Идеи за малка кухня мивка с ниски первази

Страхотни решения за ниски первази

Идвам от град, където повечето къщи са историческо наследство. Следователно външният дизайн обикновено не може да се променя. Една от отличителните черти са ниските первази на прозорците. Там са поставени оригинални свободно стоящи шкафове и печки.

Тогава беше супер практично, но сега е проблем. Как бихте могли да планирате правилно кухнята си, когато шкафовете са по -високи от первазите на прозорците?

Вероятно най -неподходящото нещо, което можете да направите, е да поставите шкафовете над прозорците, така че да нямате достъп до светлинните отвори. Така създавате нещо като бездънна яма, място, където се събират боклуци, които никога повече няма да видите. Освен това задачата става много сложна, когато искате да почистите прозорците.

Идеи за малка кухня – плаващи шкафове

Идеи за малка кухня Ниски первази на кухненските основи

Със сигурност ще искате да поставите мивката пред прозореца. Ако прагът трябва да бъде зададен ниско, тогава плаващата пейка може да бъде много полезна. Той не само изглежда страхотно, но и осигурява достъп до прозореца по -долу.

В тази съвременна кухня прозорецът също е премахнат. Това е приятен и практичен елемент на дизайн в същото време.

Въведете мебели в употреба

Идеи за малка кухня Идеи за кухненски острови с ниски первази

Това е още по -гъвкаво решение, т.е. това, което се вписва добре в традиционна кухня. Използвайте работна маса вместо шкафове. Ако складирането в ниски зони е важно, помислете за поставянето им на колела.

Тази историческа кухня в Челси (Върмонт) разполага с подходящи кутии пред прозорците. Това може да бъде прикрепено точно под прозореца. Формата им е по -хубава и интересна от високите 91 сантиметра шкафове.

дърво кухня малки идеи за кухня ниски первази на стените тапет модел

Създайте допълнителни седалки до прозореца

Идеи за малка кухня ниски первази на прозореца за сядане ъгъл пейка дизайн

Много кухни, дори тези от 60-те години на миналия век и по-късно, имат ниски прозорци зад мивката, които са подходящи за трапезария. По време на ремонта беше направен опит да се осигурят повече места на остров вместо маса. Ако се стремите и към това, тогава трябва да допълвате шкафовете с подходящи прозорци, които са прикрепени към стената. Те също така ще се поберат под нисък перваз на прозореца и ще осигурят повече място за съхранение и съхранение.

Барът за закуска би бил друг метод, чрез който човек може да обгради дълъг прозорец. Може да се използва и като повърхност за подготовка.

Идеи за малка кухня ниски первази за дома бар столове

Променете типичното оформление

стари сгради апартамент малка кухня идеи ниски первази

В кухнята плоска вградена кутия осигурява баланс между различните прозорци. Това, което някога е било проблем, може да се окаже красиво решение в други случаи.

С метода, представен по -долу, вие открихте напълно различен изход от ситуацията. Създаден е полуостров за шкафа с мивката и поставен вертикално на стената. Проблемът с високите шкафове и ниския перваз на прозореца не се среща тук. Седалките на прозореца пасват точно под перваза на прозореца. Той е балансиран вляво от шкафове със стандартна височина.

Идеи за малка кухня кът за сядане с ниски первази

Тази нова къща е построена във винтидж стил. Това би било друго възможно решение за исторически кухненски пространства. Ако поставите остров далеч от стената и използвате вътрешната стена като място за съхранение, подредбата може да заема централна позиция между прозорците. Самите первази на прозореца се използват за съхранение на чинии.

трапезария малки кухненски идеи ниски первази на прозорци селски

Имате ли ниски первази у дома? Ако едно от тези решения е подходящо за вас?