Въпреки съдомиялната машина, кухненската мивка не е загубила важната си роля в съвременната кухня. В наши дни тя дори се превърна в многофункционална и много привлекателна, защото имате възможност да проектирате мивката си според вашите специфични нужди. Дори и за истинските изроди в интериора, не само дизайнът е важен при избора на кухненско оборудване. Ето защо добрата кухненска мивка трябва не само да изглежда шикозно и да има дизайн, който да съответства на останалото кухненско оборудване, но преди всичко да бъде оптимално функционален и възможно най -здрав.

Трябва да си зададете няколко важни въпроса, преди да го купите, като например: Имате ли нужда от единична или двойна мивка и трябва ли да има дренаж? Къде са водопроводните връзки в кухнята? Как се монтира кухненската мивка и колко голяма трябва да бъде тя и основният шкаф. Ергономичността и комфортът са просто всичко и край на всичко при избора на подходяща кухненска мивка. Перфектното разположение в кухнята обикновено е между зоната за готвене и хладилника. Дори ъглови мивки много често са най -доброто решение, в зависимост от обстоятелствата и ориентацията на кухненския модул.

Коя кухненска мивка е най -добрата?

малка кухненска мивка гранит правоъгълна форма

Най -добрите материали за кухненската мивка

След проектирането, размера и разположението също трябва да сте много прецизни с материалите. Трите най -популярни и често срещани материали за модерната кухненска мивка са неръждаема стомана, гранит и керамика. В зависимост от свойствата и външния вид, те се различават много един от друг.

И трите обаче са абсолютно препоръчителни при закупуване на вашето кухненско оборудване.

Неръждаемата стомана е истинска класика. Кухненска мивка, изработена от неръждаема стомана, независимо от матиран или гланц, винаги изглежда вечно елегантна. Той е напълно без ръжда и удароустойчив и може да се почиства бързо и лесно. Разходите за инсталиране и закупуване са лесни и достъпни тук. Неръждаемата стомана също е устойчива на топлина и киселина. Ако обаче материалът е малко по -тънък, кухненската мивка е склонна към надраскване. Така че, ако ще използвате неръждаема стомана, би било най-добре да изберете по-дебел материал, така че мивката ви да е по-издръжлива и здрава.

Кухненска мивка от неръждаема стомана, комбинирана с елегантен миксер

кухненска мивка решетка от неръждаема стомана

Гранитът наскоро беше един от най-продаваните сред кухненските мивки. И по много добри причини. Материалът е просто нечувствителен към драскотини, почиства се изключително лесно, устойчив е на топлина и се предлага в много цветове. Разбира се, качеството също има своята цена. Висококачествените кухненски мивки започват от 200 евро, но определено си заслужават.

Кухненските мивки от черен гранит са на мода

голяма кухненска мивка гранит

А какво да кажем за керамиката? Също така не е лош избор, защото такива кухненски мивки са изключително лесни за грижи. Материалът е устойчив на киселини и топлина, много устойчив на надраскване и изключително лесен за грижа. Единственият недостатък – връзката с работния плот не е толкова лесна, защото такава мивка е доста тежка.

Керамичните кухненски мивки се предлагат в матиран или гланц

керамична кухненска мивка

Оборудването на кухненската мивка

Модерната кухненска мивка не е проста комбинация от мивка и дренаж, а истински универсален. В допълнение към подходящия сифон, изработен от неръждаема стомана или пластмаса и комплекта за отпадъци с клапани в кошницата, можете да изберете и цедка, остатъчен басейн, многофункционална купа, интегрирана дъска за рязане, мобилни източващи части за тенджери и съдове като както и дистанционно управление за отпадъци. Последният обикновено е бутон, разположен до крана в горната част на кухненската мивка, който позволява отварянето и затварянето на канализацията. Така че изобщо няма нужда да докосвате водата за изплакване.

Правилното оборудване в кухненската мивка има голямо значение

кран за кухненска мивка от неръждаема стомана

Кой миксер е най -подходящ за кухненска мивка??

И да, въпросът за правилния монтаж. Изборът често зависи от това дали имате нужда от фитинги за високо или ниско налягане. Това от своя страна зависи от водоснабдяването. В повечето случаи е необходим фитинг с високо налягане, какъвто е случаят с централно водоснабдяване. Можете също така да избирате между смесители за кухненски смесители и смесители с един лост. При втория вариант имате предимството, че можете да спестите до 30% питейна вода. Изваждащата се душ глава е още по-икономична, а също така изключително практична и оптимално ергономична. Винаги се изискват грижи за материалите. Висококачествената неръждаема стомана от утвърдени производители винаги е начело на списъка.

Иновативна ергономия и перфектен дизайн

модерен кран за кухненска мивка

Планирайте достатъчно време предварително, за да оборудвате кухнята си и оставете опитни експерти да ви съветват подробно. Разчитайте на качеството и издръжливостта на материалите, не само при закупуването на вашата кухненска мивка, но и при всеки един детайл. Създайте вашето много специално кухненско усещане и се насладете на готвенето и престояването заедно в собствената си кухня!

Гранитната мивка – истинска привличаща вниманието

гранитна кухненска мивка кухненски остров

Особено ефектно в изисканото червено вино

кухненска мивка гранит вино червено

или лека и гладка на крем

кухненска мивка гранит blanco favos

Строг и достоен в черно

кухненска мивка гранит правоъгълна

кухненска мивка гранито черно

Селски и пуристичен, изработен от бяла керамика

керамична кухненска мивка квадрат

Двоен басейн за специални изисквания

гранитна кухненска мивка селска двойна мивка

Разбира се, можете да го използвате и без дренаж

кухненска мивка гранит малка

И защо не просто кръгъл?

кухненска мивка гранит овална

Неръждаемата стомана очевидно остава класика

кухненска мивка от неръждаема стомана правоъгълна  модерна кухненска мивка от неръждаема стомана