Млечното измиване на лицето е формула за хората, които имат малко суха кожа, за да овлажнят кожата, тъй като прави кожата гладка и предотвратява пробивите, тя съдържа и малко масло. Всички тези кремове или гелове за измиване на лицето правят кожата ви гладка, тъй като съдържат мляко в тях, което също образува разпенващото почистващо средство и отпушва порите и почиства кожата.

Домашна рецепта за измиване на лицето с мляко:

Измиването на мляко за лице е чудесна формула за почистване на лицето и за гладкост, има много рецепти, чрез които може да се направи измиване на лицето, ще имате нужда от мляко, мед и лимон, ако искате да добавите по ваш избор. В млякото има млечна киселина, която изяжда мъртвите клетки, правейки кожата гладка и здрава. Можете да смесите мляко с мед и сулфатът добавя още някои съставки, за да не се развали.

Как да кандидатствам:

Можете да прилагате това измиване на лице веднъж на ден, за да направите кожата си гладка, това може да се приложи за намаляване на слънчевите изгаряния, тъй като хидратира кожата и млякото няма никакви странични ефекти и помага за намаляване на пигментацията. За да нанесете, просто намокрете кожата си с вода, след това нанесете масаж за измиване на лицето за около 2 минути, след което изплакнете с вода. След това потупайте лицето си със суха кърпа.

Ползи:

Тъй като самото мляко е източник на млечна киселина, то изяжда сухата кожа, контролира пигментацията на лицето ви. Когато към измиването на лицето се добави малко мед, това помага за почистване на замърсяванията и е антибактериално. Това мляко за измиване на лицето е наистина полезно за суха кожа, но не и за мазна кожа.

Най -добрите продукти за измиване на лице в Индия:

Ето някои топ 9 млечни продукти за измиване на лице,

1. Измиване за лице с мляко и мед на Oriflame:

Измиване на лице с мляко и мед на Oriflame

Измиването на лицето с мляко и мед е естествена формула на компанията Oriflame. Това измиване за лице с мляко съдържа малко мед, който е антибактериален и отмива сухата кожа, като я прави гладка и сияйна..

Използвайте: можете да използвате това измиване на лицето веднъж на ден, за да направите кожата си гладка. Просто трябва да миете лицето си с това измиване на лицето нормално веднъж на ден и можете да видите резултатите.

Цена: 300 INR за 100 грама

2. Измиване за лице с мляко и бадем на Body Shop:

Измиването за лице с мляко и бадем на Body Shop

Измиването на лицето с бадемово мляко е чудесна формула от фирмата за тяло, която имат тези сапунени бани в лицето за измиване на лицето, това бадемово измиване за лице има двойно предимство, тъй като бадемът прави кожата мека, когато се смеси с това мляко, също така прави светла кожа и светъл тен.

Използвайте: можете да го използвате веднъж или два пъти на ден, това няма да направи кожата ви мазна, защото в нея има бадеми, така че балансира съдържанието.

Цена: 1000 INR за бар 100гр

3. Мляко на прах Nestle:

Прахообразно мляко Nestle

Млякото на прах Nestle е формула за измиване на лицето ви с мляко на прах, тъй като съдържа малко магнезий и калций цинк и калий. Това е нещо различно от измиването на лицето, тъй като е под формата на прах и има малко пяна в него, за да накара кожата ви да сияе заради пудрата си.

Използвайте: можете да го използвате веднъж на ден, защото е на прах, така че ще остави дълготраен ефект. Всичко, което трябва да направите, е да намокрите лицето си, вземете прах в ръката си и разтрийте лицето си за около 2 минути и го измийте.

Цена: 500 INR за 100 грама

4. Измиване на лице с билков млечен мед:

Измиване на лице с билков млечен мед

Това измиване на лицето с млечен мед е формула, чрез която кожата става доста суха, тъй като в нея има мед, което прави кожата мека, но е антибактериална, която отмива мъртвата кожа, като я прави леко суха. Това може да се използва и от мазна кожа, тъй като има добър ефект, като прави кожата сияйна.

Използвайте: може да се използва веднъж на два дни за нормална кожа, но хората с мазна кожа могат да го използват веднъж на ден.

Цена: 200 INR за 100 грама.

5. Избелващо мляко за лице за измиване:

Избелващо мляко за измиване на лице

Самото мляко има ефект върху кожата ви, което я кара да сияе. Това измиване за лице с мляко съдържа екстракт от мляко, което го прави още по -интензивно, това измиване на лицето с екстракт от мляко има някои добри ефекти, има ph баланс, който кара кожата да се овлажнява повече.

Използвайте: можете да го използвате нормално веднъж на ден. Просто намокрете лицето си и го нанесете и измийте.

Цена: 75 INR за 100 мл

6. Измиване на лице с кокосово мляко:

Измиване на лице с кокосово мляко

Кокосът е наистина добър за кожата и това измиване на лицето с кокосово мляко помага да накарате кожата ви да сияе и да я поддържа хидратирана, поради което акнето също намалява, много хора измиват лицето с мляко за акне, така че това кокосово измиване на лицето има двойна полза, тъй като има смес от кокос и мляко, което намалява акнето и червените петна по лицето.

Използвайте: можете да го използвате веднъж на ден като нормално измиване на лицето, за да хидратирате кожата си.

Цена: 200 INR за 100 ml.

7. Измиващо мляко за лице с почистващо мляко Sephora:

Почистващо мляко за лице Sephora

Почистващото мляко за лице с почистващо мляко Sephora е висококачествен продукт на Sephora, който помага при почистването на лицето ви, помага да премахнете мръсотията от лицето си, правейки го гладко и кожата блестяща. Съдържа масло от макадамия, което подхранва кожата, като я прави здрава.

Използвайте: може да се използва веднъж на два или три дни, защото има малко масло в себе си, така че влагата ще се задържи за дълъг период от време.

Цена: 1000 INR за 100 ml

8. Clariss Milk Face Wash:

Clariss Milk Face Wash

Измиването на лицето с мляко Clariss има много предимства, тъй като осигурява 10 пъти по -здрава и сияйна кожа. Измиването на лицето с мляко има много ползи и това измиване на лицето, което има още повече количество екстракт от мляко, помага на кожата да сияе и овлажнява още повече.

Използвайте: Може да се използва веднъж на два дни, тъй като съдържа повече мляко, така че ще направи кожата ви малко по -мазна, ако се използва повече.

Цена: 500 INR за 100 ml

9. Измиване на лицето с мляко Garnier:

Garnier Milk Face Wash

Измиването на лицето с мляко Garnier е формула, която съдържа розова вода, така че прави кожата ви здрава и блестяща и отмива замърсяванията. Розовата вода прави кожата сияйна и я поддържа свежа.

  • Използвайте: Можете да го използвате веднъж на ден, за да направите кожата си здрава и сияйна.
  • Цена: 500 INR за 100 ml.

Всички тези млечни измивания за лице са наистина добри за кожата, тъй като я правят здрава и силна. Те могат да се използват от хора със суха кожа, особено с мляко на прах за лице, помага за измиване на сухата кожа и мъртвите клетки отпадат. Те са нормални за всички типове кожа. Но мазната кожа не се предпочита да се използва за измиване на лицето с мляко, защото осигурява влага и допълнителна влага прави кожата по -мазна.