Трудно е да се намери настилка, която да се сравни с комфорта и уюта на килима. Има и други причини, поради които собствениците на жилища все по -често избират килими в наши дни. От една страна, той абсорбира шума от телевизори и стерео системи, но също така и от разярени деца и кучета. От друга страна, тази специална подова настилка предлага мека, удобна повърхност, която осигурява уникално изживяване при ходене. Противно на общоприетото схващане, килимът дори показа, че може да облекчи алергиите и астмата. И тъй като сега се предлага в безброй цветове, шарки и материали, килимите могат перфектно да допълнят обзавеждането на почти всяка стая. Ако искате да поставите собствен килим, значи сте попаднали на правилното място. Показваме ви как работи!

Килимът не само допълва дизайна, но и придава на помещението повече характер

Ето как можете да поставите свой собствен килим модерен апартамент със сини килими

Така че можете да поставите свой собствен килим, съблекалня в синьо, модерен шик

Тъмно оцветеният килим добавя изтънченост, която иначе е трудно постижима

Така че можете да поставите свой собствен килим тъмен килим изтънченост залез

Извършете измервания в помещението

Първо, определете точния размер на помещението, в което планирате да поставите килима. За предпочитане в квадратни метри. За да направите това, просто умножете ширината на стаята по нейната дължина. За да сте сигурни, че имате достатъчно материал Купете от надежден килим на едро, най -добре е да добавите 10 до 20 процента към изчислението си. По -добре да имате нещо останало, отколкото твърде малко. Някои естествени материали могат дори да се свият по време на аклиматизацията!

Подгответе работната зона

Използвайте прахосмукачка, за да почистите добре пода. Намокрете моп много леко и избършете пода, за да премахнете напълно останалия прах. Оставете пода да изсъхне добре за няколко часа, преди да продължите. Подът трябва да е напълно сух и чист, преди да продължите, тъй като влагата и прахът могат бързо да причинят натрупване на мухъл под килима.

Аклиматизирайте килима

Сега развийте напълно килима и го оставете да диша и да се отпусне за около 24 до 48 часа. През това време тя ще се свие или ще се разшири леко, в зависимост от материала. Това е особено важно за килимите от естествени влакна. Сега натиснете килима в ъгъла между пода и стената, без да го мачкате и грубо отрежете излишното с остър нож. Оставете около 10 см отпадъци. Прекъснахте това в самия край.

Постелете килима

Започнете от едната страна на стаята и дръпнете другата половина на килима. Използвайте назъбена мистрия, за да нанесете равномерно слой лепило за килими върху пода. Поставете килима върху лепилото и го изгладете, докато няма бръчки или въздушни мехурчета. Освен това натиснете килима в лепилото с право парче дърво, като с валяк.

Повторете от другата страна и оставете лепилото да изсъхне напълно за поне 24 часа. Отрежете останалите странични ръбове и тествайте килима, за да се уверите, че е здраво залепен, като леко дърпате ъглите. Завършете работата си, като най -накрая покриете килима със съответстващи первази. След това най -накрая събуйте обувките си и се насладете на луксозното усещане да ходите по току -що поставения килим!

Светлите подове като бели или бежови килими правят стаята ви да изглежда по -голяма и по -светла

Така че можете да поставите свой собствен килим в светла стая в бежово и модерно бяло

Ето как можете да поставите свой собствен килим в черно -бял шах

Много съвременни фирми избират килими заради луксозния им вид

Така че можете да поставите свой собствен ресторант за килими с модерни килими