Само си представете да отидете на работа рано сутрин с тежко главоболие. Денят буквално е развален. Те ви болят и не ви позволяват да правите нищо спокойно. Някои главоболия обаче са още по -тежки и могат да бъдат непоносими.

Както подсказва името, интензивната болка в областта на главата или шията или и двете се нарича главоболие. Може да се появи при мигрена, напрежение и клъстерно главоболие. Главоболието е много често срещан проблем. Това може да се случи на всеки, независимо от раса, възраст и пол. Преживява се от всеки.

Главоболието може да се дължи на психически стрес, емоционална тревожност, медицинско разстройство, глад, махмурлук и умора. Това е заболяване, с което всеки ден се сблъсква всеки. Главоболието може да е ирадииращо, пулсиращо и постепенно нарастващо. С времето може да бъде дразнещо.

лекарства за главоболие

Никой наистина не харесва това. Обикновено пиете кафе или чай. Ако всичко това не работи, определено трябва да изпиете хапче. Лекарствата не са лесно достъпни. Ще ви трябва рецепта. Това е, за да се избегне всякакъв вид злоупотреба с наркотици. Много пъти болкоуспокояващите са пристрастяващи. Този вид зависимост може да бъде фатален. Може да бъде много опасно. Уверете се, че знаете хапчето си, преди да ги вземете.

Списък на ефективните и най -безопасните лекарства за главоболие в Индия:

Има много лекарства за лечение на всички видове главоболие. Препоръчва се тези лекарства да се приемат след хранене. Ето няколко най -добри лекарства за главоболие за възрастни и деца.

1. Ацетаминофен за чести главоболия:

Ацетаминофен за чести главоболия

Ацетаминофенът е болкоуспокояващо. Често се използва за лечение на болка от всякакъв вид. Твърди се също, че намалява температурата. Ацетаминофен не се препоръчва да се приема, когато имате проблеми, свързани с черния дроб. Избягвайте алкохола по време на лечение и обикновено не се препоръчва за бременни жени. Това лекарство трябва строго да се приема под ръководството на лекари.

2. Аспирин за облекчаване на главоболие:

Аспирин за облекчаване на главоболие

Аспиринът е производно на салицилова киселина и е общоприето наименование за главоболие. Това е салицилат. Известно е, че аспиринът намалява болката. Намалява веществото, което причинява болка в тялото. Аспиринът е много често срещан избор на лекарство за главоболие. Твърди се, че се приема под наблюдение при пациент със сърдечно заболяване. Не трябва да се дава на хора с нарушения на кръвосъсирването и не трябва да приемате аспирин, ако кърмите, тъй като той може да премине през млякото към бебето.

3. Ибупрофен за мигрена, синусови и напрегнати главоболия:

Ибупрофен за мигрена, синусови и напрегнати главоболия

Ибупрофен е нестероидно противовъзпалително лекарство и е друго най-добро лекарство за мигренозно главоболие и синусово главоболие. Лекува болка и намалява възпалението. Болката може да бъде от глава, зъб, менструални болки и кости. Може да се използва за възрастни и шестмесечни бебета. Не трябва да се дава на хора, които са претърпели операция на сърдечен байпас. Не трябва да го приемате в последния триместър на бременността. Това лекарство трябва да се приема само след подходящо хранене.

4. Напроксен за напрежение, мигрена и хормонални главоболия:

Напроксен за напрежение, мигрена и хормонални главоболия

Напроксен е нестероидно противовъзпалително лекарство. Той е от пропионовата киселина. Този елемент помага за отпускане и намаляване на болката в главата. Това е риск от стомашни язви. Naprosyn намалява болката, сковаността и възпалението. Препоръчително е да се приема с храна. Използва се за премахване на лекарствата от пациентите. Следователно, тя се нарича „бридж медицина“.

5. Комбинация от аспирин и ацетаминофен:

Комбинация от аспирин и ацетаминофен

Ацетаминофенът намалява температурата и облекчава болката. Аспиринът, от друга страна, лекува болки и възпаления. Комбинацията му е много ефективна. Трябва да го приемате само ако болката е непоносима, тъй като е тежко лекарство. Има странични ефекти като увеличаване на сърдечния ритъм, стомашна алергия, сънливост и киселини. Трябва да се приема под наблюдението на лекар.

6. Барбитурат при клъстерни и мигренозни главоболия:

Барбитурат за клъстерни и мигренозни главоболия

Барбитуратът е добро лекарство против депресия. Има аналгетичен ефект. Има лек анестетичен ефект. Брабитуратът лекува клъстерно главоболие и е лекарство за мигренозно главоболие. Барбитуратът се използва и за лечение на безсъние и тревожност. Пристрастява и няма противоотрова. Тя може да доведе до пристрастяване. Барбитурат не се дава на възрастни хора, бебета и бременни дами.

7. Амитриптилин за мигрена и хронични главоболия:

Амитриптилин за мигрена и хронични главоболия

Амитриптилин се продава под името „Elavil“. Използва се за лечение на състояния като депресия, тревожност и е известно, че намалява острото главоболие. Известно е, че предотвратява мигрена в случай на невропатична болка. Амитриптилин има малко странични ефекти като ниско кръвно налягане, сухота в устата и запек. Препоръчва се за тези, които имат анамнеза за мигрена.

8. Топирамат за ежедневни и мигренозни главоболия:  

Топирамат за ежедневни и мигренозни главоболия

Топираматът е антиконвулсант. Лекува епилепсия. Използва се при остро главоболие и мигрена. Топирамат има ефект върху кръвоносните съдове на мозъка. Това лекарство за възрастни намалява болката и ви помага да се отпуснете. Той е много ефективен за страдащи от мигрена с по -малко странични ефекти. Може да причини замаяност, загуба на тегло, умора и депресия.

9. Тизанидин за клъстерни главоболия:

Тизанидин за клъстерно главоболие

Тизанидин е мускулен релаксант и е най -доброто лекарство за намаляване на болката. Помага за намаляване на болката в гръбначния стълб и централната нервна система. Това е лекарство за силно главоболие. Тизанидин се прилага, когато болката не е поносима. Може да причини увреждане на черния дроб и замаяност. Той също така предизвиква нервност, халюцинации, сънливост, запек, сухота в устата, повръщане, болки в стомаха, болка в сърцето и усещане за изтръпване в ръцете, краката и краката. Затова се препоръчва да се приема под ръководството на лекар.

10. Буспирон за главоболие от напрежение:

Буспирон за главоболие тип напрежение

Буспиронът е лекарство за тревожност, което засяга естествени вещества като невротрансмитери, произвеждани в мозъка. Това помага за намаляване на болката в главата и е лекарство за синусово главоболие. Това е лекарство, което се приема през устата. Буспирон има някои странични ефекти като лекарства. Може да стане много пристрастяващо. Може да причини замаяност, сънливост и емоционален дисбаланс. Това лекарство се продава само с подходяща рецепта, за да се избегне всякакъв вид злоупотреба с наркотици.

11. Ботулинов токсин А:

Ботулинов токсин А

Ботулиновият токсин А е невротоксинов протеинов продукт, произведен от бактерии. Той облекчава цервикалната дистония, синдром на миофасциална болка и болка. Това е едно от лекарствата за главоболие при напрежение и е известно, че работи ефективно в полза. Ботулинът е безопасно и ефективно лечение и за огнеупорни пациенти с мигрена. Предизвиква леки и самоограничаващи се странични ефекти. Следователно, той се дава на всички пациенти с проблем с мигрена без никакво колебание. Ще бъде добре да се приема с храна.

12. Парацетамол При често главоболие:

Парацетамол за често главоболие

Парацетамолът е ацетаминофен. Той е обезболяващ. Парацетамол е най -често срещаното име на лекарство, което фигурира във всеки списък. Той действа чрез свързване и блокиране на ензим, известен като простагландини. Този ензим намалява болката. Парацетамолът облекчава болката и намалява температурата. Не се препоръчва за хора с чернодробни заболявания и анамнеза за алкохолизъм. Парацетмолът се използва от почти всички за облекчаване на болката. Известно е на всички, но все още се нуждае от рецепта.

13. Билково масло за коса при главоболие:

Билково масло за коса при главоболие

КУПЕТЕ ТУК

Нашите баби всяка вечер масажираха главите ни с масло. Това беше много емоционална връзка. Смазването би овлажнило скалпа ни и би облекчило напрежението ни. Маслата навлизат в корените на косата и облекчават стреса. Има специални масла за облекчаване на главоболие. Те са ароматни и много успокояващи. Има охлаждащ ефект. Той е много ефективен за хора, които не могат да пукат лекарства или имат проблеми с черния дроб и сърцето. Има много масла, които твърдят, че облекчават главоболието. Миризмата понякога може да причини главоболие на другите.

14. Рол-он масла за лечение на главоболие:

Ролкови масла за лечение на главоболие

Рол-он маслата са успокояващи ароматни масла. Разтрива се по челото. Ароматите облекчават болката. Мускулният релаксант също облекчава напрегнатите мускули. Тези масла предизвикват сън. Някои от тях идват и за малки деца. Те имат етерични масла. Може да е алергичен към някои. Винаги трябва да правите тест за кръпка. Те са много малки като балсам за устни. Можете да го носите и в чантата си. Миризмата на рол-он масла е по-малко миризлива, поради което може да се използва навсякъде и по всяко време. Не е лепкава. Бързо се абсорбира. Ароматът също изчезва с времето. Можете да го нанесете върху кърпичката си и да го помиришете. Това също облекчава болките.

15. Балсам за ежедневни главоболия:

Балсам за ежедневни главоболия

Балсамите са мехлем за главоболие. Това е дебело като вазелин. Той е предимно бял на цвят. Малко са под формата на гел, за да се избегне лепкавост. Балсамът има аромат точно като вашето рол-он. Можете да го приложите върху челото си. Обикновено хората го прилагат преди лягане. Той добавя успокояващ ефект и е много добър за бременни дами, които не искат химикали да влязат в кръвта им. В случай на контакт с очите, трябва незабавно да го изплакнете.

16. Belladona (Хомеопатично лекарство за главоболие):

Belladona (хомеопатично лекарство за главоболие)

Belladona е хомеопатично лекарство за главоболие, което се справя с интензивно главоболие, придружено от силна болка. Болката може да се простира от челото до задната част на главата. Изключителната чувствителност към светлина или шум поражда такава силна болка. Ръцете и краката могат да изстинат и зеницата да се разшири. Беладона се използва в такива случаи.

17. Nux Vomica (Хомеопатично лекарство за главоболие):

Nux Vomica (хомеопатично лекарство за главоболие)

Това е още едно топ хомеопатично лекарство за главоболие, което възниква от прием на алкохол, кафе и други лекарства. Липсата на сън също може да бъде друга причина за силно главоболие. След като приемете лекарството, не забравяйте да покриете главата си и да останете в топла стая за ефективен резултат.

Силна музика, партита, излизане през нощта, такива видове нарушен и нездравословен начин на живот ни причинява често главоболие. Има много лекарства, които да го излекуват. Можете да го ядете с храната си или с чаша мляко. Винаги трябва да се консултирате с лекар, преди да вземете някакво лекарство. Препоръчва се това лекарство да се приема умерено. Предозирането може да бъде фатално и вредно за вътрешните органи.