De markt wordt overspoeld met een verscheidenheid aan hoofdbanden en haarbanden. Het is moeilijk om de verleiding te weerstaan ​​om deze in verschillende uitvoeringen op te halen. Dankzij ontwerpers, stylisten en films zijn deze hoofdaccessoires nu in zwang. Met haarbanden en haarbanden kan men verschillende looks bereiken door kapsels te maken. Van schattig tot dramatisch, stijlvol tot stijlvol, het is gewoon een kwestie van het kapsel leren. Dit artikel laat je makkelijke en unieke kapsels zien waardoor je eruitziet zoals we hierboven hebben genoemd.

Deze kapsels zijn geschikt voor alle haartypes en haarlengtes. Of je nu kort haar, halflang haar of lang haar hebt, je kunt kiezen op basis van wat het beste bij je haarlengte past. Deze hoofdband- en haarbandkapsels kunnen zowel voor gekrulde als voor steil haar worden gedaan.

Waarom wachten?! Probeer ze uit de volgende keer dat je naar buiten gaat.

Stijlvolle kapsels met hoofdbanden:

Hier zijn de beste kapsels met hoofdbanden voor alle gelegenheden. Tegenwoordig zijn dit de trendy en stijlvolle kapsels en krijgen ze ook een andere identiteit aan de menigte.

1. Elegante opgestoken hoofdband gebruiken

Haarband opgestoken

Zoals de naam al doet vermoeden, geeft dit kapsel de drager een elegante uitstraling. Dat maakt het geschikt als kapsel voor zowel werkkleding als feestkleding. Hieronder staan ​​de te volgen stappen voor dit kapsel.

 • Kam je haar naar achteren en zorg ervoor dat het ontward is.
 • Neem een ​​middenscheiding, tot 3 inch naar binnen vanaf de haarlijn.
 • Verdeel vervolgens het voorste deel van het haar in tweeën, één aan elke kant van de scheiding.
 • Laat deze twee voorste delen achter en bind de rest van het haar in een pony. Zorg ervoor dat de pony strak genoeg is om als basisondersteuning voor het kapsel te dienen.
 • Breng stylingcrème aan op het voorste deel van het losgelaten haar en kam het.
 • Knoop nu een dikke en brede hoofdband over de pony zoals je een elastiekje knoopt.
 • Trek het ponyhaar over deze hoofdband en maak een nette knot. Bind er een elastiekje omheen zodat het haar niet naar buiten komt. Steek de uiteinden van het paardenstaarthaar in de knot met behulp van u-pinnen of andere geschikte pinnen.
 • Kam nu de twee voorste delen van het haar samen zodat de middenscheiding niet meer zichtbaar is.
 • Kam het haar naar achteren en draai het haar rond de bestaande knot en zet de uiteinden vast met spelden.
 • Zorg ervoor dat het voorhaar niet te strak is vastgebonden. Geef het een golvend en pluizig gevoel voor een elegante look.

Zo simpel is het om er stijlvol uit te zien! Combineer dit met een elegante chiffon of georgette vloeiende jurk om de schoonheid te benadrukken. Dit past zowel bij jonge dames als bij oudere vrouwen met ovale gezichten. Als je golvend haar hebt, heb je een bijkomend voordeel. Omdat het zowel een geweldige kantoor- als feeststijl is, kun je dit het hele jaar door proberen. Om een ​​avondfeestlook te krijgen met dit kapsel, voeg je gewoon wat haaraccessoires toe aan de up-do. Jullie zijn er klaar voor!

2. Twisted Bun-kapsel:

Broodje met hoofdband

Heb je haast en wil je toch een bijzonder kapsel doen? Probeer deze. Dit kapsel met een haarband van draad is klaar in 2 minuten plat!

 • Kam je haar naar achteren en wikkel de draadhoofdband om je haar in de nek.
 • Trek aan beide uiteinden van de hoofdband om een ​​rechte lijn te vormen nadat je het haar erin hebt geprobeerd.
 • Rol het haar op met behulp van de hoofdband. Dit kan worden gedaan door beide zijden van de hoofdband elk met één hand vast te houden en deze op te rollen.
 • Zodra al het haar is opgerold tot de nek, vormt u een cirkel en knoopt u beide uiteinden van de hoofdband vast. Dit vormt een lage knot.
 • Gebruik indien nodig spelden om het kapsel op zijn plaats te houden.

Nu ben je helemaal klaar om in stijl de deur uit te gaan. Als je tijd hebt, versier je manen dan met een bloemkroonhoofdband voor een boho-hoofdbandkapsel. Je zou ook een rekbare hoofdband kunnen dragen. Dit kapsel past bij jonge vrouwen in de jaren 30 en 40 met een rond gezicht en golvend of steil haar. Het past goed bij jurken met wijde hals, boothals en off-shoulder-stijl jurken. De zomer is een goed moment om deze jurken te combineren met dit kapsel.

3. Leuk haar opgestoken:

Opgestoken hoofdband

Als je van vlechten houdt en een rommelige look wilt, raden we dit kapsel aan. Je kunt een stoffen hoofdband aan dit kapsel toevoegen voor een schattige look. Dit kapsel is geschikt voor zowel halflang als lang haar.

 • Begin door je haar goed te kammen en het middelste bovenste gedeelte aan de voorkant te plukken.
 • Kam het verdeelde deel van het haar naar achteren om het een pluizige look te geven. Gebruik een puffer onder dit haar om de gewenste look te bereiken en bind het in een paardenstaart.
 • Kies nu het voorhaar links van deze paardenstaart om een ​​vlecht te maken. De vlecht moet vanaf de voorkant beginnen bij de haarlijn en helemaal naar achteren gaan. Je kunt hier verschillende vlechtstijlen uitproberen.
 • Herhaal hetzelfde voor het rechter voorgedeelte van het haar.
 • Bind de linker en rechter vlechten en het losse haar in het midden in een paardenstaart. Laat een paar losse haarlokken aan de voorkant over om mooi op het gezicht te vallen.
 • Maak een knot en laat de haarpunten los voor een rommelige look.
 • Bind een stoffen hoofdband om het knotje voor een schattige look.

Dit kapsel is geweldig voor tieners en universiteitsbezoekers, als een prom-kapsel. Het past bij alle gezichtsvormen. Het past letterlijk bij alle haartypes door zijn zorgeloze look. Combineer het met een casual jurk met bloemenprint voor een perfecte look in elk seizoen. Je kunt een mooie hoofdband gebruiken als je deze stijl voor een feestje plant.

4. Elegant broodje met chignon en parelsnoer:

haarband knot kapsel

Ben je dol op de look van Audrey Hepburn in Breakfast at Tiffany’s, de beroemde zwarte jurk met parels en een knot? Deze is dan voor jou. Het fluistert elegantie en klasse, perfect voor een cocktailparty of een avonddate.

 • Kam het haar goed en verdeel het verticaal in delen, maak een hoge paardenstaart van het middengedeelte.
 • Gebruik een puffer onder het paardenstaarthaar, verdeel het haar erover en knoop nog een elastiekje aan de onderkant van de puffer. Het haar dat overblijft na het knopen vormt weer een paardenstaart.
 • Neem het haar van de ene kant en ook de middelste paardenstaart. Breng ze over het broodje en draai onder het broodje. Zet het vast met pinnen.
 • Neem vervolgens het haar van de andere kant en trek het eerst onder de knot en dan eroverheen. Zet de losse strengen vast met spelden.
 • Het kapsel is nu klaar! Wikkel een parelsnoer om de knot voor een vleugje elegantie.

Dit kapsel heeft een tijdloze aantrekkingskracht. Vrouwen van alle leeftijden kunnen het met elan dragen. Glad en steil haar brengt het beste van dit kapsel. Als je van nature geen steil haar hebt, gebruik dan eerst een stijltang en probeer dan dit kapsel. Onthoud dat om de stijlvolle look te behouden, een outfit in effen kleuren moet kiezen, vooral donkere kleuren. Een veelkleurige outfit zal de stijlvolle uitstraling die dit kapsel verleent, beroven. En wat is een betere tijd dan Kerst of Thanksgiving-diners om dit kapsel te proberen.

5. Gemakkelijk en netjes haarbroodje:

Haarband om knot te maken

Dit eenvoudige kapsel is geweldig voor mensen met minder haarvolume. Dit is een snel te doen stijl en het enige dat nodig is, is een kant-en-klaar broodje en wat spelden. En niet alleen dat, dit kapsel met hoofdband is geschikt voor alle haarlengtes en ook voor alle haartypes. Laten we nu leren hoe we het moeten doen.

 • Kam je haar netjes en knoop een hoge paardenstaart.
 • Gebruik de kant-en-klare knot-type band en trek het paardenstaarthaar door het gat in het midden van de band.
 • Verplaats de knotband helemaal naar de paardenstaart door het haar erin te draaien.
 • Verspreid nu het haar gelijkmatig rond het knotje gedraaid, zodat het hele knotje bedekt is met je haar.
 • Zet het haar en de knotband vast met u-pinnen of andere geschikte pinnen.

Je bent nu klaar om te gaan! Het is netjes en past goed bij zowel broeken als goed passende jurken. Dit betekent dat dit een kapsel voor dag- of werkkleding is. Vrouwen in de jaren 30 en 40, met glad en steil haar zien er het beste uit in dit kapsel. Als je het haar in een sudderende zomerhitte wilt vastbinden en er nog steeds stijlvol uit wilt zien, dan is dit iets voor jou.

6. Backstage-pony:

Paardenstaart met hoofdband

Voor alle school- en universiteitsbezoekers die er zijn, is dit een probleemloos en leuk kapsel. Het kan in een handomdraai worden gedaan als je een paar haarbanden hebt. Het ziet er geweldig uit met lang haar, maar kan ook worden gedaan voor halflang haar. Daar gaan we.

 • Begin met het kammen van je haar en trek het hoog, bijna in het midden van je hoofd.
 • Gebruik een band en knoop een hoge paardenstaart.
 • Kam de paardenstaart netjes en begin haarbanden aan de paardenstaart te binden en laat ongeveer 5 cm tussen twee haarbanden. Dat wil zeggen, knoop de tweede band 2 inch onder de paardenstaarthaarband en de volgende 2 inch onder de tweede enzovoort.
 • Herhaal dit totdat je de laatste 2 centimeter van je haar over hebt.

Dit kapsel lijkt erg op vlechten. Als je tiener of begin twintig bent met een ovaal of vierkant gezicht, kan dit je dagelijkse favoriete kapsel zijn. Tenzij je haar te gekruld is om te temmen, kun je het met de minste inspanning uittrekken. Je kunt een tulband-hoofdband gebruiken bij dit kapsel om wat pit toe te voegen. Kies voor sportjurken om een ​​perfecte match te maken met dit kapsel.

Verschillende kapsels met hoofdbanden:

Hier gaan de kapsels met haarbanden.

1. Retro kapsel:

Retro kapsel met hoofdband

Je hebt een retro themafeestje en bent er helemaal verkleed voor. Maar je hebt geen idee hoe je je haar moet stylen voor de retro-look en moet je haasten voor het feest. Dan zal dit kapsel je redding zijn en je in minder dan een minuut een retro-look geven!

 • Kam eerst je haar netjes. Je kunt een zijscheiding nemen of het haar naar achteren kammen.
 • Haal je draadhoofdband tevoorschijn en doe hem eenvoudig om je hoofd om een ​​strik te vormen voor een retro-look. Met de draad gewikkeld in de stoffen hoofdband kun je de band draaien in de vormen en hoeken die je wilt.
 • Je zou de boog naar één kant van het hoofd kunnen hebben in plaats van naar het midden. Als je de strik in het midden bovenaan plaatst, zie je er misschien uit als een kind en niet de retro-look die je wilde.
 • Werden gedaan!

Zo simpel is het! We hebben je beloofd dat het niet meer dan een minuut zou duren. Als je een rond gezicht hebt, zul je dol zijn op de look die dit kapsel je geeft. Het ziet er geweldig uit met alle haartypes – krullend, golvend en steil. Combineer het met een polkadot-jurk of -jurk voordat je op pad gaat voor een vrijdagavondfeest! Jonge meisjes kunnen strikhaarbanden of andere schattige haarbanden kiezen, terwijl vrouwen in de jaren 30 en 40 kunnen kiezen voor een meer sobere band.

2. Kleurrijke dunne hoofdbandvlecht:

Hoofdband vlecht

Ben je in de stemming om je haar los te laten? Deze doet precies dat, en door wat kleur toe te voegen trouwens. Laten we eens kijken hoe het te doen.

 • Begin met het kammen van een groot deel van je haar op één kant van het gezicht. Zoals de manier waarop we dat doen voor een zijscheiding, maar de scheiding zou hier niet zichtbaar moeten zijn.
 • Trek bij de scheiding een heel dun deel van het haar uit, een bos haarlokken en kam ze terug.
 • Kies een lint of dunne stoffen strook in de kleur van uw keuze. Zorg er wel voor dat het lint of de stoffen strook bijna net zo lang is als je haar. Hierdoor kun je het vlechten met het haar tot aan de haarpunten.
 • Verdeel vervolgens het uitgetrokken haar in twee delen en voeg het lint of de stoffen strook samen als het derde deel om een ​​vlecht te maken.
 • Maak met behulp van de 3 delen een vlecht en werk deze tot aan de haarpunten. Zet hem vast door het lint eromheen te knopen of gebruik een haarband die camoufleert in je haarkleur of lintkleur.
 • Je hebt nu een stijlvolle en kleurrijke kleine vlecht!

Mensen met golvende en krullende haartypes kunnen dit kapsel uitproberen. Als je een ovaal gezicht hebt, omlijst deze stijl je gezicht prachtig. En geloof ons, deze past bij vrouwen van alle leeftijden, van peuters tot vrouwen van in de vijftig. Combineer met kleurrijke jurken of spijkerbroeken voor een dagpicknick of een date met je vriendinnen. Elke keer dat je dit kapsel doet, kun je verschillende gekleurde stoffen stroken en linten gebruiken om bij je outfits te passen.

3. Broodjeskapsel met pony:

Broodje met hoofdband

Dit is nog een ander retro kapsel. De pony aan de voorkant geeft dit kapsel een ouderwetse look. Combineer het met jurken uit de jaren 50, 60 en 70 en rock de look. Volg de onderstaande stappen in detail om dit kapsel goed te krijgen.

 • Kam je haar goed en verwijder eventuele klitten. Je zou een haarcrème kunnen aanbrengen om het haar een gladde en glanzende look te geven.
 • Verdeel het voorste deel van het haar, net genoeg om een ​​pony te maken. Kam de rest van het haar naar achteren en maak een hoge paardenstaart.
 • Neem nu het voorste deel van het haar dat in de eerdere stap was verdeeld en rol het haar met een krultang volledig rond het strijkijzer.
 • Trek het haarijzer langzaam uit het haar. Dit maakt een franje aan de voorkant.
 • Maak vervolgens een knot van het paardenstaarthaar en zet het stevig vast met spelden.
 • Het knotkapsel met pony is nu klaar.

Je zou het haar kunnen accessoriseren met een verscheidenheid aan hoofdbanden of met enkele bloemspelden. Dit kapsel zit meestal goed voor steil haar. Het is moeilijk om dezelfde look te bereiken voor krullende en golvende haartypes. Het past echter bij alle gezichtsvormen. Vrouwen van in de dertig en veertig kunnen een kapsel proberen voor een feest met een retro-thema met fit-and-flare-jurken of broeken met wijde pijpen. Jonge meisjes van in de 20 kunnen het combineren met een bril voor een nerdy look.

4. Bruiloftskapsel met bloemkroonhoofdband:

Bruiloftskapsel met hoofdband met bloemkroon

Als je een bruidsmeisje bent of zelfs een bruid met een boho-huwelijk, dan is dit kapsel iets voor jou. Met de bloemkroon en het haar vastgebonden in een unieke knotstijl, zul je de cynosure van alle ogen zijn. Hier is hoe het te doen.

 • Voor dit kapsel heb je een hoofdband met bloemen nodig. De bloemen kunnen elke grootte en elke kleur hebben. Kies gewoon degene die je leuk vindt en wat je denkt dat past bij het thema en de outfit van de bruiloft.
 • Kam het haar voorzichtig naar achteren en doe de gebloemde hoofdband om je hoofd. Het haar aan de achterkant moet onder de hoofdband zitten en niet erover zoals we gewoonlijk dragen.
 • Pak nu kleine delen van het haar aan de achterkant, een voor een en vouw het volledig om de hoofdband. Hiervoor vormt elk haargedeelte veel lussen rond de hoofdband.
 • Herhaal de bovenstaande stap totdat je geen losse haren meer hebt.
 • Je hebt nu een unieke knot aan de achterkant en prachtige bloemen aan de voorkant die eruitzien als een kroon.

Dit kapsel past goed bij informele bruiloften. De bruiloften werden gehouden op stranden, op schepen en andere dergelijke informele locaties. Stel je lange witte jurken voor voor bruiden en pastelkleurige jurken voor bruidsmeisjes met bloemen op hun manen. Het zou een prachtig gezicht zijn. Het is geschikt voor alle gezichtstypes, haartypes en voor jong en oud. En daar heb je geen kapper voor nodig. Je kunt het zelf doen of je vrienden vragen om je te helpen. Wie zou er niet graag een bruid helpen?

5. Koreaans bruidsbroodje:

Koreaans bruidsbroodje met hoofdband

Dit prachtige kapsel vormt een halve knot en is perfect voor bruiden, omdat de sluier er perfect op zal zitten. Het is voor de bruiden die een formele en perfecte look willen op hun D-day.

 • Kam je haar goed om mee te beginnen.
 • Begin bovenaan, trek gelijke delen haar aan beide kanten van het hoofd en verstrengel ze in het midden.
 • Herhaal de bovenstaande stap voor al het haar tot aan de oren, wat het voorste bovenste gedeelte is.
 • Bind het haar nu in een paardenstaart.
 • Bind vervolgens de losse uiteinden van het paardenstaarthaar om een ​​lus te vormen.
 • Rol de lus naar buiten totdat je de bovenkant van het hoofd bereikt waar de paardenstaart is vastgemaakt.
 • Zet dit haar vast dat over het gebied van de paardenstaart was gerold en de vorm van een halve knot had.
 • Trek het haar langzaam en voorzichtig uit elkaar zodat het door de hele knot uniform is.
 • Accessorize met haarbanden naar keuze.

Dit kapsel past bij ovale en ronde gezichten. Het hebben van steil of golvend haar maakt het gemakkelijker om deze stijl te doen. Ga voor dit kapsel als je een elegante en lange jurk draagt. Of je nu 30 of 50 bent, kies dit voor je speciale dag als je een stijl wilt die de hele dag blijft zitten.

6. Backstage-vlecht:

Backstage Vlecht

Dit kapsel lijkt erg op de backstage paardenstaart. Het enige verschil is dat we hier een vlecht maken. Maar in tegenstelling tot het paardenstaartkapsel, past dit gevlochten hoofdbandkapsel bij iedereen, van peuters tot jonge vrouwen. Het kan een zorgeloze look creëren en is daarom geschikt voor een trainingskapsel.

 • Begin met het kammen van je haar en trek het hoog, bijna in het midden van je hoofd.
 • Gebruik een band en knoop een hoge paardenstaart.
 • Vlecht het haar van de paardenstaart tot je ongeveer 5 cm van de haarpunten verwijderd bent.

Deze stijl is geschikt voor alle haartypes en haarlengtes. Het is geschikt voor vrouwen in de leeftijd tot 40 jaar. Je kunt een tulband-hoofdband toevoegen voor een gym- of yoga-ready look. Draag voor een casual dagje uit een lange veelkleurige jurk en gebruik een hippie-hoofdband of gewoon een paar kleurrijke haarbanden. Weer of geen weer, dit is een altijd groen kapsel.

Tips om de perfecte look te krijgen:

 1. Bepaal het soort look dat je wilt voordat je de outfit, het kapsel en de accessoires kiest. Bijvoorbeeld funky look, boho look, elegante look, retro look. Als je eenmaal op de look bent ingegaan, kies je de outfit, accessoires en het kapsel dienovereenkomstig.
 2. Ga niet overboord met make-up als je een dramatisch kapsel doet. Houd de make-up neutraal om je outfit en accessoires te laten opvallen.
 3. Matching van top tot teen is een no-no. Kies aanvullende accessoires in plaats van bijpassende.

Je bent nu helemaal klaar om te rocken in unieke kapsels. Of het nu gaat om een ​​bobkapsel of een bruidskapsel, jij weet hoe je het glamourquotiënt hoog kunt houden. Probeer ze uit de volgende keer dat u een speciale gelegenheid heeft en deel de complimenten die u ontvangt met ons. We horen ze graag.

Veel Gestelde Vragen:

1. Hoe kies je het juiste kapsel??

Houd bij het kiezen van een kapsel rekening met je haarlengte, haartextuur en gezichtsvorm. De gelegenheid is de volgende factor bij het kiezen van een passend kapsel. Het is altijd veilig om het kapsel een paar keer thuis uit te proberen voordat je ervoor kiest om het voor een belangrijke dag te doen.

2. Blijft het kapsel de hele dag zitten??

Als je spelden gebruikt om het haar goed vast te zetten, blijft het zitten totdat je ze eruit trekt. Ook is het gebruik van haarsprays en crèmes een geweldige optie om je haar op zijn plaats te houden, vooral als je een lange dag voor de boeg hebt of een buitenfeest moet bijwonen.

3. Passen haarbanden en hoofdbanden bij mij??

Ja natuurlijk! Er zijn haarbanden en hoofdbanden op de markt verkrijgbaar voor elke leeftijd en elke look. Kies de band die bij je gezicht past en die bij je outfit past. Onthoud dat stijl alles te maken heeft met hoe zelfverzekerd je jezelf draagt. Dus houd je zelfvertrouwen hoog en versla de look.

Kapsels met HOOFDbanden