Една от най -старите възможни занаяти са древните форми на разтягане на тялото, чрез които са измислени много лекове и много проблеми са решени. Едно от най -добрите заболявания за лош гръб или план за отслабване включва йога, поради което йогата е неразделна част от нашия живот. През тиха сутрин, пълна с разтягане, никога не сте знаели, че могат да бъдат разгърнати толкова много лекарства и сега, когато знаете по -добре, е време да научите новите разделения, които йога може да ви предложи.

Как да правим Вирасана (поза на герой) и нейните ползи за здравето

Как да:

Йога поза вирасана, известна още като поза на герой. За да започне вирасана, първо трябва да усъвършенствате седящата поза на йога. Тук започвате с разстилането на постелка или мек юрган на пода, но колкото по -малко е възглавницата, толкова по -добре ще бъде.

Започнете, като коленичите на пода с двете си колене, само с коленете си, вътрешните страни трябва да бъдат притиснати заедно пред вас, докато изправяте гръбнака си. Сега работете върху долните крайници. Докато сте коленичили, можете да почувствате натиска на тялото си върху бедрата. Разтворете краката си леко в крайната страна, така че бедрата ви да се впишат донякъде между пролуката. Не правете празнината твърде голяма. Сега работете на крака.

Уверете се, че са успоредни на земята и леко привити към вътрешните страни. Уверете се, че двата крака имат еднаква опора и тегло.

Отсега нататък упражнението е просто. Преди да започнете издишайте силно и се наведете малко напред и ще откриете, че тялото ви се настройва в това положение. Сега изправете гръбнака си и като горд воин разширете ключиците си. Задръжте тази позиция за добри 30 секунди, преди да освободите гръбнака си. След това повторете още веднъж. Бавно се опитайте да увеличите времето.

Ползи:

Гъвкавост:

Често понякога се осъзнава, че тялото може да е гъвкаво от горното полукълбо, където поради износване тялото ви вече е било използвано за усукване на кръста и упражнения за ръце. Проблемът е в долната половина и по този начин, когато придобиете навика да правите това разтягане на гърба и долните части на тялото, гъвкавостта на тялото ви, особено долните, се увеличава многократно.

Вътрешен мир:

Тази поза е известна като поза на герой и много психолози казват, че йога може да ви бъде от полза не само физически, но и има страхотна ръка за игра в случай на психични проблеми. Следователно, вирасана йога според много специалисти по йога е една от тези йоги, които успокояват вашето вътрешно аз. Докато дишате високо и затваряте очи, усещате как това успокояващо успокояващо усещане ви облива, създавайки вътрешен мир.

Кръвообръщение:

Вирасана йога се фокусира главно върху точките на натиск в долните части на тялото и се разтяга в горните части на тялото. Това е добра ситуация да създадете еластичен кръвен поток в тялото си, регулиращ кръвообращението, което е един от най -важните идеали за добро здраво тяло.

Предупреждение за бременност:

Ако тази йога се прави по време на бременност, необичайното подуване на краката може да бъде намалено до значително количество. Уверете се обаче, че сте взели вниманието на Вашия лекар и се уверете, че е препоръчано. Също така не се опитвайте това през последните месеци на бременността. Запазете това за средната продължителност, когато всичко е стабилно.

Храносмилане:

Това също е чудесен начин за подобряване на храносмилателните процеси и по този начин вече имате още по -голяма причина да го използвате.