отворена кухня кожен стол кухненски плот стена килим пастел

  Отворена кухня – със стена – чертежи за отворени кухни

Открийте предимствата на отворената кухня пред останалите стаи на вашия апартамент или къща! Разгледайте нашата галерия със снимки, тук определено ще намерите интересни съвети, които могат да ви помогнат при обновяването или редизайна на вашата кухня!

Единична стена от кухненски приспособления и шкафове от пода до тавана-това е идеално за отворен план на пода. На дълъг остров в средата на кухнята се намира мивката и предлага допълнително място за съхранение. Това дава възможност на приятелите и семейството ви да останат близо, докато все още работите в кухнята. Голяма арка свързва отворената кухня с трапезарията. Няма стени, разделящи двете стаи една от друга. Естествената светлина от трапезарията прониква свободно в кухнята и я прави да изглежда още по -отворена и по -ярка.

   Кухни с 2 острова – етажни планове за отворени кухни

отворени кухни два кухненски острова бели стоящи столове висящи лампи дървени настилки

Тази кухня има всичко – два хладилника, две мивки и два острова. Всички тези функции могат да се свиват заедно, оставяйки ни с лошо планирана стая. Но тук не е така. Тази кухня има приятелска, отворена атмосфера. Бели шкафове и весели цветове по стените, вие също с радост се съгласявате! Сводестият таван придава обем, а естествената светлина добавя още повече към вашето добро настроение!

Кухненски греди

отворена кухня, плот от светло дърво, кухненски блок

Отвореният дизайн на кухнята не означава непременно, че стаите не трябва да са отделни. Таванните греди дискретно отделят трапезарията / хола от кухнята в този отворен план на етажа. Същият дървен декор също свързва стаите заедно.

Допълнителни трапезарии в класически стил

отворена кухня бяло трапезария пространство класически дизайн цветя жълто

Когато кухнята и трапезарията са свързани, е лесно да сервирате храна и напитки, независимо от броя на гостите. За по -големи събития можете да преместите масите, така че да имате повече място за вашите гости да говорят и да говорят, а кухненският остров след това служи като бюфет за вашите начинаещи.

Модерен стил на кухнята

Кухни с отворен план трапезария в модерен стил

Кухненските шкафове се простират до тавана в тази елегантна, модерна кухня. Отворената схема тук е гарантирана от допълнителното място за съхранение във високите шкафове и централно разположения кухненски остров. Този етажен план естествено и постепенно се прелива в зоната за хранене. Това е страхотно оформление, защото гостите лесно могат да се съберат около острова или масата, без да напускат кухнята.

Отворена кухня с артистични елементи

отворени кухненски орнаменти детайли бяла класическа вградена камина

Ако кухнята е отворена за други части на къщата, тогава е важно да интегрирате стиловете на обзавеждане помежду си. Богатата орнаментика във френски стил е типична за тази къща – започвайки от кухненския остров с камината до банкетната зала.

    Кухня в ъгъла

отворени кухни кръгла маса за хранене мебел за трапезария идея бяла

Не е нужно да имате дълго пространство за отворен дизайн. Тази кухня се свързва с трапезария, която допълнително е затворена от семейна стая. Килимите поставят най-важните акценти в интериорния дизайн на стаите.

Силно посещавани райони

отворени кухни силно посещавани дървени стълбове

Тази кухня е точно в средата на основния поток от трафик в къщата. За да предпазят минувачите от пътя, собствениците разделиха кухнята на два кухненски острова. Това създаде работни зони от всяка страна на кухнята. Кухненските острови са в колониален стил и предлагат достатъчно място, където приятелите и семейството могат да седят заедно, извън кухнята, но все пак да разговарят с готвача.

Малка отворена кухня

отворена кухня кухненско огледало синьо компактен стоящ стол дърво

Тази малка кухня е в стара къща. За да ги отвори към съседната стая, собственикът създаде проход в стена. Кухненският остров служи като място за удобно сядане – чудесна алтернатива на седенето около острова, когато пространството е ограничено.

Отворена кухня в селски стил

отворени кухни стил селска къща снежнобял полилей уютен практичен

Това малко пространство изпълнява три функции едновременно – служи като кухня, трапезария и хол едновременно. Белите шкафове допринасят много за факта, че човек би предпочел да се чувства като в хол, отколкото в работна зона. Едната стена се определя от прозорци и врата, което означава, че много естествена светлина прониква в стаята, създавайки приятно усещане вътре.

 Кухненски плот от тъмно дърво и снежнобяла, кръгла маса за хранене до неготрапезария кухня комбинирана отворена бяла маса кръгла

Ярък и уютен кухненски дизайн

екстравагантен кухненски работен плот лъскав дървен под

Ежедневен кухненски интериор – жълто, дървени кухненски мебели

жълти кухненски мебели шкафове рафтове тъмна повърхност старомоден

Бяла кухня с бледосини стени

цялостен външен вид бели пастелни цветове синя стена кухня отворена           Кухненски рафтове, кожени високи столове и лъскави дървени текстури

отворено място за съхранение кухня идея стоящ стол висяща лампа

Малка, компактна кухня в бяло с трапезария

ремонт кухня дизайн отворена идея прозорец маса дърво

Черен кухненски остров – модерно оборудване

черен кухненски плот високи столове модерен тъмно кафяв под

Модерен дизайн в комбинация с яркочервени елементи

слънчева светлина естествени яркочервени елементи тъмен под на масата

Интериор на кухнята в селски стил

увеличаване на площ отворена проста елегантна кухненска лампа за маса