Йога, която датира от предведическите времена, първоначално е започнала в Индия. Сега тя се практикува по целия свят. Тъй като йога се е оказала полезна не само за тялото, но и за ума и духа, това е най -популярната форма на упражнения. Забързаните графици на фитнес са отстъпили, докато йога напредва. Той може да лекува различни заболявания от болки в гърба до тревожност. Йога лекува и пречиства тялото и ума отвътре.

Има много пози от йога, практикувани от хора с различни нива на трудност. Тази, която ще бъде обсъдена сега, е сравнително сложна поза, която е Гарбхасана. Garbha е санскритска дума, която означава плод, а асана е стойка. Така Гарбхасана е известна още като поза на ембрион или поза на плода. Преди да обсъдите ползите от Garbhasana, кажете ни как да постигнем тази поза.

Garbhasana (Fetus Pose) Как да направите и ползи

Как да го направим:

Тъй като Garbhasana или Fetus Pose е сложна поза, може да не постигнете съвършенство от пръв път. Напомнете си за търпение и ще се научите да го правите перфектно за няколко дни или седмици. Както подсказва името, тялото ви ще приеме форма на плод, когато стойката е напълно завършена. Използвайте постелка или одеяло и седнете удобно на пода с изпънати крака пред вас и гръбнакът ви трябва да е изправен.

Докато огъвате дясното коляно, поставете го на лявото бедро. Ходилото на краката трябва да е насочено нагоре, а петата ви да е близо до корема. Повторете същото с левия крак. Сега поставете дясната си ръка между празнината на дясното бедро и мускулите на прасеца. Повторете същото с лявата ръка. За да държите краката си, лактите трябва да се огъват около мускулите на прасеца. Сега, докато издишвате, постепенно повдигайте краката с ръце. Издърпайте краката нагоре, докато ръцете ви достигнат до ушите и ги задръжте.

Гарбхасана

Не забравяйте да вдишвате и издишвате съответно, докато държите позата за около 30 секунди. Ще се чувствате комфортно с практиката и след това можете да увеличите времето за задържане на стойката. Не забравяйте да не бързате с позата. Дишайте и бавно, в противен случай ще загубите равновесие.

Ползите от Garbhasana:

Както всяка друга йога поза, и гарбхасана йога има своите много предимства. Прочетете по -нататък, за да разберете как това упражнение от йога може да помогне на вашето тяло, ум и дух.

1. Премахва нервни разстройства:

Гарбхасана трябва да се практикува от хора, страдащи от нервно разстройство, тъй като помага за облекчаването им.

2. Коремните органи се тонизират:

Ако имате изпъкнал корем или просто искате коремът ви да бъде тонизиран, това е правилното упражнение за вас. Гарбхасана не само масажира, но и тонизира коремните органи.

3. Добър за храносмилането и повишава апетита:

Кажете сбогом на храносмилателните си проблеми, ако се научите да правите позата на плода перфектно. За тези, които имат по -малък апетит, не се притеснявайте, тъй като това упражнение със сигурност ще увеличи апетита.

4. Осигурява по -добър баланс:

Прочитайки стъпките за това как да правите Гарбхасана и виждайки снимките, се разбира, че това упражнение изисква баланс. Тези, които се стремят да го направят успешно и го правят, ще постигнат по -добър баланс на тялото. Той също така помага за осигуряване на чувство за баланс в ума.

5. Успокоява и контролира ума:

Ако сте някой, чиито надбъбречни жлези винаги се регулират или страдат от проблеми с тревожност или гняв, тогава тази поза определено трябва да се практикува за ваша полза. Гарбхасана помага за контролиране и успокояване на ума, което води до по -малко възбуда на ума.

Това са техниките и ползите от Гарбхасана йога и които трябва да се правят от всеки, за да живеят щастлив живот. Така че, нека всички днес опитаме тази поза на ембрион да бъде пълна с боб.