Йога е практика, която служи за прочистване на душата и укрепване на тялото. Различните йога позиции или асани са предназначени за постигане на конкретни цели. Когато се практикува правилно, това се оказва много полезно. Въздушната йога или Unnata е нов стил на йога, разработен наскоро. Той използва различни подпори, за да помогне на практикуващия да постигне по -голяма точност в някои трудни традиционни йога пози. „Unnata“ е санскритска дума, която означава издигнат. Тук издигането се отнася както за това на вашето тяло, така и за вашия дух.

Въздушната йога е практика, която започна преди около 14 години, когато нейният основател Мишел за първи път получи сертификат за преподаване на йога през 1998 г. След въвеждането на въздушната йога в света, тя набра своя собствен темп.

Въздушни йога техники

Въздушната йога, както подсказва името, включва практикуване на такива позиции на йога, които ви карат да повдигнете част или цялото си тяло във въздуха. По същество той използва цирков хамак като опора за достигане на иначе невъзможни позиции на йога. Тези напреднали позиции по йога са трудни и обикновено отнемат няколко години за овладяване. Въздушната йога ви предоставя по -лесен и бърз метод да научите как да практикувате точно тези пози.

Unnata или въздушна йога помага на учениците да подобрят своята гъвкавост, сила и подравняване. Това ги кара да практикуват и други позиции на въздушната йога. По същество практиката на всеки вид йога се фокусира върху освобождаването от стресови мисли, за да можем да спрем да виждаме света чрез страх, гняв, тъга или желание. След като се отървем от тези негативни емоции, които пречат на настроенията ни и оцветяват света около нас в доста неприятни тонове, ние автоматично се чувстваме много по -добре.

Учителите на дизайнерски упражнения Unnata, които са лесни и лесни за работа. Тези упражнения помагат на учениците да разберат по -добре сложните йога пози и по този начин им улеснява постигането на тези позиции. Практикуването на други физически дейности, които са включени в сесиите Unnata, спомагат за подобряване на мускулната сила на тялото. Техниките unnata не са просто прости упражнения за разтягане. Те отиват малко по -дълбоко от това. Практикуването на дихателни упражнения засилва спокойното и спокойно отношение, което от своя страна увеличава умствената ни гъвкавост и тъй като Unnata се занимава както с физическо, така и с духовно издигане, те също стават важна част от рутината!

Основното използване на хамака е да освободите напрежението от определени части на тялото си. С помощта на няколко умело проектирани упражнения, учителите unnata идентифицират областите на хронично напрежение в тялото ви и след това използват хамака, за да освободят това напрежение, като по този начин подобряват вашата гъвкавост. Освобождаването на това хронично напрежение също помага за намаляване на психическото налягане.

Въпреки че може да изглежда трудно, unnata йога е сравнително проста и проектирана по такъв начин, че може да се практикува от всички, дори и тези без опит в спорта, йога или каквато и да е друга физическа активност. Въпреки това не трябва да се практикува от бременни жени или тези с високо кръвно налягане.

Поради unnata хамакът за йога сега се превърна в един от най -купуваните артикули за йога. Той е доста силен и може да издържи тежестта на тежките хора. Както бе споменато по -горе, въздушната йога или unnata не е само за избрани, а за цялото население! Преди да започнете всеки клас, човек трябва да спазва определени правила за собствени ползи. Те включват премахване на всички бижута, липса на храна точно преди началото на урока, отново не трябва да се гладува по време на урока. Яжте храната си в такова време, че да се усвои напълно, когато стигнете до класа. Освен тези предпазни мерки, няма много други, които трябва да спазвате.

Въздушната йога е забавен и интелигентен начин за изучаване на йога и бързо набира популярност! Като цяло, ако сте фанатик на йога, си струва да опитате.

Източник на съдържание: Въздушна йога