Независимо дали го приемаме или не, познанията на нашите предци за света и неговото действие бяха далеч по -добри от нашите. Древните текстове съдържат философии, които са загубени някъде във времето, за да бъдат възстановени в интелектуалните дебати днес. Освен света, нашите предци също познаваха човешкото тяло по -добре от нас. Те използват йога и техники за сила на ума, за да лекуват неизлечими болести много преди дори да си помислим за това.

Йога има както физически, така и психологически аспекти. Той помага да се балансират системите на нашето тяло по начин, който съвременната наука никога не може да мечтае с помощта на химикали и лекарства. Използването на йога за лечение както на физически, така и на психични заболявания се нарича йога терапия.

Какво е йога терапия

Въпреки че много хора биха искали да вярват, че йога терапевтите, проповядващи неговата ефективност, са предимно фалшиви, това не е вярно. Когато се практикува правилно с отдаденост и усърдие, йога може да направи чудеса. Той ви помага да се запознаете по -добре със собственото си тяло и по този начин помага на ума ви да го излекува сам, без никаква външна помощ!

Теорията на йога вярва, че нашите заболявания са причинени от някакъв вид блокиране на енергия. Чрез йога терапията майсторите или гурутата на йога премахват тази блокировка, като по този начин позволяват на вашата енергия или жизнена сила да потекат безпрепятствено отново. Скептиците биха могли да кажат, че това са нелогични теории, основани на древни приказки за магия. Днес обаче науката най -накрая се съгласи с наличието на някаква форма на енергия, свързваща всичко в тази вселена. Приема се, че тази енергия е горивото на нашия живот.

Йога със своите различни асани се стреми да подобри силата на тази енергия, която е вашата жизнена сила.

Йога също помага за успокояване или успокояване на ума ви. Това ви дава спокойствие, за което всички жадуваме в бързия си живот, но което винаги успява да ни избяга. Различните дихателни упражнения и техники за медитация ви позволяват да освободите ума си от всичките му напрежения и тревоги за няколко секунди. Това е все едно да изключите телесната си система за няколко секунди и след това да я рестартирате, след като стане прекалено натъпкана. Йога терапията, когато се практикува правилно, прави чудеса. Използва се за лечение на прости проблеми като мускулна болка, скованост и т.н., както и на трудни като рак или СПИН.

Йога има няколко различни клона в себе си, всеки от които има различна цел или цел. Йога терапията съчетава знанията за всички тези клонове и след това използва принципите, които са необходими за лечение на вашето състояние. Повечето майстори на йога първо оценяват общата ви сила и способности. След това те преценяват състоянието ви и разработват план за неговото лечение. След това йогатерапевтите подготвят за вас „садхна“ или рутина.

С редовна практика вие се усъвършенствате в тази садха и вашият терапевт ще продължи да я актуализира. Скоро ще овладеете не само най -високото ниво на вашата садха, но и болестта, която ви е тревожила.

Докато йогата включва изключително трудни упражнения, тя има повече общо с духовната сфера, отколкото с телесната. Той третира тялото ви на много по -високо ниво. Йога е форма на очистващ процес, която ви помага да разберете тялото си и по този начин ви дава възможност да се погрижите по -добре за неговите нужди. Йога терапията използва този аспект на йога най -много.

Хората практикуват йога с терапевтични намерения отдавна и тя събра доста голям брой последователи. Така че едно е ясно – йогата е толкова ефективна, колкото лекарствата и лекарите. Ако това не беше така, толкова много хора не биха искали да преминат данъчните, но освобождаващи режими.

Йога не е само форма на лечение. Това е форма на начин на живот. Това е пристрастяване, което веднъж усетиш, няма да можеш да се освободиш.