За йога се говори от години и години, като се започне от нашите предци до света преди тях. Йога започва предимно от ритуалната религия следвайки светци и далеч надминава всяко ограничение, за да постигне слава, с която никой друг тренировъчен режим никога не е бил възхваляван. Неотдавнашната вълна от грижи за фитнеса узурпира света и сега идеологиите, които остават, се ограничават само до това да бъдат физически здрави.

Йогата обаче може да ни помогне с нещо повече от физическа годност. С йога човек вече може да постигне психическо облекчение от депресия и спокойствие. Това е една от основните причини, поради които йога е толкова по -предпочитана от тренировките. Тази статия е за ползите и стъпките на една такава йога, наречена Макарасана.

Макарасана (поза на крокодил) Как да го направим и неговите ползи

Макарасана (поза на крокодил):

Чрез контролирано дишане и бавни жестове и движения с ръце, йога разчита на специфични недостижими пози и пози, които включват леки разтягания и усуквания и само чрез цялата тази процедура йога изпълнява своите условия. Макарасана обаче не се счита за една от най -трудните пози.

Всъщност това е една от най -лесно достъпните пози и е широко известна като поза на крокодил. Макарасана произлиза от крайната форма на стойката, имитираща мързелив крокодил. Сега има две версии на тази йога, начинаещата и професионалната. Пригответе си постелка за йога и нека започнем с упражнението.

Съвети за начинаещи- Макарасана (поза на крокодил):

Макарасана (поза на крокодил) е доста предизвикателна поза, особено за начинаещи. Може да отнеме известно време, докато бедрата, долната част на гърба и бедрата се отворят достатъчно, за да позволят пълния обхват на движение, необходим в тези асани. Най -важното нещо, което трябва да се отбележи, докато се правят тези асани, е да се развие определено ниво на търпение, тъй като всяка проявена агресия по време на практикуването на тези упражнения ще има само обратен ефект, което ще доведе до наранявания.

Как да го направим?

  • Легнете на постелката си, с лице първо, докато докосвате челото си до земята. Гръбначният стълб трябва да бъде опънат, като се уверите, че долните крайници са изправени и изпънати.
  • Сега се уверете, че пръстите на краката ви докосват земята с глезените ви към тавана. В този момент и двете ви ръце трябва да са от всяка страна и с длан нагоре, да почиват до вас.
  • Дълбоко издишване следва тази поза и докато го правите, вдигнете главата си от раменете си и се съсредоточете върху ръцете, които сега се връщат назад. Опитайте се да имитирате лодка, докато бавно повдигате краката си, като по този начин позволявате на главата си да се наклони малко назад.
  • Задръжте дъха за няколко секунди, преди да го пуснете и да запазите първоначалната си позиция.

Ползите от крокодилската йога поза:

Ползите от позата на йога Маха Мудра са безброй, тъй като осигурява гъвкавост на тялото и отпуска ума. Следващата поза на Макарасана разчита главно на спокойствието на тялото, където след дълъг ден на упорита работа и труд може да искате да изберете това упражнение, за да се охладите. Докато лежите и изпъвате краката си изправени, този удовлетворяващ оттенък на болка, причинен от сковаността на мускулите, се освобождава. Смята се, че дълбокото дишане освобождава тялото ви от токсините, поради което започвате да се чувствате по -добре след това.

Предишната поза, разработена по -горе, се фокусира върху сковаността на тялото и за пореден път създавайки или имитирайки формирането на лодката, освобождавате стегнатите възли и точките на напрежение на тялото си. Ето защо мускулите в началото могат да причинят лека болка, която по -късно да отшуми от гъвкавостта на тялото.

Това е отличен начин да поддържате мускулите на долната част на гърба стабилни и здрави, докато ги повдигате, създавайки лека вдлъбнатина и по този начин сила на напрежение в малката част на гърба ви.

Предпазни мерки и противопоказания:

Има конкретни превантивни мерки, които хората трябва да спазват, преди да практикуват тази поза от йога. Едно от основните неща, на които трябва да обърнете внимание, е да се уверите, че тялото ви е удобно, докато практикувате асани. Ако имате тежка травма на гърба, най -добре е да избягвате Makarasana. За тези с наранявания на врата, избягвайте натиск или опора за врата и го оставете да стои неутрално. В противен случай поставете сгънато одеяло около врата като опора по време на асаната. Значителните противопоказания включват Бременни жени и тези хора с астма и диария се съветват да се въздържат от практикуване на тези йога пози, освен ако не са под строг надзор на експерти. Хората с наранявания на коляното и счупени кости също не се препоръчват да практикуват тези пози.

Макарсана (поза на крокодил), подобно на много завои напред, се счита за възстановяваща поза поради нежния си успокояващ ефект. Твърди се също, че съживява тялото, облекчавайки стреса и тревожността. Сковаността в тялото ви е често срещан проблем, с който всички се сблъскваме от време на време. Ние дърпаме сухожилие тук и нерв там всеки път, ако не сме внимателни и внимателни, докато практикуваме тези пози. Това упражнение ще ви помогне да се погрижите за сковаността и сковаността на тялото, като разтегнете мускулите и внесете гъвкавост в тях. Тази йога също е свързана със сърцето, където сърдечните проблеми могат да бъдат предотвратени чрез ежедневно изпълнение на тази поза. Въпреки това, когато този път се наведете, не забравяйте да задържите дъха си за известно време, докато сърцето ви започне да бие бързо. В корема се помещават и яйчниците и затова тази йога също има ръка за отстраняване на менструални нередности и проблеми. Това е полезно главно за жените, които постоянно страдат много от тези проблеми. Известно е, че йога завинаги дезинфекцира ума ви заедно с тялото ви и това е само още едно от многото предимства, които тази йога може да ви осигури.