градински скулптури жена лебед

Ярки зелени градински скулптури

Живите зелени градински скулптури сами по себе си не са нищо ново. Човечеството знае това от векове. Те винаги са украсявали дворовете на владетели и благородници. Сега те са достигнали и своите много модерни версии. Те съчетават най -доброто от старите традиции и са чудесно вписани в съвременните ни градини със своите ясни линии и перфектен дизайн.

В някои случаи те се характеризират и със своя хладен колоритен характер.

Да погледнем назад към Рим

Оживените зелени градински скулптури, изобразяващи хора и животни, са известни от древността. Знаете ли, че градинската скулптура също е била оцветена тогава? Така че градинските скулптури бяха просто еквивалент на това.

И още малко история

Разбира се, би могло да се напише много за историческото развитие на зелените живи скулптури. Но ние искаме да посочим няколко много ярки моменти. Тогава много се правеше от общото дърво. Техниките и идеите, разработени дотогава, че и до днес можете да черпите вдъхновение от тях.

Подходящи храсти за живите градински скулптури

градински скулптури слон английска градина

По този начин оживените зелени градински скулптури представляват храсти, изрязани в определена форма.За добри резултати се нуждаете от ниски видове, които са вечнозелени и имат листа. Всички други също биха били подходящи. Но във втория случай ще трябва да използвате много повече въображение.

Перфектният външен вид е резултат от вековете

Ако искате да постигнете прекрасна и красива форма, тогава трябва да сте търпеливи. Трябва да работите върху запълването на празните пространства дълги години. Но ако продължавате напред -назад, ще можете да създавате най -сложните форми.

С храстите, избрани за живи зелени градински скулптури, трябва да използвате интензивно торене през пролетта. Никога не трябва да използвате стандартни градински ножици, само градински ножици с добро качество. В противен случай рискувате да развалите резултатите, които досега бяха добри.

Геометрични фигури от чемшир

градински скулптури чемшир арт градина

Живите скулптури и сезоните

Много зависи от вида на храста. Но най -вече пролетта, а понякога и лятото са подходящите сезони, в които човек трябва да работи върху великите живи произведения. По това време вечнозелените растения растат много по -интензивно. Пример за това е чемширът. Периодът от април до юни би бил най -доброто време да работите върху желаната от вас форма.

Трудолюбива пчела и цвете

градински скулптури пчелни цветя

Правилните инструменти и други съвети

Нека заключим с това какви биха били правилните инструменти за създаване на живи градински скулптури и бихме могли да ви помогнем с още няколко съвета. Използвайте само чисти инструменти. В противен случай рискувате да заразите растението. Ако тя се разболее, работата ви със сигурност ще бъде почти безсмислена в крайна сметка. Важното правило е, че отрязвате клоните, а не листата. Имайте предвид, че това ще отслаби растението. Така че веднага след това тя ще се нуждае от оплождане.

В края на темата с живите скулптури искаме да ви посочим да правите всичко с търпение и не прекалено бързо. По -дългият период ще се изплати с добри резултати.

  Буда в градината

градински скулптури Буда медитация

Цветен косатка

градински скулптури цветен косатка

Пасящ еднорог – приказен и мистичен

градински скулптури колоритен еднорог

Хамелеон на дървото

градински скулптури сукуленти от дърво хамелеон

Нощен бухал

градински скулптури бухал дърво

Плуваща риба

градински скулптури риба сочна растителност

Забавната жаба

градински скулптури жаба ботаническа градина

Английска градина с изчистени линии

градински скулптури геометрични форми английска градина

Приказно – божество с драконова змия

градински скулптури божество елен еленов рог змия

Забавно семейство

градински скулптури зелени прасета

Малката жаба

градински скулптури жабен парк

Пиеща горска жена

градински скулптури майката природа водопад

Природата като жена

градински скулптури природа елени коне

Роякът от папагали

градински скулптури папагал зелено

Пъстра райска птица

градински скулптури райска птица цветна растителност

Огромна пеперуда

градински скулптури пеперуда цветна

Диви коне

градински скулптури диви коне