Три йога, както подсказва името, се състои от трите елемента на йога, които са асана, пранаяма и мудра. Трийога е пълна форма на хатха йога, основана от Кали Рей преди години. Тази практика по природа е трансформираща и много повдигаща. Той се фокусира върху йога асани, пранаяма, мудри, контрол на дишането, медитация и упражнения. Това е цялостна революционна система и корените й са в древната йога. Това е най -добрата форма на йога, която обединява дъха с мудрата, заедно с последователен поток от асани. В тази статия ще предоставим задълбочено разбиране за това какво е Triyoga и неговите невероятни ползи.

Принципи и ползи от Трийога

Какво е Triyoga и как възниква?

Трийога е изкуството да се комбинират трите техники на йога, които са асана, пранаяма и мудра. Основан е от Йогини Калиджи, популярен като Кали Рей. Практикуващите йога, принадлежащи към повече от 40 страни, са възприели тази форма на йога и са извлекли невероятни ползи. Той помага при синхронизирането на дъха с мудри и асани, за да се създаде ритмичен поток в тялото.

Принципи на Трийога:

Три йога има 3 основни принципа:

 • Пози или асани
 • Пранаяма
 • Мудри

Нека обсъдим всеки подробно:

1. Йога пози:

Първият основен и най -ценен аспект на Три йога са йога позите. Те са позиции на тялото, които имат няколко здравни и духовни ползи. Те имат огромна колекция от усъвършенствани, седнали и изправени пози, усуквания и разтягания, които са полезни за сърцето, душата, тялото и ума ви. Основателят на Triyoga Kali Ray се беше уверил, че позите на Triyoga ще бъдат толкова динамични, че никой няма да има чувството, че не е научил много в края на сесията.

2. Пранаяма:

пранаямаПранаяма или ритмично дишане е вторият аспект на Трийога. Това е древна практика и е включена в тази област на йога поради енергията и ентусиазма, които ви дава. Тя ви учи да контролирате емоциите си; особено дъха ти.

3. Мудра:

мудра

Третият аспект на йога е мудра или фокус. Това е духовен жест, който е бил и все още се използва в индуизма и будизма. Въпреки че изисква цялото тяло, повечето от тях се извършват с помощта на ръцете и пръстите ви. Има огромна колекция от мудри, които се практикуват и много от тях се използват за Triyoga.

Как да Трийога?

 • Техниката:

Triyoga включва контрол на дишането, гъвкавост, изграждане на сила и познаване на позите. Той има различни движения и техники, които също са модифицирани за тези, които не са доволни от професионалното ниво. Той има около 1000 жестове с ръце или мудри, които ви помагат да разберете за потока от пози.

 • Избор на вашето ниво:

В Трийога има седем нива. Всяко ниво има около пет серии. Те съответстват на известните пет елемента, а именно земя, вода, огън, въздух, пространство и чакри. Базовото ниво съдържа около 108 пози, докато второ ниво има 350, а трето ниво има около 450.

 • Обучение:

Преди инструктор да започне да преподава своите ученици Трийога, той или тя отнема около 150 до 200 часа обучение. Програмите за обучение включват практическа анатомия, естествено подравняване и различните видове пози, знания и ползи от тях. Тези, които искат да учат йога с Кали Рей, трябва да имат средно дванадесет години опит.

 • Изкуството на балансирането:

Трийога има няколко основни упражнения и едно от тях е балансиране. Тези пози с един крак или просто балансиране на ръцете ще ви помогнат да увеличите силата и гъвкавостта на тялото си. Те ще изграждат вашия потенциал и ще ви предизвикат да се справите по -добре.

 • Инверсии:

Друго ценно нещо, което ще научите в Трийога, са инверсиите. Тя включва стойки за глава, стойки за ръце, стойки за предмишниците и раменете. Дори краката нагоре по стената и изправените напред гънки са включени в инверсии. Той подобрява състоянието на сърцето, травмите на врата, епилепсията и ви помага да живеете по -добър и проспериращ живот.

Предимствата на Triyoga:

 • Три йога увеличава вашите знания на всяко ниво.
 • Той изгражда вашата издръжливост, гъвкавост, контрол на дишането и поток от пози.
 • Това ви дава психическа яснота, а също така ви прави по -здрав и подготвен човек.
 • Правенето на това ежедневно със сигурност ще ви даде блестящи резултати.
 • Помага за по -добър баланс на тялото и контрол на стойката

Предпазни мерки и противопоказания:

 • Спазването на определени предпазни мерки може да ви помогне да предотвратите ненужни проблеми:
 • Три йога трябва да се извършва под наблюдението на обучен инструктор
 • Храната трябва да се приема поне 2 часа преди сесията по йога
 • Някои пози са много трудни за постигане. Трябва да знаете вашето ниво и опит, преди да опитате.
 • Не забравяйте да започнете бавно и да увеличавате нивата си с практика

За разлика от бикрам йога, която включва асана или дишане или мудра, три йога включва всички аспекти. Важно е да вземете подходящи напътствия от сертифициран инструктор по йога, за да сте сигурни, че ще постигнете съвършенство. Три йога е красиво изживяване, което кара вашето вътрешно аз да танцува с радост и да постигне крайната точка на релаксация. ИТ представлява обединението на човешкото тяло с Вселената. Три йога помага за разширяване на вашето вътрешно съзнание и ви помага да останете фокусирани по всяко време.