Думата Арда Чандрасана е производна на санскритски думи, където Ардха означава половината, а Чандра означава блестяща луна. Така че общият термин, използван за Ardha Chandrasana, също е Half Moon Pose. Подобни пози не само помагат за поддържане на баланса на тялото, но и помагат в борбата с много телесни проблеми.

ардха чандрасана

Тази поза не само повишава вашето енергийно ниво, но и помага за съживяване от лоша стойка на тялото. Тази поза трябва да се практикува ежедневно, тъй като помага за укрепване на бицепсите. За да научите този вид асана, моля, следвайте стъпките, дадени по-долу:

Как се прави Арда Чандрасана

  •  Поставете се върху постелката в изправено положение.
  •  Сега се позиционирайте в позата на триъгълника. Уверете се, че стоите изправени с крака на около метър един от друг. Сега поставете лявата си ръка върху лявото седалище, а дясната почти докосвайте десните крака.
  • Докато правите тази асана, бъдете особено внимателни, че ръката и рамото ви трябва да бъдат поставени в права линия. Ако не, тогава не забравяйте да подравните тялото си по този начин, като просто се движите отпред.
  • Сега вдишайте малко въздух в тялото си и бавно извадете дясната си ръка от десния крак и я поставете малко по -далеч от десния крак, но се уверете, че не е много далеч, тъй като може просто да загубите контрола или баланса на тялото си.
  • Докато изпълнявате тази асана, просто дръжте краката си изправени. Уверете се, че не огъвате коленете си дори леко.
  • Бавно се опитайте да повдигнете левия си крак във въздуха под ъгъл от 90 градуса. Тя трябва да е в права линия с главата ви.
  • След това започнете да вдигате лявата си ръка във въздуха, просто се уверете, че тя е в права линия, съответстваща на дясната ви ръка.
  • Погледнете право нагоре към лявата ръка. Останете в това крайно положение за 2-3 минути, като задържите дъха си.

Хората, страдащи от шията или рамото, не трябва да практикуват тази асана, без да се отнасят до лекарите си. Ако проблемът с врата или рамото ви бъде решен, можете да започнете тази асана, но само под ръководството на учител по йога. Позата на полумесец трябва да се практикува ежедневно. Вдишването и издишването е много важно, докато изпълнявате тази асана.

Как се прави Арда Чандрасана (поза на полумесец) и нейните ползи

Ползите от Арда Чандрасана

Практикуването на йога е много полезно за вашето здраве. Той не само помага да направите тялото си гъвкаво, но също така се грижи за вашите дребни проблеми и болка, възникващи в тялото.

Арда Чандрасана не само прави гръбнака ви гъвкав, но и се грижи за болките в гърба и долната част на гръбнака. Тази асана се практикува от много дебели и здрави жени, защото помага за намаляване на мазнините от талията, ханша и задните части.

Така че хората, които наистина искат да отслабнат, трябва да започнат да практикуват тази асана. Много хора може да са наясно, че тази асана помага да поддържате тялото си във форма. Ако сте изправени пред какъвто и да е проблем с храносмилането или стомашно -чревния проблем, започнете да правите Ardha Chandrasana от днес.

Това наистина помага за засилване на храносмилането, а също и за подобряване на баланса ви. Практикуването на полумесечна поза не само ви кара да се чувствате спокойни, но и ви кара да се чувствате добре отвътре.

Човек трябва да повтаря тази асана 3-4 пъти на ден. Предимно йога е много добра сутрин, но ако имате време вечер, не забравяйте да практикувате тази асана. Правенето на йога ви осигурява огромни ползи.

Ако практикувате тази асана много активно и редовно, тя може просто да ви държи далеч от болките и лекарствата. Така че спрете да четете и започнете да практикувате тази асана от днес.