Кой би могъл да предположи, че йога ще ви осигури нещо повече от просто сваляне на килограмите ви? Обикновено обичайната идея за практикуването на йога е да се следва ритъма на тенденцията и да се отдадете на някакво изхвърляне на отпадъци. Ако обаче приемате йога сериозно и сте страстни към нея, скоро ще разгърнете различни резултати за здраво тяло, които иначе биха били възможни само чрез химични хапчета и лекарства. Но тогава отново защо да отидете на външна помощ, когато можете да си помогнете, като изберете някоя рано сутрешна йога.

И така, решихме да ви запознаем с йога поза, наречена краункасана, и да разкрием ползите, които можете да постигнете от това.

краункасана

Как се прави Краункасана?

Краункасана е известна още като поза на чапла и всъщност е една от най -лесните йога пози за тренировка, която би отнела няколко минути от ежедневната ви сутрин и въпреки това ви предлага много повече. Йогата основно се състои от малки бавни движения, натрупани с дишане стъпка по стъпка. Първото изискване за тази йога би било удобна постелка за йога, за да започне упражнението.

 1. Седнете на колене, хълбока ви се опира на върховете на петите, докато пръстът на пръста докосва земята равномерно.
 2. Пръстите на краката ви трябва да бъдат притиснати към земята и да поставите ръцете си от двете страни на земята, с длан надолу.
 3. След като упражнението започне, трябва да се балансирате върху едно свито коляно, така че винаги е по -добре, ако използвате малко помощ в началото. Одеяло или възглавница под огънатото коляно ще се справят добре. В крайна сметка извадете възглавницата и я практикувайте.
 4. Разгънете единия крак, да речем левия, поставете го на земята отпред, изпънат с извити пръсти нагоре. По това време телесното тегло трябва да бъде равномерно разпределено в другия крак.
 5. Сега, като използвате ръцете си, като закопчаете пръста си, повдигнете крака нагоре изправен и го приближете възможно най -близо до гърдите. Заключете позицията и сега можете да вдишате и задържите, докато не свалите крака си.
 6. Поемете дъх и продължете с другия.

Поза на чапла за начинаещи:

В случай, че сте начинаещ, ето някои неща, на които трябва да внимавате.

1) Може да се случи така, че да не можете да изправите краката. В този случай дръжте коляното си леко огънато. Внимателно отпуснете крака си и задръжте прасеца или глезена. Това може да даде известна гъвкавост да държите краката си изправени.

2) Можете също така да поставите каишка около подметката, преди да опитате да изправите крака си. Не забравяйте да държите каишката възможно най -близо.

Предимства на Krauncasana:

 • Това е страхотно упражнение за разтягане за долната част на тялото, което ви помага да облекчите напрежението около мускулите или ставите. Обикновено твърдият мускул може да причини периодични болки в прасеца и издърпване на бедрото. С тази йога можете лесно да преодолеете мускулната си скованост и да ги направите по -гъвкави.
 • Укрепването на долната част на тялото е още едно предимство на тази йога, при която петминутна краункасана, последвана от клекове, ще ви помогне да укрепите мускулите на бедрата и задните части.
 • Докато дърпате протегнатия си крайник към гърдите си, ще почувствате леко издърпване и дърпане в областта на гърдите, предимно раменете и горната част на гърдите. Това е натискът, който сърцето изпитва, поради което Краункасана може да поддържа сърцето ви да функционира здравословно, като го подложи на ситуация на лек натиск.
 • Разтягането и издърпването, приложено към долната част на тялото по време на това упражнение, ще ви помогне да разтегнете мускулите си за по -добра полза, като ви помогне в крайна сметка да добавите няколко килограма към обичайната си височина. Това е добър начин да наддадете на тегло. Резултатите обаче не се показват бързо и търпението ще бъде ключът към отключването на тази врата.
 • Докато задържате дъха си и приближавате крака си до себе си, червата ви автоматично ще засмукат, което ще предизвика приток на кръв към коремната област. Ето защо йога поза с чапла също е свързана със здрав корем, който работи силно и дава качествени резултати.

Предпазни мерки и противопоказания:

Внимавайте за тези.

 1. В случай, че имате някаква травма на глезена или коляното, не опитвайте тази йога без ръководството на експерт.
 2. Тъй като е малко сложен, винаги получавайте експертна ръка и съвет, преди да започнете да практикувате.

Противопоказания:

 1. Избягвайте да правите йога, когато сте в менструалния си цикъл.

Йога поза с чапла е йога, която има за цел да донесе значителна полза на тялото. Той директно помага за упражняване на подколенните сухожилия и прасците на тялото. Въпреки това, във всеки момент, ако изпитате някакви трудности, се въздържайте от практикуването им. Въпреки че на пръв поглед това може да изглежда лесно, не е! Получете експертни указания, преди да започнете.