Кухненският робот очевидно е добра инвестиция за всеки, който обича да готви често, но трябва да бъде подбран много внимателно, така че устройството да отговаря на вашите собствени нужди и високата цена наистина си заслужава. Със следните съвети бихме искали да ви помогнем да определите приоритетите си по възможно най -добрия начин. Те варират от капацитета на работа до дизайна, който съответства на вашето собствено кухненско обзавеждане. С помощта на няколко въпроса от ключово значение бихме искали да ви помогнем да се ориентирате в огромния избор и да изберете най -добрия кухненски уред за вас.

красиви жълти кухненски машини

Какво бихте могли да приготвите с кухненски машини??

Терминът кухненска машина сега е много изчерпателен, тъй като такова устройство може да комбинира голямо разнообразие от функции. Колкото по -модерен и скъп е моделът, толкова повече възможности ви дава – поне така е в повечето случаи. Но логичният въпрос тук е до каква степен наистина се нуждаете от всички тези обширни функции.

С кухненски робот можете да приготвите големи количества тесто, картофено пюре и други видове картофи или сладкиши. С него лесно може да се направи голямо разнообразие от десерти. И накрая, можете дори да сгънете сметана или да направите различни смеси със сметана. Най -доброто нещо, което трябва да направите, е да направите списък с всички функции, които искате и след това изберете правилните кухненски машини.

благороден цвят за кухненските машини

Кухненски машини с правилния размер и капацитет

Колко голямо е всъщност вашето семейство? Разбира се, цените на кухненските машини са до голяма степен свързани с техния капацитет и размер. Наложително е да разгледате по -отблизо съответните параметри и да откриете обхвата, в който силата, измерена в конски сили, и размерът – в литри. След това разберете този капацитет, който би бил подходящ за ежедневието на вашето домакинство. Силата на двигателя също е от голямо значение. С 500 вата и 6 литра се справяте с голям капацитет.

ярко розови кухненски роботове

Кухненски машини с различни системи

Начинът на работа на кухненските уреди от механична гледна точка не винаги е един и същ. По-новите модели работят с така наречената система за разбъркване, която работи на планетарния принцип. По време на работа моторът се накланя настрани и храната се обработва с помощта на миксер. Това прави въртене около собствената си ос едновременно и образува няколко наклонени кръга. В този контекст е важно да се подчертае, че движенията в минута са от особено значение. Особено мощните кухненски машини могат да достигнат до 200.

кухненски машини всички в сребро

Кухненски машини и други кухненски уреди

Идеята на кухненските машини е да спести място и да замени много други автоматични кухненски уреди. Трябва да мислите практически възможно и да имате предвид какви кухненски уреди вече имате у дома. Ако те вече изпълняват най -важните функции във вашата кухня и са в добро състояние, тогава може да не си струва да купувате силен и голям кухненски уред. Трябва да изберете устройство с функции, които допълват капацитета, който вече е наличен във вашето домакинство.

кухненски машини много модерен син цвят

Колко време трябва да си позволите да купите?

Бихме отговорили на този въпрос от две гледни точки. От една страна, става въпрос за това колко време ще отнеме да изберете правилния кухненски уред. Препоръчваме ви поне да наблюдавате и обмисляте промените в цените на различните модели. Редовно има различни оферти и големи отстъпки. Под „отделяне на време“ имаме предвид също така, че получавате подходящия момент за вашето домакинство. Както вече посочихме, кухненските машини могат да заменят голямо разнообразие от други устройства. Може би си струва да изчакате малко, докато повечето от тях са остарели и след това внезапно заменени с нов кухненски робот. Кой знае, може би ще можете да си позволите малко повече качество по отношение на функционалност и много елегантен дизайн.

кухненски машини страхотна червена машина

Какво ще кажете за сигурността, грижите и лекотата на използване?

Цените на кухненските машини също се определят от това дали са удобни за използване и поддържане. По -новите модели стават все по -ергономични, както по отношение на общия външен вид, така и по отношение на дизайна на файловете, като например дръжките. Има и модели, които могат да се мият в съдомиялна машина, но други не. Друг важен фактор е предпазителят срещу пръски. Ако можете да намерите удобен модел, ще работите с него по -уверено.

кухненски машини страхотно сребро