите са изненадващо близки до възприятията на широката публика.

Ралф Гибсън на снимките

известният фотограф Ралф Гибсън на снимките

Зрителят отново се разпознава в начина, по който се справя с наистина „дребните“ неща. Защото ще направим това отново. Това също е повод да се запитате кои са наистина важните „малки“ неща в живота ни. Повечето от нас почти сигурно могат да се идентифицират с най -известната му поредица от цифри Leica.

Докосващи моменти

известният фотограф Ралф Гибсън момиче от Банкок

известен фотограф ralph gibson bangkok черно бяло

Сътрудничеството на Ралф Гибсън с други фотографи

След напускане на флота се връща Ралф Гибсън обратно в Ел Ей. Но малко след това той се премества в Сан Франциско. Обучението му започва там. По това време Доротея Ланг се свързва с отдела му и иска талантлив асистент. Препоръчва се Ралф Гибсън. Тогава започва сътрудничеството между двамата фотографи.

Черно -бяла фотография

известният фотограф Ралф Гибсън снимки на Банкок

Друга „двойка фотографи“ е Ралф Гибсън с Робърт Франк. Той подпомага това в по -късен етап от кариерата си. Той многократно подчертава значението на тези двама души за неговото развитие. Накарахте го никога да не гледа на работата си като на рутина. Те също му помогнаха да продължи да променя гледната си точка към фотографията и обектите. Развитието му стана по -динамично и даде много по -добри резултати.

известният фотограф Ралф Гибсън Банкок

Ралф Гибсън намери свой собствен начин и характер, който го отличава от останалите фотографи

Работата с двамата споменати по -горе фотографи прави очевидно, че Ралф Гибсън се посвещава на документацията в работата си. Но това не се случва. Той върви по своя път. На свой ред той искаше да използва фотографията, за да придаде смисъл на моментите и детайлите в живота, които често се разглеждат като твърде малки и не толкова съществени.

Фотографите Ralph Gibson черно -бял джобен часовник за фотография

Това е и въпрос на самонаблюдение, което трябва да отговори на въпроса: „Как моето възприятие става тема в живота ми или в творбите ми?“ Основната полза от това изглежда е фактът, че той никога не трябва да чака голямо събитие, за да започне работа.

известният фотограф Ралф Гибсън черно -бяла фотография

Цифровата камера и комфортният живот

По време на кариерата си Ралф се ръководи от откриването на това как точно неговото възприемане на нещата и тези на зрителя са свързани помежду си. Ето защо Ралф, за разлика от много други фотографи, не обича да говори за любимата си снимка. Но той признава, че има такъв. Това е неназована снимка на свещеник. На пръв поглед изглежда като обикновен портрет. При по-внимателно разглеждане ще откриете, че показва строга структура, доминирана от геометрията, която наистина е типична за Ралф.

Камера на Ралф Гибсън Leica M Monochrome

известният фотограф Ралф Гибсън фотоапарат Leica M Monochrom

Моделът също е в червено

фотографи Ралф Гибсън фотоапарат Leica M Monochrom

Нови проекти и предизвикателства

известни фотографи-Ралф-Гибсън

Момче с багети 

Фотографи Ралф Гибсън фото момче с багети