Новият сезон за барбекю отдавна започна. Това вече е сигурно. Можете да го видите, да го помиришете – навсякъде в градините и парковете. Особено когато времето е хубаво, градинско парти или социално събиране на покривната тераса просто не е възможно без добрата стара скара. Но скара не винаги е на скара. Защото тук видът скара и самата храна играят важна роля. Някои го харесват традиционно с месна и картофена салата, други го предпочитат по -вегетариански, а трети преминават към вегански грил рецепти. Що се отнася до храната на скара, възможностите са наистина безкрайни. Различни с скара. Наистина трябва да направите предварително проучване и да вземете решение за най -добрия вариант, защото барбекюто не само трябва да бъде вкусно и забавно, но и здравословно. Точно тези три аспекта са съчетани в истински универсален, когато става въпрос за печене на скара – грилът plancha!

градинско парти лятна декорация идеи цветни платове гирлянди барбекю

Как испанците пекат на скара?

Печенето на скара в испански стил е модерно в тази страна от известно време. Също така не е чудно, като се имат предвид многото предимства, които една скара на планша има пред традиционните скари на дървени въглища. Те започват с принципа на приготвяне на храната за печене на скара. Всъщност само за 3 минути грил плочата на планча грил се загрява до около 300-350 градуса по Целзий.

При такива температури месото, рибата и зеленчуците стават хрупкави отвън и приятни и сочни отвътре. Скарата plancha е също толкова лесна за използване, колкото и конвенционалната котлон. Човек също може да понижи температурата по желание и дори да приготви ястия, на които може да се насладите с скара тепаняки.

Друго предимство на този вид скара, от гледна точка на нашето здраве, е фактът, че храната, която трябва да се пече на скара, не влиза в пряк контакт с вредни димни газове. Както всички сме изпитвали достатъчно често, при печене с дървени въглища или по принцип при повечето барбекюта на скара се образува неприятен черен дим. Това се случва, по -точно, когато има контакт между мазнини и огън и за съжаление дори е канцерогенен и изключително досаден за астматици и страдащи от алергии.

пилешка скара здравословна планча скара лятно градинско парти

Не става по -сочно!

Особеното при грила планча е и възможността да готвите храната в собствен бульон, в маринати, сосове или дори в алкохол, подобно на това как бихте го направили в тиган у дома. Тъй като Planchero – контейнерът за скара – осигурява достатъчно място за желаните течности. В допълнение, такава скара има така наречения мастен канал, където излишната мазнина се събира по време на готвене. По този начин можете да изпечете а ла планча дори по -здравословно от обикновено.

В миг на око всичко отново ще бъде безупречно …

Едва ли някоя друга скара е толкова лесна за почистване. Всичко, което трябва да направите, след като изстине, е да го преминете с дървена или пластмасова стъргалка и да отстраните големите парчета храна. Тогава всичко, от което се нуждаете, е малко вода и мека кърпа. Избършете с влажна кърпа … готово! Печенето на скара не само спестява ценно време и нерви, но и се оказва много щадящо околната среда и най -вече по -забавно.

Ще намерите още интересни факти, както и важни съвети, които биха могли да ви помогнат да изберете правилната скара на планча тук!

комбинирана скара здравословна планина грил зеленчуци морски дарове

Външна кухня à la plancha

И не на последно място, има любимото ни предимство на грила plancha – разширената среща! Всеки, който някога е бил майстор на скара на парти за барбекю, знае много добре, че това може да бъде самотна, опушена афера. Скарата обикновено е малко по -далеч от другите и никой не обича да е в непосредствена близост, докато пече, защото не искате да миришете на дим след това. Съвсем различно с грил планча! Тук можете да поставите грил плочата практически навсякъде и да присъствате по време на цялото барбекю парти и да говорите с останалите. Просто прекрасно!

Така че никой не е пренебрегнат и всички се забавляват заедно, защото заедно се знае, че сте по -малко сами …

скара месо планча скара здравословен план лятно парти

градински комини планча грил дърво здравословно градинско парти на скара

Скариди на скара скариди морски дарове здравословно скара

газова скара планча скара сьомга червен пипер грил здравословно

здравословна скара планча грил плодове пъпеш ананас

скара в градината планча скара самостоятелна къща лятна тераса

планча скара месо риба зеленчуци яйца

планча грил газ здравословни зеленчуци на скара скариди вегетариански

компактна планинска скара inox външна кухня

планина скара морски дарове зеленчуци грил здравословно

планина скара tefal риба зеленчуци здравословна скара

лятно барбекю здравословна планина скара