Плодовете са най -доброто решение на повечето от нашите проблеми. Те са способни да ни хранят отвътре навън. Или под формата на хранителни хранителни вещества, или под формата на полкове за грижа за кожата. Тогава защо да избирате комплекти за лице без рецепта, когато Майката Природа ни е предоставила множество средства, без химикали или консерванти.

Ползите от плодовете за лице:

Как да направите плодово лице у дома

  • Домашно приготвеният плодов грим за лице е бърз, лесен и икономичен начин за подмладяване и хидратиране на кожата ви.
  • Те са лишени от вредни химикали, парфюми, консерванти и други изкуствени добавки.
  • Плодовете придават на лицето ви загасен вид, самата миризма на плод по лицето ви доста намалява стреса.
  • Помага за разхлабване на натрупаните слоеве мъртва кожа на лицето ни, като по този начин предотвратява инфекции или акне.

Стъпка по стъпка Ръководство за плодово лице у дома:

Почистване:

Почистване

Парете лицето си с гореща вода, за да отворите порите. Смесете студено мляко, малко сок от лайм и щипка сол. Накиснете памучна топка в студена млечна смес и внимателно втрийте с кръгови движения по лицето и шията. Оставете го да попие от кожата. Измийте с хладка вода.

Ползи: Той помага за премахването на прах от дълбоките пори и придава незабавна яркост на кожата.

Ексфолиращ:

Ексфолиращ

Използвайте скраб на базата на плодове, като пюре от ягоди и нежно разтривайте с кръгови движения лицето си с върховете на пръстите си. В случай на суха кожа, направете скраб, в който липсват овесени ядки и мед. Нанесете по същия начин и изплакнете с хладка вода.

Ползи: Той помага за премахването на мъртвите клетки от лицето ни, което е основната причина за акне.

Масаж:

Масаж

Пасирайте плодовете в кремообразна текстура и внимателно нанесете по цялото лице. В случай на кожа, склонна към акне, можете да изберете по -водна текстура, вливаща цитрусови сокове. Масажирайте бавно в продължение на 10 минути и избършете.

Ползи: Масажирането гарантира, че лицето има правилно кръвообращение. Това придава на лицето ни естествено излъчване и руж.

Нанесете пакет за лице:

Нанесете пакет за лице

Изберете любимите си плодове според вашите изисквания и тип кожа и ги пасирайте заедно, за да направите своя собствена опаковка за лице. Оставете го да изсъхне и накрая изплакнете с хладка вода. Ползите ще зависят от естеството на плодовете.

Тонизиране:

Тонизиране

Използвайте домашен тонер с краставица, лимон, кокос или лайм. Или просто използвайте всеки козметичен тонер според вашия тип кожа.

Ползи: Помага за успокояване на порите след измиване и измиване.

Овлажняващ:

Овлажняващ

Нанесете мед върху кожата си, за да я овлажните. Действа и като белина. Нанесете внимателно, като избягвате веждите и линията на косата. Масажирайте нежно до две минути и оставете върху кожата за още 10 минути. Изплакнете го с хладка вода. За много суха кожа или през зимата можете да използвате и бадемово масло за овлажняване.

Най -добрите плодови ползи за лице:

  • Киви: Богат на витамини А, Е, С и лимонена киселина. Кивито също почиства дълбоко кожата ви, отмива излишните масла и стяга порите. Прочетете още
  • Портокал/ мандарина: Богат на витамини С, В, фолиат, магнезий, бета-каротин и калий. Най -добре е за суха и лющеща се кожа. Също така съдържа колаген, който забавя процеса на стареене на кожата. Прочетете още
  • Банан: Богат източник на цинк, желязо, магнезий, калий и витамини А, В и Е. Бананът действа най-добре като средство против стареене. Прочетете още
  • Ябълки: Те съдържат изобилие от еластин и колаген, които помагат за поддържане на кожата млада.
  • Папая: Той е богат на антиоксиданти и съдържа специален ензим, наречен папаин, който може да убива мъртвите клетки и да лекува примесите по кожата. Прочетете още
  • Авокадо: Най -богатият източник на витамин Е, с доказани свойства против стареене. Прочетете още

Като цяло цитрусовите плодове са чудесни за кожата. Така че, освен ако не са алергични, човек може да ги намачка и директно да нанесе върху кожата, за да постигне най -добри резултати.

Докато салоните изгарят дупка в джобовете ви, домашните опции изискват много търпение, тъй като всичко се прави от нулата. Но ако човек е готов да инвестира известно време, положителните награди са гарантирани!