стимпанк изкуство, образуващо сглобяеми метални скулптури

Какво вече знаете за стиймпънк изкуството?

Стимпанк изкуството е отличително и поразително. Възникнал през 80 -те години като литературно движение, стимпанкът по -късно се развил като културна посока и начин на живот. Мнозина сравняват този стил с готическото движение. Всъщност и двамата имат някои общи неща. Steampunk се фокусира повече върху техническите.

Съоръженията и парните машини са много определящи тук. Самата дума стимпанк идва от английски и дори се състои от две части – пара и пънк, което се отнася до субкултурата на киберпънка. Стиймпънк движението има своите корени в романите на писатели на научна фантастика като Жул Верн и Х. Г. Уелс. Това е въображаема идея за бъдещето от гледна точка на миналото. Стимпанкът се нарича още ретрофутуризъм.

Грубите машини и здравите метални части са тук в центъра на вниманието

стимпанк арт сглобяване бръмбар метал

Днес ви запознаваме със стиймпънк изкуството на литовския художник Артурас Тамасаускас. Това е прекрасен, творчески микс от модернизация и модерно изкуство. Многобройни метални части като зъбни колела, сребърни прибори за хранене, части от машини и дори стари ножици се използват в процеса на създаване. Младият художник произвежда произведенията си главно по сглобяващия принцип. Сглобяването е вид произведение на изкуството, което е позиционирано върху основна плоча и се състои от пластмасови предмети, които от своя страна са събрани като колаж. По този начин тук бяха създадени прекрасни фигури. Артурас създава главно птици и насекоми, защото те го очароват със своята сложност и крехкост.

Виждали ли сте някога такъв букет?

стимпанк арт фигура на животно strauss

стимпанк арт strausskopf детайл

Определеният ни фаворит в тази колекция е зеленият хамелеон. Той просто сяда на част от машината и веднага след първото очарование забелязвате деликатните зъбни колела и другите отделни метални части, от които е измазано животното. Не по -малко възхитително е водното конче, което заедно с мухата е едно от най -популярните насекоми в стимпанк изкуството. Разбира се, фигурата на Икар също е изобразена доста подходящо от художника. С малко повече въображение, древногръцкият мит за Икар също може да се разглежда като пример за идеята за щампа от древни времена. Тук художникът е работил със стари прибори за хранене и кожени ленти.

Икар е представен уникално и безпогрешно

стимпанк арт сглобяване ikarus

Ще откриете и други прекрасни творения като: Б. странен трофей, мотоциклет, симпатична костенурка и много други. Разгледайте всички произведения на изкуството на Стиймпънк и намерете своя любим.

Футуристична машина в стил стиймпънк

машина за метални фигури в стимпанк арт изкуство

Симпатично ему бяга през полето

стимпанк арт сглобяване животинска фигура ему

Подводниците са друг много популярен обект на тази форма на изкуство

стимпанк арт сглобяване uboot метал

Филигран и величествен – водното конче

стимпанк арт метални етикети

стимпанк арт флай метъл

Изкуствено събрани

стимпанк арт мотоциклет творчески

Елен трофей и ретро радио

стимпанк арт ретро устройства

Въображение и изтънченост стимпанк арт костенурка