Het oude gezegde “Het leven is te kort om saaie kleding te dragen” geldt evenzeer voor ons haar! Jarenlang ons haar op dezelfde manier dragen kan ons tot sleur leiden! Soms is alles wat we nodig hebben een beetje “hakken, hakken” om de ‘bulk’ kwijt te raken en er weer als nieuw uit te zien. Als je nog niet klaar bent om afstand te doen van je kostbare lokken, dan is het goed! Er zijn talloze manieren om je natuurlijke haar te stylen! Dit artikel begeleidt je bij de vele soorten kapsels en kapsels voor vrouwen die het proberen waard zijn in 2021.

11 verschillende soorten kapsels voor meisjes met afbeeldingen:

Hier hebben we een mix van populaire kapsels en kapsels samengesteld die passen bij verschillende soorten gezichtsvormen. Ga je gang en ontdek welke het beste bij jouw haardoelen past!

Soorten kapsels voor vrouwen:

Als je zin hebt in een beetje avontuur en bereid bent om die lokken af ​​te hakken, dan kun je kiezen uit een van deze trending kapseltypes vrouwen:

1. Bob-snit:

verschillende soorten kapsels voor meisjes

Als je bereid bent om een ​​kort en scherp kapsel te proberen, dan zijn Bob-snitten precies wat je zoekt! Bob-snitten zijn er in talloze variaties die passen bij verschillende gezichtstypes en -vormen. Terwijl rechte bobs een professionele uitstraling geven, zorgen ongelijke snitten met stompe randen voor een ontspannen sfeer. Het idee is om de haarlengte tot aan de nek te behouden. Terwijl je dat doet, kun je spelen met de voorkant en de zijkanten door lagen, afgeronde randen, strandgolven enz. toe te voegen om wat volume en textuur te geven. Highlights met platina, koper of bruin geven je silhouet een stijlvolle look.

Geschikt voor-

 • Gezichtsvorm: hart, peer, langwerpig, rond en ovaal
 • Haartype: steil en golvend
 • Leeftijdsgroep: Tieners tot 50 jaar en ouder
 • Haarlengte: kort

2. Pixie-cut:

soorten kapsels voor dames

Pixie Cuts zijn ongetwijfeld een van de leukste soorten kapsels voor vrouwen. Veel mensen gaan er echter van uit dat pixie-cuts betekenen dat je je haar volledig moet loslaten. Het is helemaal niet het geval! Afhankelijk van je keuze, kun je kiezen uit zeer korte tot korte en zelfs lange pixies. Het idee is om de stylingtijd en het dagelijkse onderhoud van je haar te minimaliseren. Pixie-snitten zijn behoorlijk veelzijdig en bieden een scala aan looks, van androgyn tot ultravrouwelijk. Terwijl je het achterhaar kort houdt, kun je lagen aan de voorkant of zijkanten toevoegen om een ​​chique statement te maken.

Geschikt voor-

 • Gezichtsvorm: ovaal, hart, rond, diamant, langwerpig
 • Haartype: steil, golvend en krullend
 • Leeftijdsgroep: 10+ tot 60+
 • Haarlengte: kort

3. Shag-kapsels:

verschillende soorten kapsels voor vrouwen

Shaggy Haircuts bestaat al een flink aantal decennia en zal waarschijnlijk niet snel verdwijnen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat u er ouderwets uitziet met een ruig kapsel! De snit houdt in dat je je haar een hoop lagen geeft om meer volume en textuur te krijgen. Het werkt van korte tot lange haarlengtes en bijna alle gezichtsvormen. Het is echter belangrijk om de juiste hoeveelheid franjes te krijgen om dit kapsel te laten werken. Anders zou je kunnen eindigen met schokkerig haar dat te weerbarstig voor je kan worden!

Geschikt voor-

 • Gezichtsvorm: rond, ovaal, lang, hart
 • Haartype: steil, golvend
 • Leeftijdsgroep: 20 – 50 jaar
 • Haarlengte: kort, gemiddeld, lang

4. Pony kapsel:

verschillende soorten kapsels voor dames

Als je van plan bent om je kapsel te verbeteren zonder drastische veranderingen door te voeren, dan is een pony alles wat je nodig hebt! Als het goed wordt gedaan, kan een pony een mooie definitie aan je gezicht geven en een frisse look toevoegen. Een pony helpt je ook om je grote of brede voorhoofd te verbergen zonder dat het er duidelijk uitziet. Afhankelijk van de leeftijd kun je kiezen uit een breed scala aan ponykapsels zoals een gordijnpony, opzij vallende, piekerige franjes, retro pony’s, enz. Als je niet in de stemming bent om ermee te pronken, trek ze dan weg van je gezicht en klem ze in je pony. Zorg ervoor dat je ze af en toe knipt om de lengte te behouden en snij de droge uiteinden af.

Geschikt voor-

 • Gezichtsvorm: rond, lang, hart, langwerpig
 • Haartype: steil, golvend
 • Leeftijdsgroep: Tieners tot 45+
 • Haarlengte: Geschikt voor alle lengtes

5. Gelaagde kapsels:

soorten kapsels voor meisjes met namen

Gebrek aan volume? Geen probleem! Met gelaagde kapsels kun je je slappe en platte haar gemakkelijk veranderen in volumineuze manen. Gelaagde snitten zijn gemakkelijk een van de meest geprefereerde kapseltypes voor vrouwen wereldwijd, waaronder veel beroemdheden. Ongeacht uw haartype, structuur en lengte, geven gelaagde snitten de juiste hoeveelheid body aan uw haar. Zelfs vrouwen met dikke manen kunnen wat “bulk” verliezen door hun lokken in lagen af ​​te hakken. Draai ze om prachtige franjes te creëren of bind ze vast in een halve pony om te pronken met je harige waterval!

Geschikt voor-

 • Gezichtsvorm: alle gezichtsvormen
 • Haartype: steil, golvend, krullend
 • Leeftijdsgroep: 20+ tot 50
 • Haarlengte: gemiddeld en lang

6. Mohawk:

soorten vrouwelijke kapsels

Mohawk-kapsel is absoluut niet voor angsthazen! Het is voor die vrouwen die graag brutaal en avontuurlijk gaan. Moderne Mohawks zijn echter niet zo androgyn als vroeger. In plaats van de zijkanten en de achterkant volledig te scheren, houden vrouwen het liever kort en doen ze het rustig aan met de bovenste lagen. Mohawks onthullen de meeste van je gelaatstrekken. Dus als je een erg rond, vierkant of mollig gezicht hebt dat prominent aanwezig is in een bepaald gebied, dan zijn Mohawk-kapsels misschien niet geschikt voor jou. Vrouwen met slanke gezichten en scherpe gelaatstrekken kunnen overal tussen een traditionele hanenkam tot een fauxhawk uitproberen om er sensationeel uit te zien.

Geschikt voor-

 • Gezichtsvorm: lang, ovaal, diamant
 • Haartype: steil, golvend, krullend
 • Leeftijdsgroep: Tieners tot 40
 • Haarlengte: kort

Soorten kapsels voor vrouwen:

Als je tevreden bent met de lengte van je haar, maar ervoor kiest om het anders te stylen, dan zijn hier enkele van de meest populaire soorten kapsels voor vrouwen:

7. Updates:

soorten kapselnamen voor vrouwen

Opsteekkapsels zijn een van de mooiste kapsels voor vrouwen die voor alle lengtes werkt. Deze klassieke kapsels kunnen zo simpel zijn als je haar in een knotje draaien of ingewikkeld als een knoestige gevlochten knot. Welke stijl je ook kiest, opsteekkapsels kunnen je snel transformeren van een buurmeisje in een sensuele vrouwelijke pop. Het enige wat je nodig hebt is een beetje creativiteit en wat oefening om deze tijdloze haartrend uit te proberen. Het combineren van vlechten en twists met een knot is ook een leuk en slim idee om interessante patronen op je haar te creëren. En hé! Voeg een bloem of wat kristallen toe om er absoluut fenomenaal uit te zien!

Geschikt voor-

 • Gezichtsvorm: alle gezichtsvormen
 • Haartype: steil, golvend, krullend en kinky
 • Leeftijdsgroep: Tieners tot 90+
 • Haarlengte: kort, gemiddeld, lang

8. Rommelig kapsel:

soorten kapsels voor vrouwen

“Rommelig haar, het kan ons schelen”! Ja! Voorbij zijn de dagen dat rommelig kapsel werd geassocieerd met gebrek aan verzorging. Tegenwoordig is ‘rommelig’ een trending kapsel geworden waar zelfs celebs graag mee pronken. Het idee is om je manen een ontspannen, moeiteloze uitstraling te geven. Het behouden van een “bedhead”-look is echter geen eenvoudig spel, vooral als je haar recht poker is. Ga in dat geval voor veel schokkerige lagen en gebruik zelfs wat gel om de look vast te houden. Probeer rommeligheid te combineren met wat verfijning door een pony, strandgolven enz. toe te voegen. Stop in de zomer je haar in een losse, rommelige knot die zeker een goedkeurend knikje van je bae zal krijgen!

Geschikt voor-

 • Gezichtsvorm: alle gezichtsvormen
 • Haartype: steil, golvend, krullend
 • Leeftijdsgroep: 20+ tot 50 jaar
 • Haarlengte: kort, gemiddeld, lang

9. Vintage:

namen van verschillende kapsels voor vrouwen

Vintage betekent niet ouderwets! Het betekent het gouden tijdperk terugbrengen door aanwijzingen te nemen van de fashionista’s van die tijd! Dus laat de prachtige kapsels uit de jaren 80 en 90 een comeback maken door te experimenteren met enkele retro kapsels. Er zijn tal van opties waaruit u kunt kiezen, waaronder pin-waves, zijwaarts vallende krullen, faux bob, overwinningsrollen enzovoort. Om deze looks te bereiken, heb je dingen nodig zoals krulmousse, stijltang, rollers, setting gel etc. Accessoires zoals grote strikken, bandana’s, clips etc., verheffen je look. De grootste inspiratiebron voor Vintage glamour? Marilyn Monroe!

Geschikt voor-

 • Gezichtsvorm: ovaal, rond, hart, vierkant
 • Haartype: steil, golvend
 • Leeftijdsgroep: 30 tot 50 jaar
 • Haarlengte: kort, gemiddeld, lang

10. Gevlochten kapsel:

kapseltypes vrouwelijk

Het maakt niet uit tot welke leeftijdsgroep je behoort of welke gezichtsvorm je hebt, een gevlochten kapsel zal je nooit in de steek laten! Er zijn tal van variaties in dit type kapsel. Van een eenvoudige driedelige vlecht tot complexe fishtails en box braids, je hebt keuze te over. Behalve dat ze je een schone en verfijnde look geven, voorkomen vlechten ook dat je lokken van buitenaf worden beschadigd. Je kunt ze op het werk, op school en zelfs thuis dragen om comfortabel en stijlvol te blijven. Vlechten werken ook goed als bruidskapsels en zorgen voor een vrouwelijke charme!

Geschikt voor-

 • Gezichtsvorm: alle gezichtsvormen
 • Haartype: steil, golvend, krullend en kinky
 • Leeftijdsgroep: Tieners tot 50+ jaar
 • Haarlengte: gemiddeld, lang

11. Paardenstaarten:

nieuw type kapsel

Paardenstaarten zijn een van de beste kapsels ooit! Ze vereisen geen grote techniek, vaardigheid of oefening, tenzij je een gecompliceerde variant probeert. Van sportschool tot kantoor en zelfs date-avonden, paardenstaarten zijn je ultieme redders en ja, ze kosten je niet veel tijd. Je kunt gewoon een scrunchie gebruiken om je haar in een rommelige of nette pony te binden. Stijlen zoals gevlochten paardenstaarten, omgekeerde pony’s, gekrulde paardenstaarten enz. zijn bedoeld voor speciale gelegenheden. Ongeacht je haartype, als er één kapsel is dat je geblinddoekt kunt proberen, dan is het een paardenstaart!

Geschikt voor-

 • Gezichtsvorm: alle gezichtsvormen
 • Haartype: steil, golvend, krullend en kinky
 • Leeftijdsgroep: Tieners tot 50+ jaar
 • Haarlengte: kort, gemiddeld, lang

Dat zijn enkele van de meest populaire soorten kapsels en kapsels voor vrouwen. De lijst is niet uitputtend en omvat alleen de basisrassen. Voel je vrij om meer subtypes in elke categorie te ontdekken die passen bij je gezichtsvorm, leeftijd en gelegenheid. Dus, welke van deze ga je als volgende proberen?