Можете ли дори да си представите спалнята без красивите нощни светлини? Това е традиционен елемент с функционално и естетическо значение, с който можете да придадете на дизайна на стаята самостоятелен характер. Използването на последващо сияние върви най -късно до 16 век.  Още тогава приглушеното осветление правеше атмосферата по-топла и приятна в нощните условия. Красивите нощни светлини продължават веднага да събуждат асоциацията с релакс и сигурност. Благодарение на това можете да се насладите на четене в тихата нощ, да гледате вълнуващ филм или просто да проведете приятен разговор с приятели или партньори. Всичко това определено е по -приятно с добро нощно осветление. Можете също така да си осигурите незабравими моменти вечер благодарение на подходяща и красива нощна светлина. Ще се радваме да ви помогнем с избора ви.

Нощните светлини трябва да се разглеждат като част от декорацията

всичко светло в спалнята - нощна лампа

Има подходяща нощна лампа за всяка ситуация

Преди да започнете търсенето на идеалната нощна лампа, трябва предварително да си изясните за какво имате нужда от нея. Ето някои възможни отговори и обяснения.

Независимо от формата, металната лампа винаги изглежда модерна

Сив дизайн за нощна лампа

Нощна лампа за книжни червеи

Ако обичате да четете в леглото вечер и през нощта, нощната лампа трябва да осигурява по -малко разсеяна светлина и по -концентрирано осветление върху определени предмети. От една страна, това ще защити собствените ви очи, а от друга ще попречи на човека до вас да се почувства смутен от тази светлина.

Такава нощна лампа изглежда изключително женствена

DIY art - страхотна нощна лампа

Нощна лампа за отдих

Дифузната светлина също е популярна, ако обичате да гледате телевизия или филми на този фон. Той също така създава прекрасна атмосфера за разговори с приятели и семейство.

Не забравяйте, че нощните светлини също могат да излъчват светлина с различен цвят благодарение на крушките или абажура! Ако искате да ги използвате за декоративни цели, имате голям избор и в този аспект.

Органичните форми често служат като модели за дизайнерски светлини

огромна нощна лампа с гъби

Помощ срещу инциденти през нощта

По една или друга причина може да се наложи вие или някой друг в апартамента да ставате по -често през нощта. Може би в къщата има малко бебе или дете, или може би работата ви кара да се събудите много по -рано от всички останали. Нощна лампа с тънко осветление може да ви направи възможно да виждате ясно, когато станете, за да не се спънете или да се нараните. Той ви дава сигурност и не пречи на другите, докато спят. В детската стая например фин източник на светлина може да разсее страховете на малките.

Когато проектирате нощна лампа, можете да комбинирате много материали

страхотна и кръгла нощна лампа

Стилът на вашата нощна лампа

Разбира се, трябва да изберете нощните светлини в съответствие с вашия стил на интериорен дизайн. Най -популярните варианти са минималистичните модерни лампи, като тези в селски и ретро стил. Тези варианти отговарят на повечето съвременни декоративни концепции. Ако изберете нощна лампа в този стил, вероятно ще ви е лесно да я използвате на редица различни места.

Нощната лампа е фокусна точка в тази спалняНощна лампа - леко оверсайз

Материалът

Разнообразието от материали е голямо и това също увеличава свободата за вашата концепция за дизайн. Нощните лампи могат да бъдат изработени от дърво, метал, стъкло, керамика или PVC. Разбира се, има и комбинирани варианти, които можете да използвате, за да създадете препратка към различни декоративни аспекти на вашия интериорен дизайн едновременно. Същото важи и за избора на цветове и форми, които се използват за нощни светлини.

Можете също така да поставите нощната лампа на пода

Малка и очарователна нощна лампа

Други съвети и идеи

Декоративният потенциал на нощните светлини се разширява и от съвременните технологии. Интензитетът на светлината и цветът могат да бъдат зададени по различен начин. С различните модели можете да превключвате между тях чрез натискане на бутон или по други методи. Следователно лампата може да има различни декоративни ефекти. При някои модели кракът на лампата може дори да бъде огънат, което има функционални и чисто декоративни предимства.

Осветителните тела с метално покритие са чудесни акценти в интериорния дизайн

Нощна лампа - златна лампа - страхотна идея

Правилното място за нощна лампа

Когато избирате място, трябва да сте много практични. Помислете добре за ситуациите, в които ще използвате нощната лампа. Къде точно имате нужда от светлината, ще използвате ли лампата самостоятелно или с някой друг? Ако четете с партньора си по едно и също време, нощна лампа може да бъде поставена на стената между двете. В детската стая може да се постави на нощно шкафче между двете легла.

Ако имате нужда от повече независимост, естествено имате нужда от няколко нощни лампи на подходящите стратегически места в апартамента. В няколко модерни и малки спални няма нощни шкафчета. Нощната лампа може да бъде прикрепена към стената, за да се спести място. Можете също така да изберете по -голяма подова лампа, която след това служи и като опорна точка в стаята.

Следователно нощните светлини имат все по -широк потенциал в интериорния дизайн. Използвайте това, за да обогатите живота си и да го направите по -удобен.

 Нека се вдъхновите от нашите идеи!

Хубаво е, когато една нощна лампа съответства по своя цвят и форма с останалите декоративни елементи

Нощна лампа - селска идея

Подовите лампи често са особено практично решение

Нощна лампа - страхотно осветление в спалнята

Нощна лампа - бяла и синя

Нощна лампа - две произведения на изкуството

Нощна лампа на дървено нощно шкафче

Лампата е идеално украшение за тази монохромна дизайнерска концепция

Нощна лампа - широка бяла светлина

Нощна лампа от страхотен метал

Нощна лампа - висока черна лампа

Нощна лампа - интересен модел

Нощна лампа със златист дизайн

Има прекрасни идеи за декорация с няколко нощни лампи

Нощна лампа - страхотна двойка над леглото

Нощна лампа - много текстил вътре

Нощна лампа - бяла спалня

Нощна лампа - прекрасно осветление

Нощна лампа - прекрасни идеи с нея

Нощната лампа е едно от най-отличителните елементи в интериорния дизайн тук

Нощна лампа на страхотна рамка

Нощна лампа на страхотно нощно шкафче

Нощна лампа в страхотна спалня

Нощна лампа в красив зелен цвят

Нощна лампа между две легла

Овалният абажур е противоположност на правоъгълните декоративни форми в тази стая

Черна красива овална нощна лампа

Винтидж стил - нощна лампа

прекрасна идея за нощна лампа

прекрасна кръгла нощна лампа в бял цвят

красива нощна лампа, подобна на консумация