латино музика румба танцьори

Латино музиката – истина и митове

За много хора латино музиката и танците, които вървят с нея, представляват комбинация от прекрасни мелодии, динамични ритми и страстни движения.

Но този свят е толкова престижен, че често се чувствате малко зле. Мислиш, че е трудно да принадлежиш.

Но, както често сме казвали, не се страхувайте да опознаете непознатото. Днес искаме да ви помогнем да опознаете по -добре латино музиката и танците, като следвате този принцип.

В този контекст за нас е важно да започнете да правите разлика между истината и мита. Вътре ли сте??

Латино музиката и танците са неразделни

латино музика латино американски танци

Салсата не винаги е латино музика

Стилът на латино музиката и танца, който стана най -популярен в Европа, е салса, но има много повече. Има и бачата, меренже и много други. Да не говорим за бразилската самба, която се играе с напълно различна латино музика.

Цветно joie de vivre – самбата

латино музика самба карнавал бразилия

Салса – латино музика с много танци

Латино музиката, необходима за танцуването на салса, е само един вид, но с нея могат да се играят много различни танци. Те всъщност са безброй. Само много професионалните танцьори знаят всичко това. Дори това не е напълно сигурно …

Най -често срещаните и популярни по целия свят са LA стил и Ню Йоркър. Така че имайте предвид тези специални функции, ако искате да опознаете латино музиката и танците по-добре отблизо, може би в курс?

Има и прилики, разбира се. Във всички салса танци мъжът води. Използват се три стъпки и след това кратка пауза. От този момент започват различията. Кубинската салса е лека. Не изисква специални технически умения. Но имате нужда от много енергия и физическа издръжливост. Често танцувате в кръг и дамите се сменят. Когато това се случи също се определя от мъж. Промяната на жените е призована.

Кубинска руеда

латино музика руеда кубинска салса

Кубинска салса на улицата

латино музика кубинска улица салса

Салсата далеч не е най -страстният стил

Музиката и танцът на салса носят много страст със себе си. Това е сигурно. Но това далеч не е най -страстният танц в света. Много хора погрешно вярват в това. Всъщност салсата показва повече страст към живота. Ако любовта е повече вашето нещо, тогава може би има други стилове, които по -добре отговарят на вашето мислене. В този случай бихме ви препоръчали да научите бачата.

Страстна бачата

латино музика бачата танц

Трудността на този танц всъщност се крие в изискването да се изрази тази емоция. В противен случай стъпките не са много сложни.

Как да разпознаете стила си

Искате ли още насоки за това как най -добре да намерите своя стил в музиката? Направете период от време, в който да ходите на колкото се може повече латино партита. Насладете се на латино музиката, танцувайте малко спонтанно, усетете това, което ви харесва повече или по -малко. Защото в латино музиката и танците са най -важни емоциите и чувствата.

Традиционна кубинска музика

латино музика африканско влияние

Вечен и легендарен

латино музика буенависта бар

Доста на слънце

латино танци просто двойка

Романтично и грациозно

латино музика традиционен кубински танц

Карнавал в Хавана

латино танци карнавал хавана куба

Танци на сцената

латиноамериканска музика румба хавана куба

Нощен танц

латино музикална двойка танцува

Професионални стъпки

латино музика танци обувки жени мъже

Кубински ритъм на плажа

латино музика танц плаж куба

Традиционни барабани

латино музика традиционни барабани