творчески идеи за кухненски прозорци модерен дизайн дърво естествена светлина

Творчески идеи за кухненски прозорци

Обичате ли и красивата гледка от прозореца? Аз също, но дори и да виждате къщата в съседство на другата улица, хубаво е да имате големи прозорци. Това също е ясно предимство в кухнята.

Ето защо трябва да използвате всеки повод за ремоделиране или преобразуване, за да зададете позицията на прозореца на най-благоприятното място.

Съветите в тази статия могат да ви помогнат да увеличите площта на прозореца си.

Над мивката

творчески кухненски прозорец селски дизайн шкафове за мивка

Това е класическо решение, което става все по -рядко срещано в съвременните домове. Независимо дали става въпрос за готвене или миене, вие прекарвате много време до мивката, така че гледката на мрачна стена е просто потискаща. Красивата гледка би направила цялата работа много по -приятна.

Освен всичко друго, това също е икономично решение, тъй като в този случай задната стена не е необходима. В този случай просто трябва да помислите за подходяща защита на долния ръб на прозореца от влага.

Сменете горните шкафове

креативни идеи за кухненски прозорци модерен традиционен дизайн облегнат бар стол

Помислете за подмяна на всички горни шкафове с прозорци. Така че винаги можете да се насладите на красива гледка. Страхувате ли се, че няма да имате достатъчно място за съхранение? Помислете дали да не използвате красиви килери на вътрешната стена. Според мен това би било и правилното място за хладилник.

Премахнете бъркотията

съвети за кухненски прозорци модерен дизайн лъскав оранжев бар стол

И тук е даден пример за кухня без горни шкафове. Вместо тези бяха използвани много прозорци. Предметите се съхраняват в кухненския остров и в долните шкафове.

Използвайте и плаващи рафтове. Те може да са точно над прозорците. Въпреки това, за да изглежда всичко хубаво, артикулите трябва наистина да си заслужават.

Намерете оригинални решения за мястото за съхранение

креативни идеи за кухненски прозорци модерен дизайн черни метални столове

Бъди креативен! Можете да запазите пространството за съхранение в кухнята по -широко с големи прозорци.

Срещу кухненския остров

креативни идеи за кухненски прозорци модерен дизайн бар стол с кожена седалка

Подарете себе си и гостите си с красива гледка по време на хранене. Можете да постигнете това с решение като това, показано на фигурата.

Малки прозорци

Съвети за кухненски прозорци модерен дизайн боядисани повърхности ярки

Не можете да инсталирате големи прозорци поради строителни разпоредби или други обстоятелства? След това помислете за добавяне на малки прозорци точно под шкафовете.

Над задната стена на кухнята или горните шкафове

креативни идеи за кухненски прозорци модерен дизайн квадратна задна стена

Следващата снимка ни показва, че това решение също работи чудесно. Това също гарантира повече поверителност, ако живеете на приземния етаж и хората често минават покрай къщата ви.

Намерете креативни решения

съвети за кухненски прозорци модерен дизайн бяла лъскава повърхност на мивката

Те ви позволяват да имате както широки прозорци, така и защитена поверителност. Можете да мислите за различни завеси или други движещи се решения. Така че, в зависимост от случая, можете да имате повече светлина или повече уединение и романтика.

Наблегнете на интересни архитектурни елементи

творчески идеи за кухненски прозорци модерен дизайн висящи лампи стенни шкафове

През прозорците можете да привлечете вниманието към интересни архитектурни елементи. Възползвайте се от тази възможност!

Внесете повече живот в ъглите

съвети за кухненски прозорци модерен дизайн дърво естествена светлина

Често ъглите просто не могат да се използват. Така че можете да използвате прозорци там, за да ги направите по -ярки и по -функционални по отношение на осветлението.

Визуално отворете вашето пространство

красиви идеи за кухненски прозорци промишлен дизайн парапет метал

Много по -добре от огледалата, прозорците помагат визуално да увеличат стаята. Може да имате малко по -малко място за съхранение, но благоприятните ефекти от естествената светлина правят всичко това полезно.

Поздравете слънцето

Съвети за чекмеджета за кран за кухненски прозорци дърво

В зависимост от възможността прозорците трябва да са свързани със слънчевата светлина. Прозорците с източно изложение внасят много светлина сутрин и слънцето няма да грее директно в очите ви, докато приготвяте вечерята.

Южните прозорци са по -подходящи за по -студения климат, а северните за по -топлия климат

креативни идеи за подова настилка на кухненски прозорци дървена табуретка за маса

Искате ли да имате приятно усещане във всеки момент от престоя си в стаята? Ако е така, тогава си струва да инвестирате време и пари, за да се случи това.