Йога възниква в Индия като дисциплина на ума и тялото, където неправилното дишане, точните пози и позитивното мислене играят важна роля. Комбинирайки физически и умствени практики, йога се оказва една от най -добрите упражнения за хора от всички възрасти. В днешно време можете да намерите няколко урока по йога в Мумбай, които ви помагат да изследвате всички възможности и граници на вашето тяло и ум. В случай, че ви е омръзнало да бягате в град, който никога не спира и искате да развиете нов набор от умения, йога е начинът да продължите. Йога не само ви помага да постигнете целите си за физическа годност, но и подобрява вашето благосъстояние. Помага ви да развиете контрол над ума си и ви обосновава. Изпитайте всички предимства на тази древна форма на фитнес, като прочетете за топ 10 на курсовете по йога в Мумбай в статията по -долу.

Най -добрите уроци по йога в Мумбай за начинаещи и експерти

Научете йога от тези топ класове по йога в Мумбай:

1. Център за йога и медитация на Нирвана, Андхери:

Суматохата на градския живот никога не изчезва, но когато намерите йога студио в сърцето на Йога Мумбай, няма как да го пропуснете. Перфектният начин да научите йога е с добър инструктор и този йога център обръща лично внимание на всички обучаващи се, а с техните удобни графици и партиди, които работят цял ​​ден, можете да намерите точно идеалното време и място, които ви подхождат и получавате вашите йога на. Отидете на това място следващия път, когато сте в Андхери, за да научите повече.

 • Адрес: Сграда № 2, апартамент № 123, първи етаж, Akshay Giri Kunj, Paliram Road, BMC Office Lane, Andheri West, Мумбай – 400058, в близост до болница BSES и жп гара.
 • Контакт: +919152254550

2. Айенгар Йогашрая, Долен Парел:

B.K.S Iyengar, известен йог, основава Iyengar Yoga в Мумбай. Тези институции използват само древни методи на практика. Техните часове по Айенгар йога в дисциплината Мумбай са интензивни и тези, които искат да разберат добре йога, трябва да посетят това място. Те имат специални партиди за йога за деца в Мумбай и дами. Те също така помагат на хора с медицински заболявания и умствена изостаналост. Те имат и специални програми за хора в неравностойно положение. Така че, ако познавате някой, който би могъл да използва безплатни часове по йога, уведомете го. За да разберете по -добре този занаят и да станете годни, разгледайте Iyengar Yoga Institute Mumbai. Това е сред най -добрите уроци по йога в Мумбай

 • Адрес: Айенгар Йогашрая, Къща Елмак, 126 Сенапати Бапат Марг, Долен Парел, Мумбай – 400013, Махаращра. Индия
 • Контакт: +91-22-2494 8416
 • Уебсайт: http://bksiyengar.com/modules/Institut/Yogashra/yogashra.htm

3. Isha Yoga Center, Мумбай:

Иша йога център мумбай, основан от Садгуру, е един от най -добрите йога център в Мумбай. Те имат специализирани програми за начинаещи и напреднали студенти. Те са постоянно базирани в южната част на Индия, но провеждат редовни семинари в Мумбай всеки месец на няколко места. Този курс по йога, който се провежда в Navi Mumbai (Ваши), е въвеждащ курс. Той се провежда на 19-25 юни 2019 г. Регистрирайте се бързо, за да резервирате място и да разберете как всички йоги са толкова готини и доволни. Изпробвайте това за часове по йога във нави Мумбай

 • Адрес: Mewar Bhavan, Juhunagar Road Sector 14 Mg Complex near Gaodevi Temple Vashi, Mumbai India.
 • Контакт: 9041609895
 • Уебсайт: https://isha.sadhguru.org/in/en/program-details/nojs/21407

4. Йога с Шърли Бативала, Колаба:

Търсите уроци по йога в Южен Мумбай? Открихме само този за вас. Тази учителка по йога в Мумбай следва дисциплината Айенгар йога Мумбай и обучава своите ученици да се отличават с занаята. Партидите за часове по йога за деца в Мумбай са отделни, като се провеждат и курсове по йога за бременни дами. Можете да се отбиете и да опитате за една сесия или да резервирате 12 сесии за месец. Този институт за обучение по йога в Мумбай ще ви помогне да постигнете фитнес целите си за нула време.

 • Адрес: Павилион Cusrow Baug, Shahid Bhagat Singh Road, Colaba Causeway, Colaba, 400001
 • Контакт:+917738289538

5. Патанджали Чикицалая, Андхери Уест:

Курсовете по йога на Рамдев Баба в Мумбай не са нищо друго освен Институтът по йога на Патанджали е световноизвестен и сега е базиран в Мумбай! Тук можете да намерите уроци по йога заедно с лекари и специални инструктори, които ще ви помогнат да получите пълноценно преживяване от изучаването на йога. Работното време на това йога студио е от 10 до 20 часа в часовете по йога Патанджали в Мумбай. Научете медитативните и физическите процеси на йога и дайте на живота си заряд от енергия. Резервирайте своя учител по йога в Мумбай тук днес.

 • Адрес: 31/33, LaxmiPlaza, приземен етаж, вътре Laxmi Industrial Estate, New Link Road, SAB TV Rd, Suresh Nagar, Andheri West, Мумбай, Махаращра 400102.
 • Контакт: 088282 81935

6. Аштанга йога студио, Боривали:

Разположено в Боривали, Ashtanga Yoga Studio е едно от най -добрите йога студия в Мумбай. Те имат няколко вида фитнес тренировки. Те имат часове по зумба, йога и курсове по силова йога за жени. Power yoga Mumbai е нова, модерна форма на йога, която ускорява резултатите и включва движения с определено темпо. Учете се от най -добрите в Ashtanga Studio и се заредете с фитнес сега. Намерете тук най -добрите часове по силова йога в Мумбай

 • Адрес: Офис № 12, сграда на изложителите на 3 -ти етаж в Аджанта, L T Road, Borivali West, Мумбай – 400092, срещу Флорида & Торта за торти Merwan, ресторант Above Spice Republic
 • Контакт: +919152865446

7. Институтът по йога, Powai:

Институтът по йога в Мумбай е с висока репутация и един от най -добрите в страната. Тази най -добра йога в Мумбай има няколко програми, от които можете да изберете тази, която ви подхожда най -добре. Най -доброто в института е, че те предлагат и уроци у дома. Това означава, че получавате персонално внимание и широко обучение в уюта на вашия дом. Те също имат уроци за хора, които искат да преподават йога. Обучение за преподаване в най -доброто училище по йога в Мумбай? Само сте на едно телефонно обаждане.

 • Адрес: Институтът по йога, Powai C – 308, Kailsh Business Park, Hiranandani Link Road, Powai, Мумбай 400079.
 • Контакт: 09820696800
 • Уебсайт: https://theyogainstitute.org/powai/

8. Къщата за йога, Бандра:

Това уникално място, управлявано от любители на здравето, се удвоява и като йога студио плюс кафене! Да. Те имат няколко програми, които ви помагат да научите практиките на йога и с последователна практика; получавате толкова много ползи за живота си. По -доброто е да отпиете от веган чай лате след клас! Какъв перфектен начин за подмладяване.

 • Адрес: Вила Наргис/Водно бунгало Sherly Rajan Road, Nr. Ризви, Опп ICICI Bank, Bandra (W)
 • Контакт: 08655045001
 • Уебсайт: http://www.yogahouse.in/contact/#branch-bandra-mumbai.

9. Holistque Learning, Tardeo:

Ако искате да подобрите благосъстоянието си и да развиете основната си сила, това е мястото, на което да отидете. Йога осигурява среда за цялостно изцеление, която помага на ума и тялото ви да запазят баланса, необходим за здравословен начин на живот. При холистичното обучение можете да проучите тези възможности, да усъвършенствате йога и да подобрите качеството на живота си. Те също така организират корпоративни събития и предлагат уроци по йога у дома.

 • Адрес: Сграда Navyug Nagar, Forjett Hill Road, Tardeo, Мумбай – 400034, срещу болница Bhatia
 • Контакт: 09152955790
 • Уебсайт: http://www.holistiquelearning.com/

10. Йог Мандир, Андхери (W):

Не на последно място; Yog Mandir е идеален за някой, който желае да вземе курсове по бременност или пренатална йога в Мумбай. Това място е специализирано в традиционните техники на йога с нотка на Аюрведа. Аюрведа засилва процеса на йога и по този начин няколко ученици си тръгват доволни от здравословни резултати и удовлетворение. Те имат специални часове по йога за мъже. Регистрирайте се сега, за да промените живота си.

 • Адрес: 68/48-D, Manish Nagar, Andheri West, Мумбай-400053, Четири бунгала
 • Контакт: 09152855093

Учители по йога в Мумбай:

Следват имената на треньорите по йога в Мумбай

 • Шърли Бативала
 • Бхарат Тхакур
 • Сандип Кумар
 • Аджит Тапасуи
 • Мод Чуфард
 • Durgesh Lokhande
 • Кинари Дживани
 • Крупа Домадия
 • Megha Runwal
 • Прашант Баджпай

Тук дори можете да имате специализирани уроци по йога по бременност в Мумбай. Повечето институти също ще персонализират часовете по йога за бременни дами в Мумбай със техните специални изисквания.

Това бяха десетте най -добри учебни центъра по йога в Мумбай. Някои от местата по -горе предлагат безплатни уроци по йога в Мумбай или уроци по йога у дома в Мумбай, а има и отделни партиди от часове по йога и за деца. Йога е правилният начин да държите конците в живота си заедно. Той балансира умственото и физическото ви пространство и ви позволява да се наслаждавате на живота си максимално. Тук се говори за здравословен начин на живот и живот без стрес.

Ако тази статия ви е помогнала, моля, споделете отзивите си в коментарите. Ако смятате, че тази статия може да бъде полезна за някого, помолете го да я провери.

Често задавани въпроси и отговори:

Q1. Какъв стил на йога е най -добрият?

Отговор: В йога няма най -доброто или най -лошото. Йога има различни стилове и трябва да намерите този, който ви подхожда най -добре. Факторите, които участват, са вашата възраст, вашето здраве, фитнес цели и по -важното – вашият темперамент. Някои стилове са забързани, за подмладяване. И някои стилове са бавни за възстановяване. Някои техники се основават на медитация. Изберете най -доброто за вас и започнете да се учите. Няма възрастова граница за йога. Всеки, който иска да се учи и да продължи, може да започне с йога. Подобрява жизнеността ви и помага при заболявания като щитовидната жлеза, кръвното налягане и др.

Q2. Какви са предпоставките за правене на йога?

Отговор: Нито един. Можете да бъдете на всякаква възраст, форма, височина, тегло и все пак ще бъдете добре дошли в класната стая по йога. Този вид упражнения са естествено адаптивни и ще ви помогнат, тъй като включват физически пози, комбинирани с дихателни упражнения и медитативно състояние на ума, което помага на цялото ви тяло. Йога не ограничава никого. Гъвкавостта е нещо, което се постига след последователно практикуване на йога. Не е нужно да сте гъвкави, за да правите йога; правиш йога и ставаш гъвкав. Йога също ще ви помогне да отслабнете!

Q3. Ще ми помогне ли йога, Детокс?

Отговор: Да, да, и да! Доказано е, че йога отпуска в продължение на векове. Нежните движения и пози, заедно с контролираното дишане, ви помагат да облекчите стреса и тревожността. Дихателните упражнения също помагат за детоксикация на тялото, почистване на храносмилателния тракт и поддържане на стомаха ви щастлив! Йога и медитация също помагат на хора с психични заболявания и депресия. А йога помага да насочите мислите си към нещо конструктивно и получавате по -голям контрол над ума си. Йога подмладява тялото и ума. Ако сте имали стресираща седмица на работа, йога ще ви помогне да се освободите от стреса и да заредите батериите си за следващата седмица.