Светът се нуждае от освобождение и го прави много време. Говорейки за освобождението, вие сте светът, което означава, че тялото ви е вселената за вас и трябва да се полагат добри грижи, за да се поддържа топло и сърдечно. За да имате физика, която е завършена и добре настроена, чакрите са подравнени и годни, трябва да тренирате редовно и по подходящ начин, казват експерти. Не ви молим да се абонирате за скъпи гимназии или да изпомпвате желязо с часове всеки ден. По -скоро ви молим да помислите за благословението на природата, йога например, за да постигнете добре балансирано, тонизирано и прилепнало тяло.

Дивия Йога Асани

Защо йога?

 • По -малко отнема време.
 • Повече ползи.
 • Демографски приет по целия свят.
 • Помага на тялото, ума и душата.
 • Предотвратява опасностите и капризите на плъховете, състезаващи живота.

Важно е обаче да намерите подходящия учител, треньор, училище или гуру, за да научите изкуството и науката на йога. Древният метод за поддържане на форма направи чудеса тогава и досега е помогнал на милиарди по целия свят. Въпреки това, моля, консултирайте се със своя семеен лекар, преди да се запишете или да започнете курсове по йога.

Какво е дивия йога?

Дивия е санскритският термин за „божествен“, „съдба“ или „богатство“. В рамките на йога философията дивя често се споменава като дивия-дришти, което означава божествено прозрение. След като йогът достигне Divya-drishti, той му помага да общува и да се свързва с Божественото, а също така им дава възможност да гледат в бъдещето, както и в миналото.

Divya Yoga е амалгама от древната традиционна практика на хатха йога и съвременен и модерен метод на каросерията, наречен Heller work. Дивия йога първоначално е разработена от Дивия Аананд (Дарил Вансие) и е призната от Йога Алианса. Той стана много популярен в съвременното време и се провежда в редица студия, както и в духовни уединения.

Дивия йога е разделена предимно на четири сегмента, като всеки сегмент се фокусира върху определена част от тялото или друг аспект на постигане на духовния и физическия напредък, предлаган от йога. Първият модул се фокусира върху „ръкава“ на тялото, докато вторият върху „ядрените“ структури, а третият върху балансирането на женската и мъжката енергия, а последният модул върху интегрирането на всички горепосочени части.

Какви са основните асани в дивия йога?

Нека да научим повече за концепцията на дивя йога асани подробно по -долу.

Патанджали Дивия йога може да се практикува от хора от всички възрастови групи. Обикновено се започва с няколко загряващи асани и сурянамаскара, последвани от различни комбинации от асани, пози и упражнения. Патанджали Дивия йога също практикува мудри, пранаями и микро упражнения, които са от полза за очите, пръстите, пръстите на краката, лицето и шията. Дивия йога завършва с Шавасана.

Според Рамдев „Йога е чудесно средство за упражнения, разтягане и отпускане на тялото/ума, така че да бъде здраво и дълголетно. Помага за координирането на тялото, ума и душата “.

Някои от асаните, които съставляват Дивия йога, са:

Бадда Падмасана: Бадда Падмасана е известна още като заключена поза на лотос. На санскрит „Baddha“ означава вързан или заключен.

Бхуджангасана: Бухангасана прилича на повдигнатия капак на кобра, поради което е известен още като поза на кобра.

Дханурасана: Както подсказва името, Dhanurasana получава името си поради формата, която тялото приема, докато го изпълнява – тази на лък. Дану означава поклон.

Халасана: Позата на тялото при изпълнение на тази асана прилича на тази на типичен плуг, откъдето идва и името Halasana.

Кукутасана: На санскрит Kukkut означава Петел или Петел, тази асана е спомената в остарели свещени текстове на йога като Gheranda Samhita и Hatha Yoga Pradeepika. Това е особено трудна поза, която изисква огромна сила на оръжията и отнема много време и практика за усъвършенстване на тази асана.

Матясана Маюрасана: В контекста на Ащанга Виняса Йога тази форма на асана се счита за противоположна асана на Сарвангасана.

Паскимотасана: Paschimottanasana е проста асана и показва класическа поза Хатха йога и има много предимства.

Сарянгасана: „Sarv“ означава всичко; „Анга“ означава част от тяло. Сарвангасана е поза за йога, в която цялото тяло е балансирано на раменете.

Сиддхасана: На санскрит „Сидда“ означава „завършен“ или „адепт“, а „асана“ означава „поза“. Сиддхасана се споменава като една от четирите най -мощни седящи пози, подходящи за медитация в текста на Хатха Йога Хатха Йога Прадепика.

Ваджрасана: Тази диамантена поза се нарича още Adamintine Pose. Той носи името си от санскритската дума Vajra (वज्), което означава диамант или гръм и както подсказва името, това е поза на колене. Дихателните упражнения като Пранаяма, Капалабхати и Анулон Вилом обикновено се правят, докато седите в това положение и при това се казва, че тялото става силно като диамант.

Какво включва Дивия йога?

Един от най -популярните клонове на новата ера днес е Divyayoga. Нека разгледаме подробно концепцията.

Ваджрасана:

Казват, че Divya Yoga е помогнала на много хора с проблеми с косопада и инциденти с косата. С помощта на върховете на пръстите ви ще има много упражнения, насочени към върховете и фоликулите на косата, което от своя страна ще направи косата силна и здрава. Тази практика помага и за растежа на косата, което би направило короната ви център на привличане по всяко време. Експертите по йога Divya препоръчват използването на DivyaKesh Tail, който помага в борбата с проблемите, които измъчват главата и скалпа, дори главоболието и мигрената. Маслото се произвежда в лабораториите на аптеката Divya на Свами Рамдев и съдържа следните съставки;

Ваджрасана

 • Бхринга-раджа
 • Брахми
 • Амалакл (Амала)
 • ШветаЧандана

Дивия йога и бременни жени:

Толкова е благословено да си бъдеща майка, Дивия йога предлага много пози за практикуване на бременни жени, например;

1. Позата на котката помага при проблеми с кръста, това е особено в случая на жени, които очакват и имат остри болки в този регион. Позата помага на жените с адаптивност и движение

2. Позата на героинята помага при психологически, физически, ефирни и други заболявания, които измъчват бременните жени. Той подпомага функционирането на гръбнака и мускулите наоколо и на гръбначния стълб като цяло.

Горепосочените две пози помагат в зоните около ребрата, високите гърди, раменете и гръдния кош. Изравняването на тялото е възможно, чакрите са добре хармонизирани и няма никакви неблагоприятни ефекти върху бъдещата майка или бебето в утробата на майката, казват експерти

Ползи:

Споменатите пози помагат за правилното пропорциониране на матката. Диафрагмата също се подпомага с лесни движения, а дихателните действия се правят благоприятни и за бъдещата майка. Сигналите се предават в мозъка с лекота и в изобилие, но по много спокоен и съставен начин. Свързването и абстракцията на матката се преподава чрез такива пози, казват експерти. Точно това помага на жената по време на раждането или по време на раждането.

Дивия йога и щитовидната жлеза:

Пациентите, страдащи от щитовидната жлеза, сега не трябва да харчат големи суми за лекарства за лечение. Експертите оценяват прилагането на сарвангасан или приемат позиция, която да помогне при подобни проблеми.

 1. Пациентът трябва да започне с позицията за приемане на йога, която да приеме, и бавно да рухне по гръб.
 2. Сега той трябва да вдигне краката си, докато не бъде огънат до рамото му
 3. Коляното трябва да бъде обвързано с гърдите и прибрано към гърдите
 4. Лактите носят цялата тежест, а ръцете поддържат бедрата
 5. Приемащото огъване след това се прави за две минути, за да завърши йогийското упражнение

Щитовидната жлеза е отговорна за теглото в тялото и за активността в тялото. С помощта на гореспоменатото упражнение щитовидната жлеза се стимулира и прави ефективна за работа. Други асани, които трябва да се използват като последващи действия, са;

 • Наукасана
 • Утанпадсасана
 • Мациасана
 • Яштикасана

Казусите показват доказателства:

В наши дни всеки иска доказателства за подобни твърдения и затова, когато проверявате онлайн, ще намерите милиони свидетелстващи за Дивия йога. Баба Рамдев е направил чудеса за много, особено за тези, които страдат от проблеми с тялото и ума, чрез дивия йога. Асаните, които той преподава, се възпроизвеждат по по -лесни начини, отново и отново, и по целия свят.

Вече има повече от милиард, които учат и използват предимствата на дивия йога. В цялата страна има класове, където човек може да научи начините си да бъде във форма. Освен това, Баба Рамдев има свои собствени видеоклипове, компактдискове и DVD дискове, лагери за йога, където предлага насоки и насоки за това как да се възползвате максимално от здравето си чрез йога. Илюстрираните тренировки са прости и ясни, а ползите също са разказани

Продукти от Divya Patanjali:

Йогическият гуру е направил крачка напред и е предложил терапии и домашни средства, които всеки може да използва, а именно продуктите на Divya patanjali. Частите от отвари и смеси от използваната йога патанджали дивия са направени от сто процента естествени билки и е известно, че помагат при почти всяка болест на тялото и ума. Няма странични ефекти, за които да се притеснявате, тъй като споменатите съставки са сто процента естествени.

Ползи:

 1. С въведената йога терапия хората, страдащи от хронични болки, са се възползвали от Дивия йога и патанджали
 2. Споменатите асани и когато се използват, помогнаха на много хора по света да се борят със затлъстяването и загубата на тегло по естествен начин, без необходимостта от операция и скъпи лекарства
 3. Продуктите от Divya patanjali, генерирани от лабораториите на аптека Баба Рамдев, имат отговор на всяка здравна нужда и проблем
 4. Придобиват се природни източници и ресурси, за да се гарантира, че всяко парче от лекарството е автентично и истинско.
 5. Билковите лекарства, които могат да се приготвят у дома, се преподават и от майсторите по йога

Бъдете здрави и щастливи!!