Съществуват различни видове продукти против пърхот, които се предлагат на индийския пазар в наши дни. За тези хора, които не харесват химикали, те могат да опитат да използват някаква естествена форма на лекарство или бутилка с естествен екстракт, съдържаща почистващ препарат, също може да бъде добро и много лесно за употреба удобно нещо. Те трябва да се прилагат и използват редовно, за да се получат подходящите ползи.

лекарства против пърхот

Те също не са изключително скъпи и обикновено са доста лесно достъпни за повечето хора. Те често са толкова евтини, колкото 150 до 240 рупии, за да издържат добра сума за около месец употреба. Ако човек иска нещо с изключително висок клас, това може да струва доста скъпо. Въпреки това, за редовна употреба има доста известни марки, а също и продавачи, които продават добри продукти, които лесно могат да се използват за контрол на проблема.

Лекарства за борба с пърхота:

По -долу са 10 -те най -добри естествени лекарства, които могат да контролират пърхота, са както следва.

1. Biotique Bio Bhringraj Fresh Growth Терапевтично масло:

Biotique Bio Bhringraj Fresh Growth Терапевтично масло

Това е много известна и популярна марка лекарство против пърхот. Това е техният продукт, който съдържа добротата на Bhringraj. Както всички знаем, това е малко растение, което съдържа свойствата, които също могат да подобрят здравето на нишките. Това масло е доста достъпно на около 150 рупии и може лесно да се използва редовно. За да се извлекат повече ползи, това може да се масажира след нагряване върху непряка топлина. Това също подобрява кръвообращението и помага на корените да абсорбират хранителните вещества. Ако причината за проблема се дължи на стрес, това също може да облекчи това, за да успокои главата.

2. Nizoral шампоан:

Nizoral шампоан

Това е добре известен и най -добрият лекарствен продукт за пърхот и също така се предлага на умерени цени. Съдържа кетоконазол, който принадлежи към семейството на противогъбичните лекарства. Това може да се използва редовно в доза от 5 ml до 10 ml за мокра скалпа. Прилагайте два пъти седмично в продължение на 2 до 4 седмици, за да получите по -добър резултат.

3. The Body Shop Rain Forest Volume Shampoo:

Обемният шампоан за дъждовна гора на Body Shop

Това е популярен продукт от висок клас и може да се използва, ако човек иска да използва нещо, което е малко скъпо. Това обаче също е доста лесно достъпно в наши дни поради броя на магазините, които тази марка е създала в големите търговски центрове тези дни.

4. Schwarzkopf Professional BC Volume Boost Shampoo:

Schwarzkopf Professional BC Volume Boost Shampoo

Това е друг леко скъп, но много ефективен шампоан, съдържащ екстракт от корени на Nymphaea Alba и пантенол. Това също е доста достъпно, макар и леко скъпо.

5. Ниоксин бустер:

Nioxin Booster - Лекарства за пърхот

Това е популярен продукт от пърхот в наши дни. Те могат да се използват с другите им комплекти. Това може да причини временно подуване, за да накара зоните да изглеждат по -пълни и също така да се отърве от гъбични инфекции.

6. Шампоан Tvam Henna:

Шампоан Tvam Henna - Лекарства за пърхот

Това е много популярно в билковата медицина против пърхот. Това често се купува от хората, страдащи от сърбеж. Това също може да успокои с естествените екстракти от къна и също е на умерена цена от около 200 рупии.

7. Ясен подхранващ шампоан против пърхот:

Ясен подхранващ шампоан против пърхот - лекарства за пърхот

Той съдържа нутритий 10, който е активната съставка и помага за успокояване на сухите и раздразнени условия, а също така прави секциите по -блестящи. Това също е на умерена цена от 240 рупии за около 400 мл бутилки.

8. Възстановяващ крем Aveda Damage:

Aveda Damage Repair Cream - Лекарства за пърхот

Това е нежен шампоан с киноа протеин, който помага не само да успокои възпалената глава поради сърбеж и да възстанови увредената коса. Това е доста скъп, но ефективен продукт.

[Виж повече: Домашни съвети за премахване на пърхота.]

9. Шампоан за яйца за грижа за тялото:

Шампоан за яйца за грижа за тялото - лекарства за пърхот

Той съдържа екстракти от яйчен протеин, който е много полезен, а също така е безплатен формалдехид и алергични парфюми. Това също е достъпно и на умерени цени на около 150 INR.

10. L’Oreal Elvive:

L’Oreal Elvive - Лекарства против пърхот

Това е лекарствен продукт, който помага на човек да се отърве от сърбеж и също така кипи. Помага за премахване на всички сухи люспи. Това е умерено на цена от около 240 INR и също е доста достъпно.

Спрете да се дразните при пърхот с помощта на алопатични или билкови лекарства. Всяко лекарство, казано в тази статия, ще бъде пълна помощ за изчистване на пърхота по естествен и лечебен начин. Затова опитайте поне едно лекарство, за да се отървете от пърхота и да бъдете свободни от сърбеж и дразнене.