Ако искате да научите йога, тогава Bharadvajasana е най -подходящата асана за вас. Бхарадваясана е една от много простата поза и начинаещите са принудени първо да научат тази асана. Известно е също като седнало усукване. Името му произлиза от санскритската дума Bharadvaja, която е създател на Ведите. Тази асана се прави в седнало положение и има огромни ползи. Той има успокояващ ефект върху тялото ви и помага за успокояване на нервната система.

Бхарадваясана Как да постъпим и ползи

Причините, поради които повечето хора предпочитат да правят тази асана, тъй като тя помага за облекчаване на стреса от тялото ви. Кара те да се чувстваш свеж и енергичен. Много хора често започват деня си с йога. Правенето на асана ви осигурява незабавни резултати. Той не само поддържа добрата форма, но и прави живота ви стресиращ. По-долу са дадени някои основни инструкции как можете да правите бхарадваджасана с прости стъпки-:

Как да правим Бхарадваясана

Ползи за здравето на Bharadvajasana 2

  1.  Първо се поставете върху постелка.
  2.  Сега, започнете да седите на постелката. Просто бъдете в зоната си на комфорт. Просто протегнете краката си пред себе си и просто поставете ръцете си в положение за почивка до вас.
  3.  Бавно започнете да огъвате коленете си и просто ги приближете към лявото си бедро. Уверете се, че тялото ви сега почива на дясното седалище. А вътрешната страна на левия ви глезен лежи върху свода на десния крак.
  4.  Сега бавно поемете дълбоко въздух и разтегнете гръбнака си колкото можете. Сега оставете дъх и внимателно завъртете горния си багажник колкото можете. Дръжте дясната си ръка на пода и оставете лявата ръка да лежи върху чорапогащника на левия крак.
  5.  Докато сте в тази поза, просто се уверете, че лявото ви бедро притиска тежестта на тялото на пода.
  6.  Сега бавно огънете горната част на гърба си и след това завъртете около гръбнака.
  7.  С всеки дъх се опитайте да приложите повече сила към гръбначния стълб. И се опитайте да завъртите тялото си допълнително с всяко издишване.
  8.  Сега бавно завъртете главата си и погледнете надолу към раменете вдясно. Бъдете в позата повече от минута.
  9.  След това бавно развийте багажника и се върнете в първоначалното си положение. Можете също да повторите процедурата с дясното си тяло.

В началото тази поза може да ви се стори малко трудна. В такъв случай започнете да прилагате вариации на позата.

Можете просто да вземете опората на одеяло или възглавница около коленете си, за да направите асаната малко по -лесна за вас в началото.

Можете също така да вземете помощта на партньор, за да направите тази поза лесна и проста. Въпреки че тази поза ви осигурява много ползи за здравето, има моменти, когато трябва напълно да избягвате тази поза.

Ако имате силно главоболие, ниско кръвно налягане или проблем с менструацията, моля, избягвайте. Винаги е препоръчително да научите йога от експертен треньор по йога, така че да увеличи максимално вашите ползи.

Ползи:

Ползи за здравето на Bharadvajasana 3

Има няколко предимства, които можете да постигнете, ако правите тази поза редовно

• Наистина помага при разтягане на гръбнака, раменете и бедрата. Той също така помага за укрепването на основните мускули.

• Също така помага за подобряване на храносмилателната система.

• Счита се за терапевтична асана за синдром на карпалния тунел.

• Помага при излекуване на болките в гърба и ишиаса.

• Възстановява баланса и спокойствието на ума и тялото.

• Стимулира органите ви и също така регулира метаболизма ви.

Така че, ако търсите по -спокойно и грациозно състояние на ума, започнете да практикувате тази асана всеки ден. Всяка сутрин, правейки тази поза, ще ви помогне да постигнете здравословен и по -добър живот.

Изображения Източник: Щори