Weet jij hoe je lippenbalsem thuis kunt maken? Onze lippen zijn het meest blootgestelde deel van ons lichaam en dus het meest vatbaar voor uitdroging. Het is essentieel om onze lippen gehydrateerd en gehydrateerd te houden. Lippenbalsems zijn de meest voorkomende en perfecte oplossing voor schrale of gebarsten lippen. Iedereen houdt van lippenbalsems. Ze zijn gemakkelijk verkrijgbaar en zijn er in verschillende soorten.

Hoe lippenbalsem te maken 3

Maar heb je ooit geprobeerd om je eigen lippenbalsem te maken met gemakkelijk verkrijgbare producten in huis? Als je dat nog niet hebt gedaan of als je verslaafd bent aan lippenbalsem, moet je zeker proberen er een te maken. Het is snel, gemakkelijk en goedkoop. Je kunt ze zelf gebruiken of ze vullen in mooie containers om cadeau te doen aan je familie en vrienden.

Hoe lippenbalsem te maken:

Lees verder om enkele eenvoudige doe-het-zelf-methoden te leren om thuis een gepersonaliseerde lippenbalsem te maken..

1. Maak een snelle lippenbalsem:

Voeg een vereiste hoeveelheid vaseline toe aan een magnetronkom en verwarm deze in een magnetron of in een kom boven kokend water. Als je wat kleur aan je lippenbalsem wilt toevoegen, schraap dan een beetje favoriete oude lippenstift, oogschaduw of blush eraf. Roer het goed door en verwarm het opnieuw. Dit geeft een tint aan je lippenbalsem. Om smaak toe te voegen, meng je een sap naar keuze. Het kan van alles zijn, van sinaasappel tot granaatappel. Laat het mengsel afkoelen en doe de balsem in een mooie bak als het stijf wordt. Je lippenbalsem is klaar voor gebruik.

2. Maak een citroen-limoen lippenbalsem:

Maak een smeerbare maar niet vloeibaar gemaakte lippenbalsem met een combinatie van vaste stoffen en oliën. Meng respectievelijk twee eetlepels kokosolie en olijfolie, twee eetlepels bijenwas en vijf druppels essentiële oliën van citroen en essentiële oliën van limoen. U kunt desgewenst andere essentiële oliën als vervanging gebruiken. Gebruik een dubbele ketel of een grote pan en een kleine pan om het mengsel te verwarmen. Laat het smelten op laag vuur. Roer het mengsel regelmatig. Voeg een schraapsel van een kleur lippenstift, oogschaduw of blush toe om wat kleur in je lippenbalsem te brengen. Giet het mengsel in containers en laat ze afkoelen. Je gearomatiseerde citroen-limoen lippenbalsem is klaar. Je kunt het zelf gebruiken of het inpakken en cadeau doen aan een vriend. Het is een natuurlijke lippenbalsem.

3. Maak een helende lippenbalsem om verkoudheid te genezen:

Genezende lippenbalsems bevatten vitamine E en pepermunt die de lippen en sinussen kalmeren als je verkouden bent. Volg dit recept om een ​​helende lippenbalsem te maken. Meng een eetlepel sheaboter, twee eetlepels zoete amandelolie, een eetlepel gehakte bijenwas, vijf druppels vitamine E-olie en pepermuntolie. Smelt het mengsel langzaam op middelhoog vuur in een dubbele ketel, onder regelmatig roeren. Laat het mengsel volledig afkoelen als je het eenmaal in een bakje hebt gegoten. Het is klaar om te gebruiken op je gesprongen lippen als je ziek bent. Het zal ook je sinussen openen vanwege de aanwezigheid van essentiële pepermuntolie. Het is ook een attent cadeau voor een gesloten iemand die ziek is.

4. Maak munt- en honinglippenbalsem:

Om lippenbalsem met munt en honing te maken, zet je een theelepel vaseline dertig seconden in de magnetron en voeg je er drie druppels pepermuntextract aan toe. Meng het goed en giet er een theelepel honing bij. Roer het en doe het mengsel in een container. Laat het mengsel een nacht opstijven zonder het af te dekken met een deksel. De volgende ochtend zou het mengsel perfect uitgehard moeten zijn. Test de nieuw gemaakte balsem op je lippen en doe het deksel erop. Lippenbalsem met munt en honing is klaar voor gebruik.