Често чуваме хора да се насочват към фитнес залата, за да отслабнат. Но много хора се отдават на занимания във фитнеса, за да наддават на тегло заедно с тонизиране на мускулите на тялото. Напълняването е също толкова трудно, колкото и отслабването му. Виждате ли, ние често мислим, че затлъстелият човек има по -голям недостатък пред този с поднормено тегло. Но фактите ни казват, че дори човек с много ниско тегло е склонен да бъде нездравословен и слаб.

съвети за наддаване на тегло във фитнес залата

Ниското тегло води до ниска имунна система на организма и следователно има склонност да улавя различни инфекциозни заболявания и много други. Наднорменото тегло поражда различни проблеми като остеопороза и проблеми с кръвоносните съдове.

Наличието на подходящо тегло според вашата възраст и ръст е много важно за правилното функциониране и развитие на ума и мозъка. Така че днес ще обсъдим няколко съвета, които могат да се окажат изключително полезни при наддаване на тегло.

Най -добрите съвети за фитнес за наддаване на тегло:

1) Вдигане на тежки тежести:

Фитнес - Красива млада жена, която прави преса за раменете (XL)

Човек не трябва да започва с големи тежести, тъй като това може да натовари мускулите на тялото. Но в крайна сметка човек трябва да прибегне до вдигане на големи тежести с течение на времето. Например, ако някой е вдигал тежести 10 пъти, трябва да го увеличи до 15 или дори повече. Правилното обучение определено ще доведе до правилно наддаване на тегло с течение на времето.

2) Ниско повторение:

Ниско повторение

Ако някой иска да увеличи теглото си, трябва да започне да изпълнява ниски повторения, т.е. да намали честотата на определено упражнение, което води до загуба на тегло от конкретен индивид. Например, ако преди това сте използвали упражнение в 10 серии, трябва да го намалите до 5 серии.

3) Сложни упражнения:

Сложни упражнения

Човек трябва да изпълнява сложни и сложни упражнения, за да наддаде на тегло. Укрепва мускулите до голяма степен и води до наддаване на тегло.

4) Изпълнете още гири:

Изпълнете още гири

Трябва да се изпълняват упражнения, които изискват натоварване на много мускули. Така че гири определено е едно от онези упражнения, което води до изграждане на мускули и следователно наддаване на тегло. Броят на гирите, които се изпълняват, трябва да се удвои.

5) Клякания:

Клякания

Клякането тонизира задните части, както и мускулите на бедрата. Той е изключително полезен както за мъже, така и за жени. Така че, ако човек е изпълнявал по 30 клякания на ден, сега трябва да изпълни 50 и да се увеличи значително с настъпването на времето и когато тялото свикне.

6) Прес за пейка:

пейки за преси

Това упражнение е полезно и за изграждане на гърди и мускули на ръцете. Увеличете повторението на това упражнение.

7) Без кардио упражнения:

Кардио упражнения

Ако искате да наддадете на тегло или да качите добри килограми, не правете кардио и стойте далеч от него колкото е възможно повече. Вместо да бягате, човек трябва да изпълнява катерене, тъй като води до изграждане на мускули.

Заедно с тези съвети за фитнес трябва да се консумира висококалорична диета. Някои други съвети са следните.

  • Яж повече. Храня се здравословно. Отдайте се на здравословна храна като пиле, масло, мляко, топено масло, ядки, плодове и зеленчуци като ябълка и картофи с крем.
  • Този съвет е много ефективен. Всяка сутрин яжте зрял банан заедно с чаша мляко. Това би довело до наддаване на тегло, промени могат да се видят след няколко седмици.
  • Прием на повече протеини. Дал, пиле, риба, соеви зърна трябва да се консумират от различни

    хора, които искат да наддават на тегло или да качат допълнителни килограми.

  • Трябва да се консумира тежка закуска.
  • Дайте на мускулите известно време за релаксация.

Човек трябва да следва тези съвети и определено ще наддадете на тялото си.