силует на таралеж от пън на дърво

Знаете ли нещо за рязането на хартия??

Днес имаме успешна комбинация 3 в 1 за вас. Древното китайско изкуство, най-новите цифрови технологии и природата се обединяват в непрекъснато развиващ се проект. Художникът Николай Толстих снима хартия, изрязваща шаблони за животни на прекрасен фон. В този случай естественият фон служи не само като вдъхновение, но и като визуално съдържание на неговите снимки.

Зелен мъх, току -що паднали есенни листа, пъстри цветя, изветрени пънове или нежна трева – всичко е подходящо. Просто трябва да имаш дясното око за това.

Сладка лисица в старо злато

Хартия нарязани есенни листа лисица

Но как изрязването на хартията дойде при нас? Това древно изкуство произхожда от Северен Китай и се смята за едно от най -старите народни изкуства в този регион. Рязането на хартия се споменава за първи път през 6 век и еволюира по време на династиите Сонг и Тан. През 9 -ти век рязането на хартия вече е било известно и много популярно в Западна Азия и през 16 -ти век в Османската империя. Едва през 17 -ти век този вид изкуство е донесен в Европа. В Германия обаче силуетът става популярен много по -късно, особено през 19 век в културата на ерата на Гьоте.

Гордият елен е готов за коловоза

силует природа елен мъх

Има две възможности за рязане на хартия. Или изрежете разгънат лист хартия (класически силует) или сгънат лист хартия. Вторият случай включва така наречената техника на сгъване, с която човек получава единично или множество аксиално симетрично изображение.

Николай Толстих използва първата техника на изрязване тук. Но благодарение на своето въображение и увлечение от природата, той успешно е изградил и постигнал забележителна дълбочина в своите хартиени животни. Той не само играе с цветовете, но и с релефа и емоциите, които се събуждат у зрителя. По този начин художникът придава на своите хартиени животни повече живот и уникалност. Декоративното зеле придава на пеперудата приказни лилави и зелени ивици, малкият гущер се украсява с веселите нюанси на невена, а грациозното фламинго блести с красиви лилави цветя.

Великолепно есенно впечатление с пеперуда

Хартия изрязани есенни цветя декоративна зеле пеперуда

 Достатъчно казано. Просто погледнете тези прекрасни снимки и се оставете да се убедите. Забавлявайте се да бъдете изумени!

Кой би си помислил това? 

Хартия изрязани жълти оранжеви студентски цветя гущер

Малка и елегантна в лилаво

Хартия изрязани шаблон фламинго лилави цветя

Земен и скромен, изработен от трева и листа

Хартия отрязани трева листа плъх шаблон

В тишината има сила

силует трева поле природа мечка

Ражда се малко екзотика

Изрязани от хартия лилави цветя птица колибри

Какво общо има пънът с пате??

силует volage пън патица

Сладка катерица през есента

Хартия изрязани шаблон катерица червени есенни листа

Правете жирафи като невен?

Хартия изрязани шаблон студентски цветя жираф

Деликатни и тънки като вафли като крилата на водно конче

Хартия изрязани шаблон водно конче цветя бели цветя

Бърз и решителен като пума

Шаблон за изрязване на хартия puma fern