Най -често малките деца изгарят повече калории, отколкото могат да задържат. И това не е тяхна вина, на каква възраст са да играят. Малките деца също често стават по -високи дори преди да започнат да наддават на тегло. В резултат на това те обикновено завършват с по -ниско телесно тегло от нормалното. За да се избегнат подобни обстоятелства, най -добре е да им се осигурят хранителни храни, за да получат необходимите хранителни вещества, които са необходими на организма. Ако искате помощ при вземането на решение за диетата на децата си, може би е време да се консултирате с диетолог, който да ви оцени в процеса, само за да се уверите, че сте на правилната страна.

как да наддадете на тегло на децата

Но ако сте майка, която обича да изследва, вместо да разчита само на това, което професионалният наставник ще каже, винаги можете да проверите статиите в списанията или да прегледате статии, свързани със здравето на децата онлайн. Тази статия ще ви помогне да анализирате методите и стъпките, които можете да предприемете, за да увеличите теглото на детето си.

Как да наддадем на тегло за деца?:

Ето няколко от инициативните най -добри и здравословни храни за деца, за да наддават на тегло, които можете да приемате.

• Калорично плътни храни:

здравословни храни за деца за наддаване на тегло

Ако искате вашето дете да качи допълнителни калории, тогава трябва да включите някои храни с високо съдържание на калории в ежедневното му хранене. Здравото дете от 2 до 3 години трябва да консумира най -малко 1000 калории на ден, докато децата на възраст между 4 и 8 години трябва да консумират около 1200 до 1400 калории на ден. Ако добавяте около 500 калории повече в диетата на вашето дете всеки ден, то то ще може да наддаде приблизително 1 килограм тегло на седмица. Храните, съдържащи високо калории, може да не са много хранителни, но по някакъв начин ще изпълнят целта ви. Някои от храните за наддаване на тегло на детето с високо съдържание на калории са заквасена сметана, кленов сироп, сосове, майонеза, масло и др. Млечните продукти като пълномаслено мляко и сирене също са с високо съдържание на калории.

• Храни, богати на протеини:

най -добрите храни за децата да наддават на тегло

Протеинът е основно хранително вещество, което е необходимо за засилване на мускулното развитие на детето, а също и за цялостното развитие на детето. Протеинът обикновено се среща в животински продукти като пуйка, пиле, риба, говеждо месо и яйца. Други храни, които съдържат високо съдържание на протеини, са боб, ядки, семена и фъстъчено масло.

• Богати на въглехидрати храни:

храни за наддаване на тегло за деца

Въпреки че въглехидратите не съдържат изключително високо количество калории, те все още имат около 4 калории за всеки грам, добавен към храната. Един от начините за въвеждане на въглехидрати в диетата на вашето дете е предлагането на закуски, богати на въглехидрати, като сушени плодове, стафиди и гранола. Друг начин да увеличите приема на въглехидрати е чрез добавяне на мед или плодови нектари към пресни плодове, варени зърнени храни като сметана от пшеница или овесени ядки или ябълков сос.

• Увеличете калориите в напитките:

диетична диаграма за деца за наддаване на тегло

Майките често се оплакват, че детето им не е много голямо ядене. Дори в такива случаи можете да помогнете за добавяне на калории в диетата на вашето дете, като увеличите съдържанието на калории в техните напитки. Плодовите сокове, сто процента мляко и смутита на кисело мляко съдържат около 100 калории. Плюсът на това е, че те също съдържат витамини и минерали. В допълнение към това, можете също да закупите напитки на основата на шоколад или ванилия от местните магазини за хранителни стоки, които са наистина полезни за увеличаване на теглото на детето.

Подгответе най -добрата диета за деца, за да увеличите количеството въглехидрати в диетата. Това е може би най -удобният начин за увеличаване на телесното му тегло. Но докато променяте диетичния му план, уверете се, че той не е лишен от други хранителни вещества, в противен случай детето може да страда поради това по -късно.

Източник на изображението: Запас на затвора