Уморени ли сте от косопад? Сега това не е причина за притеснение! Ето едно умно решение за това! ние ви предлагаме уникален начин за предотвратяване на косопада по такъв начин, който използва терапия със стволови клетки за косопад.

Терапия със стволови клетки при косопад

Какви са причините за косопад:

Преди да се задълбочите, за да знаете за лечебните и домашните средства за косопад, важно е да знаете основните причини за косопада. Загубата на коса може да бъде причинена поради недостиг на необходимите протеини и минерали, пърхот, неправилно омазняване и др. Неправилното хранене, стресът и бързият начин на живот са това, което води до загуба на коса и слаба коса. Това може да се погрижи, ако човек вземе под внимание какво яде и колко важно е да се грижи за косата си.

Освен тези може да има и други причини. Дори екологични причини като прах могат да насърчат проблемите с косопада. И все пак има доста медицински лечения (хирургични и нехирургични), с които човек може да се бори с проблемите с косопада.

лечение със възстановяване на растежа на стволови клетки

Лечение на косопад:

Има два метода за лечение на проблема с падането на косата. Това са трансплантация на коса и терапия със стволови клетки.

Трансплантация на коса за падане на косата:

Медицината може само да намали процента на косопад и не го отменя напълно. Хирургичните методи преместват косата от едно място на друго. Но за да се гарантира успехът на такива операции по трансплантация на коса, трябва да има здравословен растеж на фоликулите от донорската коса. Недостатъчността на донорската коса често води до неуспехи на такива скъпи методи.

Терапия със стволови клетки (лечение) при косопад:

Една изключително жизнеспособна и бързо популярна алтернатива е терапията със стволови клетки за косопад. Въпреки че обикновено се свързва със сложни биологични проблеми, това е универсално приложимо лечение и също така може да предотврати плешивостта. Дори специалистите по коса препоръчват терапия със стволови клетки за лечение на възстановяване на косата. Лекарите казват, че терапията със стволови клетки е по -добра от методите за трансплантация на коса. Това е рентабилен и също така най -предпочитаният начин от професионалистите.

Какво представляват стволовите клетки:

Терапия със стволови клетки при косопад 3

Стволовите клетки са по същество малки предшественици. Тези клетки се делят и преобразуват в различни типове клетки, поради което те са медицински наречени мезенхимни стволови клетки. Те действат като система за възстановяване, която попълва клетките, след като приключат своя жизнен цикъл. Този процес се нарича трансдиференциация на стволови клетки или пластичност. Тези стволови клетки обикновено са от два вида:

Ембрионални стволови клетки.

Не ембрионални или възрастни стволови клетки: това обхваща

 1. Костен мозък: извлича се чрез пробиване в костта.
 2. Кръв: извлича се чрез процес на фереза.
 3. Мастна тъкан: извлича се чрез липосукция.

Клетките, получени от собственото тяло, включват най -малките рискове. Мастната тъкан или мастните клетки са най -богатите източници на мезенхимни стволови клетки или MSCs.

Терапия със стволови клетки за плешивост на косата:

Косата също се състои от стволови клетки, които изискват стимули за растеж на косата. Но след като тези клетки остареят или се повредят, те не са в състояние да генерират отново коса.

Папилата на космения фоликул се състои от съединителна тъкан и капилярна бримка. Също така космените фоликули се развиват главно от дермата, т.е. те са мезодермални. MSCs са не само мезодермални по произход, но също така играят роля в възстановяването и регенерацията на фоликулната папила.

терапия със стволови клетки за косопад

Процесът на оплешивяване включва събиране на стволови клетки от скалпа на човек в зоните на плешивост. След това клетките от чаша на дермалната обвивка се изолират от фоликулната основа. С течение на времето те се възпроизвеждат и след това се инжектират в плешивите петна. Така плешивите петна, засегнати от хормони, се възраждат със здрава коса с течение на времето.

За косопад мастните клетки се вземат от кръста и се третират за активиране на стволовите клетки. След това те се инжектират по подобен начин. След като регенерацията започне, клетките се измиват от всички разтвори за лечението, което води до растеж на косата в рамките на седмици. Инжектираните стволови клетки започват да изпращат молекулни сигнали към фоликулите и по този начин започват растежа на нови косми.

Освен клетките на собственото тяло, има някои открития, които доказват, че стволовите клетки на растенията също могат да помогнат за постигането на подобни резултати.

Как действа терапията със стволови клетки при косопад върху скалпа:

Терапията със стволови клетки за насърчаване на растежа на косата и предотвратяване на загубата на коса следва определена процедура:

 • Първо лекарите вземат проба от кръвта ви.
 • След това богата на тромбоцити плазма се отделя от нея и се изважда.
 • След това се смесва с прах за заздравяване на рани, известен като „а-клетка“.
 • След като се смеси напълно с тромбоцитите, той се инжектира обратно в скалпа.
 • След това на пациента се прави добър масаж на главата, който действа като механизъм за стартиране на инжектираното нещо.
 • Тази процедура се нуждае от лекари специалисти и не може да се извърши без тях.

Терапия със стволови клетки за косопад Резултати:

Резултатите от тази процедура могат да варират от човек на човек. За някои може да покаже бързи резултати, а за някои може да отнеме време, за да покаже ефекти. Но това се разглежда като рентабилен и най -простият начин за предотвратяване на косопада и стимулиране на растежа на косата.

Как да знаете за терапията със стволови клетки:

Ако се притеснявате как да започнете терапия със стволови клетки, можете да потърсите трихолог във вашия район. Той ще ви помогне да започнете с среща и процедурата за тази терапия. Това лечение за регенерация на косата може да се направи с едно заседание и струва хиляди рупии в Индия.

Въпреки че има няколко групи хора, които всъщност се занимават с този вид лечение, все пак има голяма част от хората, които предпочитат да използват домашни средства за растеж на косата. Домашните средства са ефективни за растежа на косата, но хирургичното лечение спестява време и еднократни усилия. Следователно, това се разглежда като икономически ефективен метод за предотвратяване на косопада.

Няма странични ефекти:

Този метод на лечение със стволови клетки използва безопасни и естествени неща, тъй като използва стволови клетки от самото тяло на пациента. Следователно това няма странични ефекти върху пациента. Този процес също се разглежда като трайно решение на проблемите с косопада. Необходими са два до шест седяния в зависимост от тежестта и степента на косопад.

Ползи от терапията със стволови клетки:

терапия със стволови клетки за растеж на косата

Тази терапия със стволови клетки за лечение на косопад има няколко предимства, които включват следното:-

 • Безопасен и рентабилен метод.
 • Обещание за постоянен растеж на косата.
 • Използва собствените стволови клетки на пациента, така че има по -малък или никакъв шанс за някакви заболявания или заболявания при инжектирането на клетките.
 • Това е най-предпочитаният вариант в сравнение с други хирургични и нехирургични методи.
 • Отнема по -малко време за извършване на това лечение.
 • Борба с косопада и плешивостта за цял живот.
 • Подобрява качеството и текстурата на косата ни.
 • 100% безопасно с нулеви странични ефекти.

Най -добрите доставчици на терапия със стволови клетки в Индия:

Високо сложната процедура се нуждае от допълнителни грижи. За най -добро лечение се обърнете към най -добрите. Ето първите три клиники, обслужващи своите клиенти с оптимално удовлетворение.

 • Клиника на д -р Нигам, Мумбай
 • Център за стволови клетки Чайтаня, Пуне
 • StemRX Bioscience Solutions, Нави Мумбай

Проблемът с оплешивяването и падането на косата отнема увереността на човека и често превръща най -добрите екстроверти в интровертни самотници. Косата е част от цялостната ни личност и основната характеристика на нашето тяло. По -рано нямаше най -добрия начин да се обърне това. Днес, с напредването на научните изследвания, терапията със стволови клетки дава на милиони хора златен лъч надежда. Надявам се тази статия да ви помогне при избора на правилния начин за предотвратяване на косопада и стимулиране на косъма. Оставете ни и коментар!