Zomerkampen zijn een geweldige manier om kinderen op een leuke manier te laten spelen en leren! Zomerkampen in India zijn speciaal gericht op het ontwikkelen van vaardigheden en het opbouwen van vaardigheden. De zomer is de perfecte tijd voor activiteitenkampen en bijeenkomsten. Kinderen ontwikkelen een gevoel van onafhankelijkheid buitenshuis en leren extravert te worden. Het is een van de beste manieren om nieuwe dingen te leren en jezelf te verkennen. Ze maken zelfs een nieuwe vriendengroep en ontdekken hun vaardigheden en achtergronden terwijl ze veel verschillende activiteiten doen door zichzelf de kans te geven nieuwe dingen te doen, afgezien van de reguliere dingen die thuis en op school worden gedaan. steden. Dit artikel bevat 9 van de topkampen in verschillende steden.

Beste zomerkampen in India met details:

1. Kriya Yoga Samsthan:

KRIYA YOGA SAMSTAHN organiseert de afgelopen 19 jaar regelmatig jaarlijkse zomerkampen. Het Instituut organiseert over het algemeen kampen op megaschaal en is elk jaar een groot succes. De kinderen genieten echt van de tijd en keren terug naar hun ouders, volledig opgewonden en vol energie.

zomerkampen in india

 • Allerlei activiteiten, zoals spiritueel, fitnessgerelateerd, avontuurlijk en entertainmentgerelateerd, worden in deze kampen uitgevoerd om de deelnemers te laten genieten en te vermaken.
 • Dit kamp wordt over het algemeen uitgevoerd in een resort in de buurt van de stad Hyderabad.
 • Het kamp vindt plaats in de tweede helft van april of de eerste helft van mei wanneer de zomer op zijn hoogtepunt is en alle kinderen hun zomervakantie hebben.
 • De zomerkampen worden gegeven voor kinderen van 8 tot 16 jaar.
 • Voor vragen over vergoedingen kunt u het beste contact opnemen met het Instituut op zijn website.

Adres:  Kriya Yoga Samsthan, hoofdkantoor: 2-2-23/37/A, D.D.Colony, Bagh Amberpet, Hyderabad, Andhra Pradesh, INDIA.

Contactnummer: +91 40 27422006, +91 40 9392106014

Fax: +91 40 9392033555,

E-mail: [email protected]

2. Creya leren:

De doelstellingen van dit leerprogramma zijn Inleiding tot bouwtechniek, Aard van het ontwerp, Geschiedenis van de architectuur en architectonische vormen, Teamwerk, probleemoplossend vermogen, creatieve vaardigheden, Journaling, Geschreven en gesproken Engels, Hands on Proficiency.

Creya leren

 • Dit zomerkamp organiseert verschillende activiteiten die de kinderen inspireren om te innoveren, hun innerlijke zelf te uiten, dingen te coderen, objecten te animeren en vele andere facetten in hen naar voren te brengen..
 • Het kamp wordt alleen uitgevoerd op het geregistreerde kantoorgebouw.
 • Dit kamp wordt gegeven voor twee leeftijdsgroepen van kinderen. De eerste is voor de kinderen in de leeftijdsgroep van 6 tot 9 jaar, terwijl de tweede soort kampen wordt gegeven voor kinderen in de leeftijdsgroep van 10 tot 15 jaar.
 • Het kamp wordt uitgevoerd voor een periode van 6 tot 7 dagen in 2 sessies, d.w.z. ochtend en middag. Bovendien zijn er meerdere delen van het kamp die in de zomer in de maanden april en mei worden uitgevoerd.

Adres: 7/A, Road Number 12, MLA Colony, Banjara Hills, Hyderabad, Andhra Pradesh, Contactnummer: +91 9618054515, Website: www.creyalearning.com

3. Wildlife zomerkamp Frolic Boonies in de buurt van Bangalore:

Dit is een wild- en avonturenkamp met een geweldige mix van kunst, natuur en wetenschap. Hun motto is duidelijk en eenvoudig om de passie van vandaag om te zetten in het beroep van morgen. De nadruk ligt op het toewijzen van activiteiten aan kinderen op basis van hun interessegebieden.

Wild zomerkamp Frolic Boonies in de buurt van Bangalore

 • De activiteiten die in dit kamp worden gehouden, omvatten eenvoudige activiteiten zoals kijken naar een vogel die zijn nest bouwt, kleurrijke vissen vangen uit een verse stroom, de maan verkennen met een telescoop, raften op de stroom die door het bos loopt, de krabben uit de onderste gaten kiezen, onderzoeken de kleine beestjes met een simpele microscoop, achtervolgen dier associëren met zijn voetafdrukken, zich wagen in het bos om de grote rode eekhoorn te zien die de andere kant op reikt, reizen naar de diepe jungle om simpelweg de wilde dieren in hun eigen omgeving te zien, droge haard verzamelen hout uit de jungle en kook je eten, bouw schattige heel kleine koelkastmagneten, style de vloeibare chocolade terwijl je ze in vormen kneedt, leven in kleine tenten en bamboehutten, motten aantrekken met lichtgewicht en honing, en tal van andere activiteiten.
 • Het kamp wordt uitgevoerd op verschillende locaties die met de hand zijn uitgekozen door het management, nadat ze ervoor hebben gezorgd dat de kinderen maximaal plezier kunnen hebben en ook een veilige omgeving krijgen.
 • Dit kamp is bedoeld voor kinderen in de leeftijdsgroep van 8 tot 16 jaar.
 • Het kamp wordt over het algemeen uitgevoerd voor een periode van 5 tot 6 dagen.
 • De kosten voor het kamp zijn ook afhankelijk van de locatie van het kamp en de reiskosten die gemaakt zullen worden.

Adres: Locatie nr. 1, BNK Avenue, Behind Bank Avenue, Babusapalya Horamavu Banaswadi, Coconut Grove Layout, Hormavu, Bangalore, Karnataka

Contactnummer: +91 9448476888

Website: www.frolicboonies.com

4. Multisportkamp – Verschillende locaties:

Dit zomerkamp is India’s meest gereputeerde multisportprogramma dat er niet alleen op gericht is het kind de sport te leren, maar ook om de eerste kennismaking met sport voor het kind onvergetelijk en opwindend te maken..

Multisportkamp – Diverse locaties

 • Er worden in deze kampen meerdere activiteiten en sporten beoefend, waaronder 9 verschillende soorten spellen die met ballen worden gespeeld.
 • Het kamp wordt gegeven op verschillende locaties waar het instituut is gevestigd.
 • Het kamp wordt gedurende een periode van 3 weken op dagelijkse basis gegeven. Elke dag krijgt het kind 2 uur leuke sport en activiteiten.
 • Het kamp wordt gegeven voor kinderen in de leeftijdsgroep van 2,5 jaar tot 8 jaar.

Adres: Sportieve Bonen.

Contactnummer: mevrouw Sophia – +91 98413 07716, +91 44 66044763.

E-mail: [email protected]

5. ABSPL ZOMERKAMP:

Dit is een uniek kamp waar meer concentratie wordt gegeven voor het aanleren van de concepten van Mental Arithmetic System. Het traditionele instrument van ABACUS wordt gebruikt voor de juiste hersenontwikkeling, de zetel van intelligentie die bijdraagt ​​aan het verhogen van snelheid en nauwkeurigheid, mentale capaciteit, concentratie, sensorische activiteitscapaciteit & fotografische geheugenvaardigheden, die mechanisch leiden tot hogere prestaties van een student in educatieve vakken. Rekenen is buitengewoon belangrijk om een ​​solide educatieve basis voor jongeren op te bouwen.

ABSPL ZOMERKAMP

 • Er worden meerdere activiteiten uitgevoerd om de deelnemers betrokken en vermaakt te houden op het moment dat de concepten aan hen worden geleerd.
 • Het kamp bevindt zich op het hoofdkantoor in Somajiguda, Hyderabad.

Adres: ABSPL ZOMERKAMP, 6-3-1089/1/2/1, naast Villa Merry College, Raj Bhavan Rd, Raj Bhavan Quarters Colony, Somajiguda, Hyderabad, Telangana 500082

Contactnummer: +91 40 2332 7372

Website: http://www.icmas.info

6. Fire Flys Zomerkampen @ Bangalore:

Dit kamp heeft de neiging zich te bekommeren om diegenen die een passie hebben om een ​​enorme interesse te hebben in het verrijken van hun kindertijd. Daarom zijn de faculteiten hier zeer gevarieerde beroepen en vakgebieden.

Fire Flys Zomerkampen @ Bangalore

 • Ze voeren gemakkelijke activiteiten uit die kinderen het vooruitzicht bieden om allerlei dingen te ontdekken, aan te raken, te voelen en te ruiken en uit te blinken. Omdat kinderen nieuwsgierig zijn naar nieuwe dingen, maakt het team van het kamp hier het eenvoudigste en beste gebruik van.
 • Het kamp wordt uitgevoerd voor kinderen van verschillende leeftijden – 3 tot 5 jaar, 5 tot 7 jaar en 8 tot 12 jaar
 • Het kamp wordt jaarlijks op meerdere locaties gehouden van 09:30 uur tot 12:30 uur

Adres: 457, Jayanagar 4th T Block, 11th B Main Road, Koramangala 4 Block, Koramangala, Bangalore, Karnataka

Contactnummer: +91 90368 55400

Website: http://www.fireflys.in/camps

7. Robotica Zomerkamp @ Tech Knowledge Education Chennai:

De toekomst van de wetenschap is van kunstmatige intelligentie. Alles in de wereld wordt gedaan door robots. Werkzaamheden door een robot of via een systeem worden nauwkeuriger en binnen een zeer korte tijd uitgevoerd. Pioniers op het gebied van technisch kennisonderwijs in STEM (Science, Technology, Engineering, Math) gebaseerde voornamelijk AI-coaching voor universiteitsstudenten. De STEM-gebaseerde, voornamelijk AI-leersystemen maken leerwetenschap fascinerend en leuk gevuld. Het op constructies gebaseerde, grotendeels lerende systeem helpt studenten om wetenschappelijke ideeën te begrijpen terwijl ze automatiseringsmodellen bouwen.

zomerkampen in india

 • Ze voeren verschillende activiteiten uit om kinderen in staat te stellen robotica te begrijpen en te ervaren en kleine robots te bouwen in een leuke omgeving.
 • Er zijn meerdere delen van het kamp in de zomer in de staat Chennai.
 • Deze kampen duren elk jaar ongeveer 2 tot 3 uur gedurende een periode van 10 dagen tussen 16 maart en 15 mei.
 • De kampen worden uitgevoerd voor kinderen van verschillende leeftijdsgroepen en de taken worden dienovereenkomstig toegewezen.

Adres: 3 / 7, II Main Road, Indira Nagar, Adyar, Chennai, Tamil Nadu

Contactnummer: +91 44 3221 3000

Website: www.techknowledge.in

8. Advaitam Child Enrichment Centre, HSR-layout, Bangalore:

Advaitam biedt het eenvoudigste leerprogramma op school om uw kind te helpen zijn volledige potentieel te ontdekken door leraren en aanvullende informatieve activiteiten. Onze bekroonde verrijkingsprogramma’s zijn het hele jaar door toegankelijk op weekdagen (na schooltijd) en in het weekend.

zomerkampen in india

 • Voor het zomerkamp hebben ze verschillende programma’s zoals Young Scientists, Chess, Junior Scientists en Storytelling, speak up programma, geweldige kunsten: tekenen en schilderen, craft-o-mania, origami en quilling, handschriftworkshop, Phonics en leesversneller voor beginners , spellingkampioen, dans freestyle &Bollywood-stijl, Math Genius, abacus starter junior, dramatheater en persoonlijkheidsontwikkeling, shloka-lessen, speeltijd voor peuters, enz.
 • Het kamp wordt gehouden in de maanden april en mei gedurende 5 dagen per week van maandag tot vrijdag. Eigenlijk zijn de dagen afhankelijk van het type, natuurlijk gekozen voor.
 • Over het algemeen duurt een sessie maximaal 120 minuten van 14.00 tot 16.00 uur, maar dit hangt weer af van de gekozen cursus.
 • Het kamp is open voor alle leeftijdsgroepen van kinderen op basis van wie het eerst komt

Adres: 867, 25th Main Rd, Sector 1, HSR Layout, Bangalore, Karnataka

Contactnummer: +91 988063970

Website: www.advaitam.in

9. Sangeet Sadhana School voor muziek en kunst:

Met 20 jaar leservaring bieden ze Bhajan-lessen, Carnatic Music-lessen, Fluitlessen, Gitaarlessen en meer! Ze zijn specialisten in Hindoestaanse muziek en vocale muzieklessen in Bengaluru.

Sangeet Sadhana School of Music and Art

 • Ze geven lessen voor de verschillende leeftijdsgroepen. Een kind vanaf 4 jaar kan hier zowel vocale als instrumentale muziek leren.
 • Ze geven verschillende workshops en kamperen om de muzikant in elk van hun deelnemers naar boven te halen. Er wordt training gegeven aan mensen die goddelijk zijn, terwijl er aparte cursussen zijn voor mensen die niet zo begaafd zijn maar de gretigheid hebben om muziek te leren.

Adres: House No. 720, 9th main, Koramangala 4th Block, Landmark- Near Maharaja Restaurant, Bangalore, India- 560034.

Contactnummer: +91 91529 03572

Website: https://www.sangeetsadhana.org/

Deze zomerkampen zorgen voor een spannende zomer voor jou en je geliefde. De kinderen zullen genieten van zomerkampen en zullen zeker iets met plezier leren tijdens de zomervakanties. De kinderen leren onafhankelijk te zijn en vertrouwen in hen op te bouwen door buiten de vertrouwde kring te gaan. Dit zomerkamp voor kinderen in Bangalore biedt verschillende activiteiten en terrein om ze te verkennen en in de toekomst verschillende mogelijkheden te vinden. Dit is de leeftijd waarop men dingen kan ontdekken en nieuwe vrienden kan maken en zichzelf kan uitdagen om een ​​nieuwe omgeving aan te nemen. Deze zomerkampen houden je deze zomer in leven!

Veelgestelde vragen en antwoorden:

1. Wat is de leeftijdsgroep voor kinderkampen??

Het hangt ervan af welk kamp je kiest en als het kind klein is, kun je op veel plaatsen residentiële kampen kiezen en voor oudere kinderen zijn er ook buitenkampen. Alle kampen verschillen per leeftijdsgroep, afhankelijk van het gemak van de campus, sommige bieden alleen kampen voor kinderen en andere bieden kampen voor volwassenen.

2. Heeft u een EHBO-doos??

Ja, we bieden EHBO-kinderen met basisbehoeften, maar we hebben geen specifiek medicijn als een kind ergens allergisch voor is. Maar als we in de buitenlucht door de stad gaan, hebben we allerlei medicijnen die een kind nodig kan hebben voor een gewone verwonding en een arts of verpleegkundige bij ons.

3. Wat voor soort kleding moet een kind dragen tijdens het kamperen??

Het kind moet tijdens het kamperen casual en comfortabele kleding zoals een spijkerbroek en een t-shirt dragen, omdat hij meer uit het kamp kan halen en ervan kan genieten. De mooie kleding kan het kind irriteren en ze genieten misschien niet van het kamp en doen de activiteiten niet goed.