Кухненски плот и висящи лампи за прозорци на задната стена

Какво избирате първо – кухнята или задната стена?

Как координирате цветовете? Добре ли е да смесвате различни модели??

Има толкова много собственици, които прекарват месеци в сравняване на различните модели в комбинация. Обичате всеки един от тях, но не и комбинацията от тях.

Ето 10 примера за великолепни и успешни комбинации от плотове. Заедно с тях ще намерите и ценни съвети как да съкратите малко процеса на подбор за собствената си кухня.

Подход 1: Първо намерете работната повърхност

Кухненски плот и кухненска задна стена

Ако чувствате, че ще се загубите във всички различни кухненски плотове и опции на задния панел, тогава се съсредоточете върху една. Какво може да е това? Бих предложил кухненския плот. Кухненските работни повърхности ще ви струват много пари и време. Затова трябва да изберете решение, което ще ви накара да се чувствате щастливи в дългосрочен план. Освен това има само няколко опции за материали и цвят, докато при задните панели имате много голям, често объркващ избор. Първо се монтира и кухненския плот. Така че още една, чисто практическа причина да поставите това първо.

Искате ли да направите страхотен избор с вашата кухненска работна повърхност, както и със задната си стена?

Кухненски плот и кухненска задна стена бял кухненски шкаф оранжев

След като сте решили кой материал ще използвате за кухненския плот, опциите за задната стена също не са толкова много. Гарантирано ще направи всичко по -лесно, повярвайте ми!

Е, не е задължително да включвате моделите или цвета на кухненския плот в задната стена. Това не е необходимо, особено ако постигнете необичаен, игрив ефект. В примера тук, вие сте решили за лека и неутрална версия на задната стена, така че кухненската повърхност влиза в своята собствена.

 След това трябва да донесете със себе си в магазина пример за кухненската работна повърхност, която сте избрали. Следователно много бързо ще ограничите възможностите за избор.

Подход 2: Първо намерете задната стена

Кухненският плот и задната стена са облицовани с блясък

Ако сте намерили задна стена, в която на практика сте влюбени, тогава определено трябва да купите тази. В този случай възможностите за кухненския плот ще бъдат доста ограничени. Ако отидете на смел стил като този на снимката тук, тогава кухненският плот може да бъде малко по -фин.

Бих препоръчал едно от двете, а не и двете, да бъде фокус едновременно

Мозаечни плочки за кухненски плот и кухненска задна стена

Тук можете да видите много цвят и движение. Според мен конкуренцията за еднакво вълнуващ кухненски плот би нанесла повече вреда, отколкото помощ.

Разбира се, това не изключва комбинацията от цветове и шарки за кухненския плот и задната стена. По този начин ще постигнете приятна сплотяваща сила.

На снимката: гранитна кухня Binaco Romano – боядисани стъклени мозайки на задната стена

Кухненски плот и кухненски чекмеджета от задната стена

Подход 3: Използвайте един и същ материал върху кухненската повърхност и върху задната стена

Кухненски плот и кухненска мивка от задната стена

Много ли сте доволни от избора си на кухненска работна повърхност и искате да улесните нещата? След това използвайте същия материал на задната стена. Това решение е много интелигентно, особено когато търсите цели области от избраната работна повърхност и имате много остатъчен материал.

На снимката: каменна кухненска повърхност Pietra del Cardoso и задна стена

Кухненски плот и кухненски прозорец от задната стена са традиционно обзаведени

Можете също да използвате същия или подобен материал, но да създадете страхотен вид на игриви светлинни ефекти, като използвате различни плочки. По този начин пазаруването може да се извърши и на ниска цена.

На снимката: мрамор от карама с по -устойчив вариант.

Все още можете да създадете къса задна стена

Кухненски плот и кухненски задни стени дървени плочи висящи лампи

Това решение е рентабилно и създава завършен вид.

Подход 4: Наемете експерт

Кухненският плот и задната стена са изработени от лъскави сиви плочки

На някои собственици е много трудно да си представят готовия кухненски проект предварително. Това прави цялата работа доста трудна. Трябва да вземете толкова много важни решения за толкова кратко време. Ако кратките срокове блокират творчеството ви, тогава трябва да отделите време, но все пак да определите периоди за различните дейности. Сега наистина можете да използвате помощта на добър приятел, чийто вкус много ви харесва, или да получите съвет от специалист.