Индукционна печка за по -голяма гъвкавост в кухнята: въпроси и отговори

Бихте ли искали да работите особено бързо и много гъвкаво в кухнята? Точно затова е изобретена индукционната печка. Другите му основни предимства включват безопасност при готвене, икономичност и чистота на работния процес.

Предимства на индукционните печки

индукционна печка wok недостатъци предимства модерна кухня

Недостатъкът е първата инвестиция: тя включва не само индукционната печка, но и необходимите ястия. Малко, ако изобщо няма нищо, от предишните ястия може да се използва. Също така трябва да се научите как правилно да използвате индукционната печка. По този начин не се поврежда и може да се използва успешно дълго време.

Какво е толкова специалното в индукционната печка?

индукционна печка недостатъци предимства готвене плот

Трябва да сте добре информирани, особено поради високите разходи.

Ето някои от най -често задаваните и най -важните въпроси и отговорите на експертите на тях:

  1. Какво е толкова специалното в индукционната печка?

Индукционната готварска печка генерира топлина само там, където наистина е необходима, и само когато е включена и върху нея има подходящ съд за готвене. За разлика от обикновените котлони, няма време за изчакване за загряване и охлаждане. Можете да оставите храната на място малко по -дълго, след като е готова. Котлонът вече не е топъл, веднага след като бъде изключен.

Модерна кухня

индукционна печка недостатъци предимства модерна кухня

Можете да разпределите съдовете навсякъде по повърхността на индукционната печка. Зоната отдолу се нагрява автоматично, защото само има взаимодействие между магнитните полета.

Как работи? Това е по -лесно, отколкото си мислите и може да се обясни добре с начина на работа на индукционната печка.

  1. Как работи индукционната печка?

Индукционната печка има индукционни бобини, изработени от медни проводници. Веднага щом електричеството премине през него, се генерира магнитно поле. След това се прекарва през стъклокерамичната повърхност. Когато върху него се поставят подходящите съдове за готвене, се генерира второ магнитно поле и поради взаимодействието на това и първото споменато се генерира топлина.

Индукционна печка – технология и функция

Индукционна печка недостатъци предимства модерен плот

Съдовете за готвене трябва да бъдат изработени от феромагнитен материал, като желязо или неръждаема стомана. Подът трябва да е идеално прав и дебел, за да работи всичко добре. През повечето време традиционните съдове за хранене не притежават всички тези свойства. Следователно трябва да получите специално приготвени съдове за готвене.

Подходящи съдове за готвене за индукционна печка

индукционна печка недостатъци предимства съвременните кухненски уреди

  1. Как да пестим енергия с индукционна готварска печка?

Тъй като повърхността на индукционната печка се загрява само когато върху нея има съд за готвене, логично спестявате много енергия. Дори по време на самата работа тя е два пъти по -икономична от преди.

Така пестите енергия

индукционна печка недостатъци предимства модерен кухненски остров

  1. Защо готвенето е по -чисто с него??

Никога нищо не изгаря на котлона, който винаги е хладен, а почистването е без усилие. Повърхността на керамичното стъкло също може да бъде повредена само с големи трудности.

Почистването е толкова лесно и просто

индукционна печка чиста недостатъци предимства

звуци

Под повърхността има вентилатор за охлаждане на електронните елементи. Той се включва и изключва автоматично при определени температури. Шумовете, които чувате, се дължат на това и не бива да се притеснявате за това.

Ще забележите, че щом включите котлона на по-ниска степен, шумът също намалява

недостатъци и предимства на теста за индукционна печка

  1. Какво можете да направите нередно, докато работите с индукционна готварска печка?

Всички рецепти отнемат по -малко време за завършване на готвенето на ястията на индукционния котлон и трябва да имате предвид това, за да постигнете желаните резултати. Следователно подготовката преди започване на процеса на готвене е от съществено значение.

Можете да повредите скъпото оборудване и съдове, ако оставите празни съдове за готвене върху тях за по -дълго

комплект индукционна печка недостатъци предимства модерна кухня

Можете да повредите скъпото оборудване и съдове, ако оставите празни съдове за готвене върху тях за по -дълго.

Може също да бъде подвеждащо, че котлонът не се нагрява. Много хора прехвърлят това свойство на съдове за готвене. Става обаче доста горещо и не бива да го докосвате с голи ръце.

Какво можете да направите погрешно, докато работите с индукционна печка?

Предимства на индукционната готварска печка Модерен кухненски плот

Здравни аспекти

Според някои експерти електромагнитното поле може да бъде вредно за здравето. Това обаче се произвежда от всички устройства, включително традиционните. Има определени стандарти, които трябва да се спазват.

Сега имате достатъчно информация! Ако индукционната готварска печка си заслужава за вашето домакинство, надяваме се, че скоро ще си вземете такова модерно готварско устройство и ще се забавлявате много с готвенето с нея.

Електромагнитното поле може да бъде вредно за здравето

индукционна печка недостатъци предимства индукционен котлон

Модерна индустриална кухня

индукционна печка недостатъци предимства торта остров