Ако страдате от болки в коляното или болки в ставите, просто опитайте да направите Bhekasana. Името произлиза от санскритската дума Bheka, която означава жаба и асана, означаваща пози. Бхекашана е кръстен като Мандукасана, който има различни вариации. Поради заседналия ни начин на живот и лошата работна стойка, физическите дейности се пренебрегват.

Бхекашана (поза на жаба) Как да го направим и неговите ползи

Често води до стегнати бедра и умора. Включването на поза на жаба в ежедневния ви списък не само ще помогне за излекуване от проблема с болезнеността и болките в слабините, но и ще засили основните мускули на тялото.

Как да правите Bhekasana в прости стъпки:

1. Първо седнете в лесна поза. Дръжте краката си кръстосани и разхлабете тялото си, просто бъдете в удобна зона. Сега бавно започнете да привеждате ръцете си зад себе си, започнете да повдигате гърдите си и да сте на една ръка разстояние. Просто оставете ключиците да се разширят. Започнете да разширявате гръдните мускули и да удължите врата си.

2. Сега легнете с главата надолу, като натоварите корема си и променете тялото си в поза bhandasana. Дръжте краката си плоски и бедрата на разстояние една от друга. Уверете се, че пръстите на краката ви са заострени, обърнати към тавана.

3. Сега започнете да изпъвате ръцете си отзад и стиснете двата крака с ръце.

4. Внимателно сега започнете да повдигате гърдите си възможно най -високо. Започнете бавно да дишате. Също така, докато вдигате, започнете да стискате раменете си едно с друго. Само имайте предвид, че колкото по -високо повдигате гърдите си, толкова по -лесно ще ви бъде да държите краката си.

5. Останете в тази поза за около 1 минута. След това бавно започнете да освобождавате тялото си. След като осъзнаете, че тялото ви просто лежи на земята и се отпуснете за известно време

Много хора в ранния етап започват с поза Ardha bhekasana или полу жаба, защото влизането в пълна поза на жаба може да не е лесно за вас. Можете също така да променяте асаните си, като ги подпирате под гръдния кош. Това прави асаната по -проста.

Тази асана трябва напълно да се избягва, ако сте изправени пред някакъв вид гръб или трябва да се подравните. Дори хората, страдащи от разследване на коленете, трябва да се опитат да избегнат тази поза. По време на тази поза просто се опитайте да вдишате и издишате колкото можете. Това наистина помага за поддържане на здравословен баланс.

Ползи:

Йога практиките са много полезни за вашето здраве. Практикуването на трудни пози като Бхекашана със сигурност разширява ежедневието ни. Дори хората, които практикуват тази поза повече от 25-30 години, могат да изпитат нещо ново и предизвикателно. Тази поза не само увеличава гъвкавостта на тялото ви, но и развива гъвкавостта на тялото ви, където е необходимо.

Бхекашана е много добре известен като стимулира вашата енергия. Ако сте спортен човек, трябва да практикувате тази асана всеки ден. Той не само помага при разтягане на мускулите, но и изкоренява тялото от всякакви скованост. Тази асана се счита за много ефективна при облекчаване на стреса и тревожността. Смята се също за терапевтичен при менструални спазми.

Бхекасана не само укрепва, но и стимулира коремните органи. Сигурно сте чували, че подмладява колянните стави и също така увеличава притока на кръв към матката и яйчниците. Той подобрява подравняването на гръбначния стълб, като по този начин подобрява цялостната стойка на тялото.

Така че в случай, че търсите здравословен живот без стрес, започнете да правите йога от днес. Но ако искате да активирате и укрепите основните си мускули и да ги направите по -гъвкави, Бхекашана е най -добрата асана за вас. Не отлагайте повече, просто започнете.