Животът на йога винаги се счита за по -добър, не само от гледна точка на здраво тяло, но и като заключение на здравата част в него. Йогата е в традицията от дълго време и все пак ползите от този режим тепърва се разкриват. Неотдавнашната мания за фитнес в света ни накара да преодолеем борда и да опитаме нещо ново, за да станем по -здрави.

Курмасана (поза на костенурка) Как да направите и ползи

Йога през последните години завладя много души, където заедно с фитнеса на тялото, йога осигурява нещо, което никой друг тренировъчен похват не може да ни предложи. Йога осигурява присъствие и спокойствие на ума. В днешната статия ще говорим за един такъв йога ход, наречен курмасана, и ползите, произтичащи от него.

Как да го направим?

Курмасана, известна още като поза на костенурка, е достатъчно лесна поза на йога, фокусирана основно върху разтягане и гъвкавост сред другите важни аспекти. Името на позата произлиза от самата й форма, където чрез бавен ритъм на дишане изпълняваме поредица от разтягания и издърпвания. За да започнете, разстелете йога постелката си върху равна повърхност и седнете с разперени крака пред вас.

Бавно се разпространете от краката си от центъра към двете страни, докато се навеждате все повече и повече, опитвайки се да докоснете челото си до земята. Докато се навеждате, ще почувствате разтягане в долните крайници, което неволно ще се огъне сега. Поставете ръцете си през свитите крака сега и ги разтворете назад. До този момент челото ви трябва да докосва земята. Заключете се в това положение и след това се отпуснете, без да напускате стойката. Костният ви мозък трябва да се отпусне, докато вдишвате дълбоко и издишвате за няколко секунди. Крайниците, било то долни или горни, и двата трябва да са в отпуснато състояние, а не в свито.

Това също има вариация за начинаещите, които все още не са имали опит в това начинание. Те могат да започнат, като седнат на земята на коленете с извити пръсти, за да докоснат бедрата ви отдолу. Навеждайки се напред чак до земята, засмукайте дишането си и докато карате челото си да докосва земята, разперете ръцете си точно пред себе си, може би дори да го заключите, ако е възможно. Задръжте позицията за 30 секунди и бавно работете до добра минута, преди да освободите стойката и да си възвърнете дъха. Това се нарича позата ардха-курмасана или половината костенурка.

Как ни помага?

1. Както бе споменато по -горе, Курмасана е поза, която се фокусира главно върху гъвкавостта на тялото, благо, което би ви помогнало да се отървете от мускулната скованост и скованост завинаги. Докато усуквате и разтягате тялото си, всъщност освобождавате напрежението от твърдите мускули, като по този начин си позволявате да бъдете по -гъвкави.

2. Разтягането и издърпването, което изпитвате по време на упражнението, се фокусира основно върху горната част на тялото, докато хвърляте ръцете си към гърба и ги разтваряте. това е основно начина, по който работят мускулите на гърдите ви, което в дългосрочен план би ви благословило с по -широко рамо и по -силни мускули на гърдите. Това е приложимо дори за жените, където силните гърди са универсално желание.

баласана

3. Докато краката ви са подпряни и вие се навеждате, коремът ви е подложен на известна работа и отново имаме решение за по -добре работещ корем, който го прави по -силен и здрав.

4. Това е добър начин да освободите тялото си от латентните токсини, които се намират във вас. Ето защо тази йога е препоръка за всички хора, които лежат будни в леглото си през нощта. Освобождавайки тялото ви от допълнително напрежение, ние постигаме спокойствието.