Йога отново отбеляза своята точка, когато безмилостно омекоти бедрото ви и същевременно се погрижи ранното ви сутрешно пускане в банята да бъде ограничено само веднъж, а веднъж удовлетворяващо. За пореден път йогата ви даде да се разбере, че дори умората ви има решение за това. По принцип йога е решение на едно гише.

Тогава отново йога каза, че можеш да бъдеш здрав и горещ и да не се записваш във фитнес зала, като работиш и кипиш потта върху веждите си. Ето защо те най -накрая смятат йога за красив принц на вашата хваната в беда девойка. Сред многото от тях, тук е една полезна uttana kurmasana.

Но преди да започнете, ето няколко съвета за отнемане, които може да искате да имате предвид.

 • Практикуването рано сутрин е добър начин за ефективно решение.
 • Уверете се, че червата и стомахът ви са чисти, преди да тренирате.
 • Винаги започвайте да правите на празен стомах. Ако сутринта не работи за вас, помислете дали да го направите вечер. Оставете подходяща празнина от 4-6 часа след хранене и след това започнете да правите.

Утана Курмасана (обърната костенурка) Как да го направим и неговите ползи

Стъпки на Утана Курмасана:

Йога е просто игра на разтягане и усукване, някои сложни, някои толкова лесни, колкото тиквен пай на лятно обедче. Въпреки това, последователността е ключът към всичко. Дори трудните изглеждат лесни като глазура на торта, ако се поддържат с подходяща отдаденост и практика. Английското име за тази поза на йога се нарича костенурка с главата надолу.

Уттана Курмасана е дефинирана в йогийските текстове като културна асана.

Въпреки че името звучи трудно за произнасяне, това е една от полезните йоги, които трябва да започнете да правите веднага. За да започнете със стъпките, нека разпространим нашата постелка за йога.

 1. Започнете, като седнете на постелката си за йога, коленете коленичат, докато бедрата ви опират в петите.
 1. Петите под бедрата ви трябва да са обърнати нагоре, докато изправяте правилно гръбнака си.
 2. Вратът ви трябва да е подравнен към гръбначния стълб, а ръцете до вас да почивате. Сега поемете дълбоко въздух, докато се навеждате, опитвайки се да докоснете челото си до земята.
 3. По това време, докато вдишвате, ще почувствате, че стомахът ви изсмуква обратно, което ви улеснява да се наведете.
 4. След като приключите, сега можете да донесете ръцете си до гърба и да ги стиснете. Позата наистина изглежда лесна, но сега идва трудната част, задържайки позата за няколко секунди, може би минута за най -доброто.
 5. Когато освобождавате стойката си, сега издишайте и продължете с нормалното дишане, докато достигнете до основата си една позиция.
 6. Има и друга вариация на тази поза на костенурка, където вместо да коленичите, разтягате долните си крайници напред и след това се навеждате между краката си. Това може да бъде малко по -трудно и по този начин е запазено за професионалистите.

Какви са ползите за здравето?

 • Това е една от най -добрите пози за дишане на йога, при която, когато се навеждате, блокирате дъха си, създавайки запушване в носната кухина. Ето защо тази йога е известна с чудодейното си лечение на болезнени синуси. Навеждането при първоначалното пътуване може да бъде причина за леко ужилване в носната кухина.
 • Докато се навеждате, коремът ви сега е засмукан, получава добър масаж в ситуацията на натиск. Поради това органите, които се намират в него, а именно червата, изпитват прилив на кръв, който изхвърля всички възможни токсини от системата, осигурявайки правилно храносмилане.
 • Това също е добро упражнение за контролиране на нередовна менструация или болезнени спазми по време или по време на менструацията. Това е подходящо и за бременните дами в началните етапи, когато могат да изберат това упражнение за укрепване на стените на яйчниците.
 • Това също е шредер за мазнини, който е очевиден, когато се наведете и масажирате стомаха си, като държите органите със заключено вдишване.
 • Подобрява дихателната честота.
 • За тези от вас, страдащи от запек, лошо храносмилане и нервна слабост, това ще дойде като ефективно лекарство.
 • Тъй като поддържа основния фокус на ума навътре, той също така помага за подобряване на концентрацията.

  Той помага за контролиране на обема в и около корема.

Но какво трябва да знаете? Ето списък на предпазните мерки и противопоказанията, които изброяваме за вас.

Предпазни мерки:

 • За тези от вас с хронично нараняване на бедрата, раменете и шията, не трябва да практикувате обърната костенурка или Uttana Kuramasana.
 • Страдащите от мускулно издърпване също трябва да стоят настрана от практикуването на това.

Противопоказания:

 • Избягвайте да го правите, ако сте бременна. Натискът, който се предизвиква в долната част на корема, ще предизвика безпокойство, което ще затрудни дишането.
 • Разберете тялото си: Ако мускулите ви около сухожилията и гръбначния стълб са твърде стегнати и стегнати, най -добре е да не практикувате това.
 • Ако страдате от ишиас, не правете опити за това. Натискът към бедрото и разширяването на лумбалната област ще окажат по -голям натиск върху нерва, което ще засегне целия крак.

Дишането играе жизненоважна роля във всички асани, които познаваме. В уттана курмасана огъването напред ще доведе до адекватен натиск върху корема и гърдите. Следователно осъзнаването на дъха ви заедно с движението на тялото е абсолютно необходимо за предотвратяване на всякакви наранявания. Правилното функциониране на дихателната система е един от най -големите полезни резултати, които можете да спечелите от това. Започнете днес!