Weet jij hoe je lippen moet exfoliëren? Lippen zijn het zachtste deel van ons lichaam en ze hebben verzorging nodig. Gevarieerde weersomstandigheden leiden tot gebarsten of gesprongen lippen. Zelfs medicatie of uitdroging doet hetzelfde en laten we eerlijk zijn, niemand kijkt graag naar een paar gebarsten lippen. Het kan je hele indruk teleurstellen. Als klap op de vuurpijl zou je blijven bijten in de hangende huid van je lippen, waardoor het erger werd. En niet te vergeten, gebarsten of gesprongen lippen kunnen zelfs leiden tot bloedingen en het doet pijn.

Hoe lippen te exfoliëren

Het is dus altijd een goed idee om je lippen te scrubben en ze gehydrateerd te houden, ongeacht het weer. Afschilfering verwijdert droge en dode huid, wat resulteert in zachte, gladde en volle lippen. Nu zijn er honderden commerciële producten op de markt om je lippen mee te exfoliëren, maar als je helemaal natuurlijk wilt gaan zonder een gat in je zak te branden, kun je kiezen voor eenvoudige doe-het-zelf-opties.

Hoe lippen te exfoliëren:

In dit artikel bespreken we hoe je lippen kunt exfoliëren. Laat ons er alles over weten.

1. Suiker en olijfolie scrub voor exfoliërende lippen:

Scrub met suiker en olijfolie voor exfoliërende lippen

Voor degenen die huismiddeltjes willen proberen, kunnen ze een consistente pasta maken van voldoende suiker en olie door ze goed te mengen. Scrub het goed op je lippen en exfolieer. Maak je geen zorgen, zelfs als je een beetje van de ingrediënten doorslikt, want ze zijn allemaal niet giftig. Als je klaar bent, spoel je de pasta af met lauw water. Breng tot slot een redelijke laag vaseline of je favoriete lippenbalsem aan en je hebt je zachte en soepele lippen.

2. Exfolieer je lippen met tandenborstel:

Exfolieer je lippen met een tandenborstel

Een oude tandenborstel met rechte en zachte haren doet het altijd goed. Het werkt als magie op de lippen. Je kunt een redelijke laag vaseline op je lippen aanbrengen of een beetje op de borstelharen van je tandenborstel. Wrijf met cirkelvormige bewegingen de tandpasta over je lippen. Wees niet te hard voor je lippen, anders kun je ze verkolen. Als je klaar bent, laat je de vaseline erop zitten of breng je een laag lippenbalsem aan voor barstvrije en gehydrateerde lippen.

3. Suiker en honingscrub om je lippen te exfoliëren:

Suiker en honing scrub om je lippen te exfoliëren

Als u een van de weinige bent die allergisch is voor olijfolie, kunt u deze scrub als vervanging gebruiken. In deze scrub wordt in plaats van olijfolie honing gebruikt en blijft suiker het gemeenschappelijke ingrediënt. Een woord van waarschuwing, deze scrub is meestal zoeter en plakkeriger vanwege de aanwezigheid van honing, maar het doet wonderen om gesprongen of gebarsten lippen te genezen. Je kunt deze scrub ook ‘s nachts aanbrengen. Vergeet niet een papieren handdoek op je lippen te leggen als je de scrub de hele nacht laat zitten. Verwijder de papieren strook ‘s ochtends en spoel de scrub af. Nadat je klaar bent met exfoliëren, vergeet dan niet om lippenbalsem of vaseline op je lippen te wisselen.

4. Bereid een scrub voor met zuiveringszout om de lippen te exfoliëren:

Bereid een scrub voor met zuiveringszout om de lippen te exfoliëren

Vorm een ​​korrelige pasta door baking soda te mengen met een beetje water. Als je klaar bent, gebruik je een tandenborstel met zachte en rechte haren om de pasta met cirkelvormige bewegingen op je lippen aan te brengen en te exfoliëren. In plaats van een tandenborstel kunt u een washandje gebruiken. Spoel je lippen af ​​en breng ten slotte lippenbalsem of vaseline aan voor gehydrateerde lippen.

5. Bruine suiker en oliescrub voor exfoliërende lippen:

Scrub met bruine suiker en olie voor exfoliërende lippen

Nog een simpele scrub, maar in plaats van gewone witte suiker, maak je een pasta van bruine suiker met wat jojoba- of vitamine E-olie en scrub je je lippen ermee. Breng daarna wat lippenbalsem aan.

6. Rozenwater en glycerine scrub om je lippen te exfoliëren:

Rozenwater en glycerine scrub om je lippen te exfoliëren

Dit lijkt misschien een beetje onconventioneel, maar het werkt als magie op de lippen. Maak een mengsel van weinig glycerine met rozenwater, breng het aan op je lippen en laat het een nacht staan. Je krijgt ‘s ochtends zachte en glanzende lippen.